ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

eMAG Ventures: program de investiții pentru companiile de tehnologie

10 Decembrie 2020   |   BizLawyer

• eMAG ajută antreprenorii cu finanțare și know- how • Domenii cheie: AI, payments, logistics, food delivery, health

 
 
eMAG lansează programul de investiții eMAG Ventures pentru companii de tehnologie care aduc inovații în produse și servicii adresate direct sau indirect clienților finali. Dincolo de finanțare, eMAG le va oferi companiilor selectate know-how-ul acumulat pe parcursul a 19 ani de experiență în cel mai dinamic sector tech al momentului, stimulând economia digitală.  

Astfel, business-urile selectate vor beneficia de expertiza de accelerare a afacerilor și extindere internațională, dobândită în urma dezvoltării unor proiecte majore, cum este eMAG Marketplace, și a unor companii care au crescut rapid în ultimii ani precum Sameday, Conversion, Fashion Days, Tazz by eMAG sau Zitec.

„În mediul antreprenorial din România există multe proiecte de tehnologie cu potențial mare, care pot fi dezvoltate cu finanțare și know-how. Prin eMAG Ventures vrem să creăm o valoare adăugată reală și să contribuim la o scalarea rapidă a business-urilor, producând astfel un impact vizibil în economia digitală. Vorbim despre investiții de accelerare, destinate acelor companii care pot crește rapid cu ajutorul tehnologiei și care pot deveni viitorii unicorni. Ne dorim să finanțăm companii cu ambiție și viziune, care vor contribui la creșterea ecosistemului antreprenorial din România”, a spus Bogdan Axinia, Managing Director eMAG Ventures.  


Companiile care pot primi investiții
Una dintre condițiile definitorii pentru eligibilitatea în eMAG Ventures este utilizarea tehnologiei în dezvoltarea produselor și serviciilor pentru clientul final, fie direct (B2C), fie indirect (B2B2C). Programul este dedicat companiilor care au deja un model de business funcțional și pot demonstra că au maturitatea necesară pentru a aduce o schimbare relevantă în piețele în care activează.   

În acest context, pasiunea și viziunea antreprenorilor și a echipei din jurul lor vor avea o importanță deosebită, întrucât aceștia vor rămâne în companii pentru a le dezvolta.  

Tradiție în creșterea companiilor antreprenoriale
eMAG Ventures își propune să fructifice un moment favorabil pentru companiile din zona de tehnologie. Avansul pe care acest sector l-a înregistrat în ultimii ani deschide o serie de oportunități unice până acum, dar care necesită investiții de accelerare pentru ca antreprenorii să ducă proiectele la nivelul următor.

„Know-how-ul pe care eMAG l-a adus în cadrul Tazz ne-a ajutat să dezvoltăm parteneriate unice pe piață, care ne diferențiază. Avem un deziderat – să le livrăm clienților rapid aproape orice, dar o promisiune atât de puternică necesită investiții care să o susțină. Ajutorul pe care eMAG ni l-a oferit în zona de tehnologie, operațiuni, HR, financiar și marketing a fost esențial în creșterea Tazz, a cărui evoluție ne depășește așteptările în fiecare lună”, a declarat Alin Șerban, CEO Tazz by eMAG. Tazz by eMAG este unul dintre business-urile care au înregistrat o evoluție exponențială odată cu investiția eMAG. Transformată în mai mult decât o aplicație de food delivery, Tazz va finaliza anul 2020 cu o creștere de peste 700% a cifrei de afaceri, comparativ cu 2019.

„eMAG a venit către noi acum trei ani cu expertiza de business, de a-ți face o strategie pe termen lung, de a-ți face estimări și previziuni, precum și cu o abordare tech care ne-a dus la nivelul următor. Practic, am decis să rescriem toate aplicațiile noastre și am creat o bază tehnologică pe care putem să construim mai departe. Dacă până acum eram o companie de curierat care întâmplător folosea tehnologie, după investiția eMAG, am devenit o companie care folosește în primul rând tehnologie pentru a servi interesele clienților”, a declarat Lucian Baltaru, CEO Sameday Courier. Sectorul de curierat a devenit vital în acest an, când obiceiurile de consum și achiziție au cunoscut modificări semnificative, generate de adopția accelerată a comerțului online.  

