
Digi lansează serviciile de telefonie mobilă în Ungaria
27 Mai 2019
AGERPRESOdată cu lansarea serviciului pe piaţa învecinată, DIGI Kft. introduce, în mod gratuit, două funcţionalităţi 4G, disponibile şi în reţeaua Digi Mobil din România, şi care aduc o calitate foarte bună pentru serviciul de voce, pe terminalele compatibile.
Digi Kft., filiala din Ungaria a Digi Communications N.V., care deţine în România grupul Digi | RCS&RDS , a lansat luni serviciile de comunicaţii mobile prin propria reţea, în urma unui proces de investiţii care s-a derulat în ultimii 4 ani, informează un comunicat al companiei.
Astfel, portofoliul de servicii al operatorului convergent fix-mobil va deveni similar ofertei din România, înglobând servicii de telecomunicaţii fixe (televiziune prin cablu, internet fix, telefonie fixă) şi mobile (telefonie şi date mobile), televiziune prin satelit (direct to home - DTH).
Reţeaua DIGI Mobil din Ungaria utilizează standardul 4G pentru telefoanele de ultimă generaţie. În acelaşi timp, reţeaua utilizează şi standardul 2G, pentru compatibilitatea cu telefoanele existente, pentru serviciul de voce. Operatorul intenţionează să dezvolte şi serviciile viitoare 5G.
Astfel, portofoliul de servicii al operatorului convergent fix-mobil va deveni similar ofertei din România, înglobând servicii de telecomunicaţii fixe (televiziune prin cablu, internet fix, telefonie fixă) şi mobile (telefonie şi date mobile), televiziune prin satelit (direct to home - DTH).
Reţeaua DIGI Mobil din Ungaria utilizează standardul 4G pentru telefoanele de ultimă generaţie. În acelaşi timp, reţeaua utilizează şi standardul 2G, pentru compatibilitatea cu telefoanele existente, pentru serviciul de voce. Operatorul intenţionează să dezvolte şi serviciile viitoare 5G.
Odată cu lansarea serviciului pe piaţa învecinată, DIGI Kft. introduce, în mod gratuit, două funcţionalităţi 4G, disponibile şi în reţeaua Digi Mobil din România, şi care aduc o calitate foarte bună pentru serviciul de voce, pe terminalele compatibile.
Reţeaua Digi Mobil din Ungaria este într-o dezvoltare continuă, acoperirea urmând să se extindă în mai multe etape. 'Suntem hotărâţi să investim, să testăm şi să lucrăm în continuare împreună cu clienţii noştri, astfel încât în perioada următoare să îmbunătăţim constant acoperirea, în mod prioritar în zonele importante pentru clienţii care vor alege serviciul nostru mobil', a declarat Dragoş Spătaru, director general Digi Kft. şi Invitel Kft.
Digi Kft. este filiala din Ungaria a companiei Digi Communications N.V., companie listată la Bursa de Valori Bucureşti, cu operaţiuni în Ungaria, România, Spania şi Italia. În mai 2018, Digi Kft. a finalizat achiziţionarea societăţii Invitel Technocom Távközlési Kft., operator cheie pe piaţa maghiară de telecomunicaţii.
Grupul Digi Communications a anunţat o creştere a veniturilor cu 20,8% în primul trimestru al anului, raportat la aceeaşi perioadă a anului trecut, de la 232,8 milioane de euro la 281,2 milioane de euro, 64,4% din totalul acestora fiind generate de România, care se menţine ca piaţă principală a companiei, potrivit rezultatelor financiare publicate pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti.
EBITDA (profitul înainte de dobânzi, impozite, depreciere şi amortizare) ajustată a fost de aproximativ 90,7 milioane de euro, inclusiv rezultatele consolidate ale Invitel, în creştere cu 17,1% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2018 (77,5 milioane euro la 31 martie 2018).
"România se menţine ca piaţă principală a grupului, generând 64,4% din veniturile acestuia, pe locul al doilea fiind Ungaria (cu 19,6%), urmată de Spania (14%) şi Italia (2%). În total, pe cele patru pieţe, Grupul înregistrează o creştere a RGU de 1,76 milioane, inclusiv unităţile generatoare de venit ale Invitel, şi depăşeşte pragul de 15 milioane RGU", potrivit unui comunicat al companiei.
