ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Dumitru Nancu este noul vicepreşedinte al Asociaţiei Europene a Instituţiilor de Garantare

26 Noiembrie 2021   |   Agerpres

Astfel, pentru România, alegerea lui Dumitru Nancu pe această poziţie reprezintă cea mai înaltă reprezentare pe care o instituţie financiară nebancară din ţara noastră o ocupă la nivel european.

 
 
Dumitru Nancu este noul vicepreşedinte al Asociaţiei Europene a Instituţiilor de Garantare (AECM), România obţinând astfel o poziţie importantă în conducerea asociaţiei, potrivit unui comunicat remis vineri AGERPRES.
 
"În data de 26 noiembrie 2021, directorul general al FNGCIMM (Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii), Dumitru Nancu, membru în Consiliul de Administrare al Asociaţiei Europene a Instituţiilor de Garantare (AECM) cu un mandat de 3 ani, a fost ales cu unanimitate de voturi şi în funcţia de Vicepreşedinte. Este pentru prima dată în istoria AECM, singurul for european care reprezintă interesele instituţiilor de garantare, când este ales un Vicepreşedinte dintr-o altă ţară decât cele din care provin membrii fondatori ai Asociaţiei", se menţionează în comunicat.
 
Astfel, pentru România, alegerea lui Dumitru Nancu pe această poziţie reprezintă cea mai înaltă reprezentare pe care o instituţie financiară nebancară din ţara noastră o ocupă la nivel european.
 
"Sunt extrem de onorat să preiau funcţia de vicepreşedinte al acestui important for european şi sunt convins că din această poziţie pot contribui semnificativ la misiunea de promovare şi diversificare a instrumentelor de garantare la nivel european. AECM-ul reprezintă un for de dezbatere şi promovare a celor mai inovatoare politici de susţinere a IMM-urilor, prin intermediul instrumentelor financiare de tipul garanţiilor, care relevă din ce în ce mai mult importanţa fondurilor de garantare în economiile naţionale, în special în această perioadă de mari provocări. Voi continua să demonstrez cu aceeaşi determinare utilitatea şi eficienţa garanţiilor financiare, aşa cum am făcut-o la nivel naţional, pentru IMM-urile din România. De la debutul pandemiei, FNGCIMM a acordat un număr de 164.479 garanţii, în valoare de peste 29,7 miliarde lei, care au susţinut credite în valoare de peste 37,6 miliarde lei", a declarat directorul general al Dumitru Nancu.
 
Potrivit sursei citate, FNGCIMM a susţinut demersurile AECM privind prelungirea Cadrului temporar european pentru măsuri de combatere a crizei COVID-19 şi în anul 2022, precum şi prelungirea schemelor de ajutor de stat.
 
Comisia Europeană a preluat, în marja consultărilor, propunerile FNGCIMM, astfel că în următoarea etapă a Cadrului Temporar au fost introduse două instrumente noi pentru a sprijini redresarea economiei. Acestea vizează măsuri de sprijinire a investiţiilor care pot fi acordate sub formă de stimulente precum granturile nerambursabile, avantaje fiscale, rate subvenţionate ale dobânzii pentru împrumuturi sau garanţii, precum şi măsuri de sprijinire a solvabilităţii sub forma unui stimulent pentru investiţiile private în capitaluri proprii, datorie subordonată sau cvasicapital.
 
În data de 18 noiembrie 2021, Comisia Europeană a aprobat prelungirea, până la 30 iunie 2022, a Cadrului temporar pentru măsuri de ajutor de stat de sprijinire a economiei în contextul actualei epidemii de Covid-19, urmând ca în cel mai scurt timp, legislaţia incidentă programelor naţionale de sprijin implementate de către FNGCIMM să fie amendată, iar programele să se desfăşoare conform calendarului stabilit.
 
Asociaţia Europeană a Instituţiilor de Garantare (AECM) este cel mai important organism de promovare a instrumentelor şi a programelor de garantare la nivel european, format din 48 de membri, din 31 de ţări europene şi învecinate continentului. Instituţiile membre promovează standardele şi principiile europene şi beneficiază de rezultatele demersurilor întreprinse de asociaţie pe lângă instituţiile europene şi internaţionale.
 