Programul eMAG Ventures debutează astăzi, iar primele investiții sunt preconizate pentru prima jumătate a anului 2021.  

Pentru a aplica la eMAG Ventures, antreprenorii trebuie să completeze un pitch deck, în care vor prezenta companiile pe care le conduc, stadiul actual al business-ului, oportunitățile de business în care doresc să investească, precum și beneficiul adus comunităților cărora li se adresează. Aplicațiile pot fi, ulterior, trimise la adresa de mail
ventures@emag.ro.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 4689 / 7966
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
După un an plin, în care s-au implicat în peste 20 de tranzacții, avocații de M&A de la PNSA au acum în lucru peste zece mandate „cu greutate” | Silviu Stoica, partener: ”Există un interes crescut al fondurilor de private equity, dar și al investitorilor strategici și instituționali. Avem proiecte în cele mai variate domenii”
Echipa integrată a KPMG Legal & Tax obține în fața Curții de Apel Ploiești anularea măsurii nelegale de stabilire a sediului fix în România a unui important jucător în industria fashion, precum și obligațiile fiscale aferente în valoare de 1,5 mil. €
CMS asistă Iberdrola în vânzarea activelor sale eoliene din România. Cumpărătorul i-a avut alături pe avocații firmei Bohâlțeanu & Asociații
Studenții din București s-au impus și în acest an în cadrul Hexagonul Facultăților de Drept
RTPR a fost desemnată „Firma de avocatură a anului în România” la Chambers Europe Awards 2024. Costin Tărăcilă, Managing Partner: Premiul are o semnificație și mai mare în contextul în care sărbătorim 20 de ani de activitate și este o mărturie a muncii de echipă impecabile și a abilităților excepționale ale avocaților noștri
Clifford Chance Badea câștigă Premiul IFLR Casa de Avocatură a Anului în România | Clifford Chance este Firma internațională de avocatură a anului și câștigă 12 premii la IFLR Europe Awards 2024
Ziua Mondială a Proprietății Intelectuale, sărbătorită și prin Concursul de Procese Simulate în Dreptul Proprietății Intelectuale, ediția a doua. Ana-Maria Baciu (Managing Partner Simion & Baciu): „Este o mare bucurie să putem contribui la ascensiunea viitoarelor talente în domeniul dreptului proprietății intelectuale. Ne-au bucurat energia și pasiunea pe care le-am simțit din partea concurenților, ceea ce a făcut ca această competiție să fie încă o experiență memorabilă pentru toți cei implicați”
Kinstellar consiliază divizia de ospitalitate a grupului House of Julius Meinl în achiziția istoricului Hotel Ambasador din centrul Bucureștiului. Victor Constantinescu, Managing Partner al biroului din București: ”Aceasta a fost de departe una dintre cele mai complicate tranzacții, cu numeroase părți, cu multe persoane implicate, necesitând abilități de negociere și o structurare inteligentă pentru a fi semnată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Dinuță, Legal and Administrative Manager - Amromco Energy: ” Cred că un grup profesional atât de important nu poate evolua cu adevărat doar în virtutea inerției, ci trebuie să existe o coeziune reală. Competiția și concurența în anumite limite sunt clar productive, dar în final noi toți trebuie să fim, în primul rând, colegi de breaslă și nu adversari, chiar dacă lucrăm pentru un concurent de pe piață”
Avocații ZRVP au în derulare, de la începutul anului, cinci proiecte de M&A în domeniul energiei regenerabile şi alte câteva tranzacţii în alte sectoare economice | Anca Danilescu, Partener Senior: Nu doar profitabilitatea sau perspectivele de business ale societăţii – ţintă decid soarta unei tranzacţii, ci şi „sănătatea” juridică a acesteia, ceea ce face ca profesionalismul avocaţilor implicaţi în tranzacţie să încline semnificativ balanţa spre un final sau altul al respectivului proiect
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...