Digi Communications N.V. este compania mamă a operatorului de comunicaţii electronice, RCS & RDS, liderul pieţei de internet, pay-tv şi servicii convergente, în România, cu operaţiuni şi în Ungaria, Spania şi Italia. Înfiinţată în urmă cu peste 25 de ani, compania deţine aproape în integralitate cea mai modernă (state of the art) şi mai extinsă reţea de fibră optică din regiune, cu circa 7,8 milioane homes passed.
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() ![]() |
Articol 8214 / 8818 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() |

BREAKING NEWS
ESENTIAL
CMS | Join Our Team: Tax Consultant - Tax Department
Filip & Company a asistat Booster Capital în achiziția unei participații în Artesana cu o chipă de avocați coordonată de Alexandru Bîrsan (managing partner) și Andreea Bănică (counsel). RTPR a fost de partea vânzătorului ROCA Investments, iar Andronic & Partners a asistat Artesana şi pe fondatorii acesteia
Clifford Chance a asistat Electrica în emisiunea istorică de obligațiuni verzi lansată pe piețele externe, în valoare de 500 milioane Euro. Avocați din București și Londra, în echipa de proiect, coordonată de partenerii Mădălina Rachieru-Postolache și Kate Vyvyan
LegiTeam: Atorney at Law (0 - 2 years) - Dispute Resolution | Reff & Associates
Filip & Company a asistat Ministerul Finanțelor Publice în emisiunea de obligațiuni în valoare de 4,7 miliarde de euro | Monica Stătescu (partener): ”Cererea puternică și condițiile de finanțare semnificativ îmbunătățite arată că România este percepută tot mai mult ca un emitent stabil și credibil”
LegiTeam: Lawyer - Corporate M&A | Reff & Associates
Legal 500 - Central and Eastern Europe Awards 2025 | Clifford Chance, Filip & Company și Băncilă, Diaconu și Asociații sunt pe lista scurtă pentru titlul de ”Firma anului în România”. Horea Popescu (CMS), Ruxandra Bologa (NNDKP), Madalina Rachieru-Postolache (Clifford Chance) și Ana-Maria Baciu (Baciu Partners) printre candidații la titlul ”Romania Lawyer of the Year”. Alți 18 avocați români și 8 firme locale concurează la premiile regionale
Finanțările sindicalizate își păstrează poziția solidă, iar club-deal-urile câștigă teren pe piață, spun avocații din practica de Banking & Finance de la NNDKP | Valentin Voinescu (Partener): ”Am remarcat o creștere a interesului din partea fondurilor de investiții și a creditorilor non-bancari. Profilul clientului a evoluat: companiile sunt mai bine informate, mai receptive la structuri mixte și tot mai interesate de optimizarea costurilor și a structurii de capital”
Cei mai buni profesioniști în domeniul brevetelor, văzuți de ”IAM Patent 1000 - 2025” | NNDKP, ZRVP și Dincă & Speciac au cea mai bună poziționare, iar Mușat & Asociații și Baciu Partners sunt în prim plan. Ce firme au cei mai mulți avocați listați și ce spun clienții despre aceștia
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Liana Ștefana Bonca, 85 de puncte, printre primii intrați în anul 2022: “Facultatea vine cu provocări însemnate, iar examenele te testează în moduri neașteptate, cerând mai mult decât ai crezut vreodată că poți oferi. Totuși, în mijlocul acestui tumult și a nesiguranței cu care încă mă confrunt, am credința profundă că munca și pasiunea pot transforma chiar și cele mai grele obstacole în realizări”
Women in Business Law EMEA Awards 2025 | CMS câștigă titlul de de “Firma anului în România”. Un avocat in-house local, desemnat ”General Counsel of the Year” pentru regiune
Tranzacție rară pe piața românească | Cum au lucrat avocații Legal Ground în proiectul legat de achiziția unor obligațiuni ‘tokenizate’, înregistrate și tranzacționate prin sistemul blockchain. Mihai Dudoiu (Partener): ”Pe lângă aspectele comune unor proiecte de finanțare ‘clasice’, a fost necesară integrarea unei componente de fintech. Arhitectura juridică a trebuit adaptată unui cadru relativ nou și încă în formare din punct de vedere normativ”
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...