În acelaşi timp, AECM serveşte ca platformă pentru schimbul de bune practici privind aspectele operaţionale ale activităţii membrilor săi. La jumătatea anului 2020, membrii AECM au avut un volum total de garanţii în portofoliu în valoare de aproximativ 259 miliarde euro, iar o ultimă analiză indică 303 miliarde euro garanţii acordate.
 
"Prin vocaţia sa de reprezentare politică, AECM promovează interesele membrilor săi în faţa instituţiilor europene - Comisia Europeană, Parlamentul şi Consiliul European, precum şi în faţa organismelor financiare instituţionale, cum ar fi Banca Europeană de Investiţii, Fondul European de Investiţii, Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, Banca Mondială, Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică. Cele mai importante teme de interes urmărite de AECM privesc reglementările privind ajutorul de stat relevante pentru schemele de garantare din cadrul pieţei interne UE, programele europene de sprijin şi cerinţele prudenţiale", se mai precizează în comunicat.
 
Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM SA-IFN) este o instituţie financiară nebancară, cu capital de risc, înfiinţată în scopul facilitării accesului IMM-urilor la finanţări, prin acordarea de garanţii pentru instrumentele de finanţare contractate de la bănci comerciale sau din alte surse. FNGCIMM instrumentează programe guvernamentale destinate relansării economice, dezvoltării mediului de afaceri, precum şi creării şi susţinerii de locuri de muncă, funcţionând ca o societate comercială pe acţiuni, cu acţionar unic statul român, sub supravegherea prudenţială a Băncii Naţionale a României.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 2655 / 7947
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Reff & Asociații și Deloitte România au asistat proprietarii Expo Market Doraly în vânzarea integrală a parcului comercial către dezvoltatorul imobiliar WDP
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihai Rotaru, Deputy legal director – head of legal consultancy department - Banca Transilvania: ”În zilele noastre nu prea mai există domenii în care să poți crește un business ignorând latura juridică a afacerii. La modul general, cred că vom vedea din ce în ce mai mulți juriști în ipostaze diferite decât cele uzuale, de tehnicieni ai dreptului, în postura de antreprenori și fondatori în business-uri diverse, în echipe de design thinking, în echipe de dezvoltare produse și aplicații IT și, de ce nu, chiar cumulând toate aceste calități”
MPR|Partners asistă cu succes Verde Magnesium într-un important proiect minier. Trei parteneri în echipa de proiect coordonată de Dana Rădulescu
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
LegiTeam: Mitel & Asociații recrutează avocați definitivi pentru Departamentul de Real Estate & Construction
Efervescență în activitatea avocaților specializați în fuziuni și achiziții de la Stratulat Albulescu, cu 15 proiecte de M&A aflate în lucru. Firma a acordat consultanță în peste 40 de tranzacții anul trecut și își îmbunătățește constant poziția în directoarele internaționale pe această arie de practică | Silviu Stratulat, Managing Partner: ”Peste 50% dintre proiectele noastre de M&A provin din colaborarea cu firme internaționale de top, cu care avem deja o relație sudată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Minerva Ioniță, Head of Legal & Compliance Department în cadrul Arctic: În postura de avocat intern, respectul față de colegi și angajator, onestitatea, sunt principii care te definesc și te recomandă. Activitatea juridică nu este doar un job, ci este o vocație care implică o responsabilitate profundă față de sistemul juridic și client
Clifford Chance Badea a asistat PIB Group Europa în tranzacția care marchează debutul companiei britanice pe piața de brokeraj de asigurări din România. Ce avocați au făcut parte din echipa coordonată de Nadia Badea, Partener Clifford Chance
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează asistent ̸ ă | secretar ̸ ă recepție
Zamfirescu Racoți Vasile & Partners primește la Londra premiul Firma Anului în România pentru litigii de brevete, acordat de Managing IP. Alina Tugearu (partener): “Suntem mândri că proiectele pe care le-am derulat sunt remarcate de comunitatea internațională a profesioniștilor în proprietate intelectuală și că munca noastră primește o recunoaștere de un asemenea calibru. Premiul aparține în primul rând echipei care stă în spatele acestor rezultate remarcabile”
SIMION & BACIU câștigă distincțiile Firma Anului în Domeniul Mărcilor și Firma Anului în Domeniul Drepturilor de Autor și Desene în România în cadrul prestigioasei gale Managing IP EMEA. Ana-Maria Baciu (managing partner) a fost desemnată Practicianul Anului în România
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...