ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Digi lansează serviciile de telefonie mobilă în Ungaria

27 Mai 2019   |   AGERPRES

Odată cu lansarea serviciului pe piaţa învecinată, DIGI Kft. introduce, în mod gratuit, două funcţionalităţi 4G, disponibile şi în reţeaua Digi Mobil din România, şi care aduc o calitate foarte bună pentru serviciul de voce, pe terminalele compatibile.

 
 
Digi Kft., filiala din Ungaria a Digi Communications N.V., care deţine în România grupul Digi | RCS&RDS , a lansat luni serviciile de comunicaţii mobile prin propria reţea, în urma unui proces de investiţii care s-a derulat în ultimii 4 ani, informează un comunicat al companiei.

Astfel, portofoliul de servicii al operatorului convergent fix-mobil va deveni similar ofertei din România, înglobând servicii de telecomunicaţii fixe (televiziune prin cablu, internet fix, telefonie fixă) şi mobile (telefonie şi date mobile), televiziune prin satelit (direct to home - DTH).

Reţeaua DIGI Mobil din Ungaria utilizează standardul 4G pentru telefoanele de ultimă generaţie. În acelaşi timp, reţeaua utilizează şi standardul 2G, pentru compatibilitatea cu telefoanele existente, pentru serviciul de voce. Operatorul intenţionează să dezvolte şi serviciile viitoare 5G.


Odată cu lansarea serviciului pe piaţa învecinată, DIGI Kft. introduce, în mod gratuit, două funcţionalităţi 4G, disponibile şi în reţeaua Digi Mobil din România, şi care aduc o calitate foarte bună pentru serviciul de voce, pe terminalele compatibile.

Reţeaua Digi Mobil din Ungaria este într-o dezvoltare continuă, acoperirea urmând să se extindă în mai multe etape. 'Suntem hotărâţi să investim, să testăm şi să lucrăm în continuare împreună cu clienţii noştri, astfel încât în perioada următoare să îmbunătăţim constant acoperirea, în mod prioritar în zonele importante pentru clienţii care vor alege serviciul nostru mobil', a declarat Dragoş Spătaru, director general Digi Kft. şi Invitel Kft.

Digi Kft. este filiala din Ungaria a companiei Digi Communications N.V., companie listată la Bursa de Valori Bucureşti, cu operaţiuni în Ungaria, România, Spania şi Italia. În mai 2018, Digi Kft. a finalizat achiziţionarea societăţii Invitel Technocom Távközlési Kft., operator cheie pe piaţa maghiară de telecomunicaţii.

Grupul Digi Communications a anunţat o creştere a veniturilor cu 20,8% în primul trimestru al anului, raportat la aceeaşi perioadă a anului trecut, de la 232,8 milioane de euro la 281,2 milioane de euro, 64,4% din totalul acestora fiind generate de România, care se menţine ca piaţă principală a companiei, potrivit rezultatelor financiare publicate pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti.

EBITDA (profitul înainte de dobânzi, impozite, depreciere şi amortizare) ajustată a fost de aproximativ 90,7 milioane de euro, inclusiv rezultatele consolidate ale Invitel, în creştere cu 17,1% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2018 (77,5 milioane euro la 31 martie 2018).

"România se menţine ca piaţă principală a grupului, generând 64,4% din veniturile acestuia, pe locul al doilea fiind Ungaria (cu 19,6%), urmată de Spania (14%) şi Italia (2%). În total, pe cele patru pieţe, Grupul înregistrează o creştere a RGU de 1,76 milioane, inclusiv unităţile generatoare de venit ale Invitel, şi depăşeşte pragul de 15 milioane RGU", potrivit unui comunicat al companiei.

Digi Communications N.V. este compania mamă a operatorului de comunicaţii electronice, RCS & RDS, liderul pieţei de internet, pay-tv şi servicii convergente, în România, cu operaţiuni şi în Ungaria, Spania şi Italia. Înfiinţată în urmă cu peste 25 de ani, compania deţine aproape în integralitate cea mai modernă (state of the art) şi mai extinsă reţea de fibră optică din regiune, cu circa 7,8 milioane homes passed.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 7378 / 7982
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Senior Lawyer Employment | Reff & Associates
Rebecca Marina, counsel în cadrul firmei Filip & Company după ultima rundă de promovări: “Am găsit aici oameni care îmi împărtășesc principiile și valorile de viață și care mi-au devenit prieteni și mentori sau pentru care eu am devenit mentor mai târziu. Orice promovare vine cu responsabilități și noi roluri în echipă”
Patru case locale de avocați rămân în topul global al celor mai bune 100 de firme implicate în arbitraje internaționale | Cum sunt prezentate în GAR 100 (2024), ce mandate au avut și ce spun clienții despre avocați și prestațiile acestora. TZA, ZRVP, LDDP și SP asistă clienți în arbitraje cu pretenții de 15,7 miliarde de dolari
Kinstellar a asistat BIG Mega Renewable Energy cu privire la finanțarea de 92 mil. € cu BERD și OTP Bank pentru construcția și operarea Parcului Eolian Urleasca
Răzvan Gheorghiu-Testa, fondator al Țuca Zbârcea & Asociații, inclus în „Top 50 Cei Mai Influenți Oameni de pe Piața Imobiliară din România”
Wolf Theiss a asistat AIRSOL în legătură cu achiziția MedAir Oxygen Solution | Emanuele Lainati, Legal Affair Manager SOL Group: “Expertiza, dedicarea și abordarea proactivă a avocaţilor Wolf Theiss au fost esențiale pentru încheierea cu succes a tranzacției”
Filip & Company a asistat Centrokinetic, în parteneriat cu Agista, în achiziția pachetului majoritar de părți sociale ale clinicii Socrates din Timișoara
Arbitrajul ICSID cerut de Nova Group Investments a ajuns la final | Statul român așteaptă decizia, după ce tribunalul a declarat închisă procedura în litigiul în care pretențiile se ridică la 345 mil. E. Ce onorarii au fost plătite firmelor de avocați care au asigurat apărarea
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
După un an plin, în care s-au implicat în peste 20 de tranzacții, avocații de M&A de la PNSA au acum în lucru peste zece mandate „cu greutate” | Silviu Stoica, partener: ”Există un interes crescut al fondurilor de private equity, dar și al investitorilor strategici și instituționali. Avem proiecte în cele mai variate domenii”
D&B David şi Baias o cooptează în echipă pe Adina Guțiu, care va coordona departamentul de Energie și Resurse Naturale
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...