ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Startup-ul românesc fenix.eco extinde distribuția smartphone-urilor către zona B2B cu un prim partener: BNP Paribas Personal Finance SA, Sucursala București

10 Decembrie 2020   |   BizLawyer

Fenix.eco vizează companiile care doresc să ofere angajaților lor cele mai bune mărci de smartphone-uri la un cost accesibil.

 
 
Startup-ul românesc fenix.eco își extinde activitatea și pe segmentul B2B și anunță un prim parteneriat cu BNP Paribas Personal Finance SA Sucursala București. Fenix.eco a lansat primul magazin online destinat consumatorilor finali - B2C - în luna aprilie. În prezent, are în portofoliu peste 20 de modele recondiționate de smartphone-uri Apple, Samsung, Sony și Huawei dedicate companiilor, la prețuri cu până la 50% mai mici decât unele noi. Pe lângă aparatul recondiționat, telefoanele fenix.eco dispun de accesorii noi și beneficiază de o garanție de 12 luni.

„Am intrat cu succes pe piața smartphone-urilor în urmă cu opt luni. Acum intenționăm să duplicăm succesul de care am avut parte pe segmentul B2C, în zona B2B. Din cauza impactului economic al COVID-19, multe companii încearcă în prezent să-și optimizeze cheltuielile. Smartphone-urile noastre recondiționate au un aspect impecabil și se află într-o stare perfectă de funcționare, la un preț mult mai mic comparativ cu unele noi. Potrivit producătorului HMD Global, 91% dintre companiile europene consideră că prețul este un factor important atunci când achiziționează smartphone-uri pentru angajații lor. Prin urmare, cred că fenix.eco va deveni rapid soluția optimă pentru un număr tot mai mare de IMM-uri și cumpărători din zona corporate”, a declarat Grégoire Vigroux, Serial Entrepreneur & Business Angel.


Fenix.eco vizează companiile care doresc să ofere angajaților lor cele mai bune mărci de smartphone-uri la un cost accesibil. În prezent, Apple reprezintă 75% din vânzările fenix.eco, iar iPhone 8 este bestseller-ul companiei. Magazinul online dispune de o secțiune B2B, www.fenix.eco/B2B, unde cumpărătorii corporate pot plasa comenzi și obține reduceri, pe baza volumelor comandate.

BNP Paribas Personal Finance SA Sucursala București este primul partener corporate al fenix.eco pe acest segment. „Mai mult decât un model de business sustenabil, o parte fundamentală a ADN-ului nostru o reprezintă și susținerea activă a unor inițiative care promovează responsabilitatea față de mediul înconjurător. Întâmpinăm cu mare entuziasm fiecare prilej prin care întâlnim oameni vizionari, determinați să genereze un impact pozitiv pentru un viitor mai bun, așa cum este start-upul fenix.eco. Cred cu tărie în potențialul pe care un model de afaceri precum cel de economie colaborativă îl are pentru a genera un comportament sustenabil de consum colectiv. Am ales să folosim telefoane vechi recondiționate în locul achiziționării unora noi, deoarece astfel putem contribui la reducerea producției de produse poluante”, spune Miruna Senciuc, CEO BNP Paribas Personal Finance SA Sucursala București.          

Grégoire Vigroux concluzionează: „Din ce în ce mai multe companii sunt de părere că trecerea la o economie circulară nu are implicații doar la nivel economic, ci și pentru mediul înconjurător. Potrivit Recommerce, procesul de fabricare a unui smartphone generează 56 kg de CO2 și necesită 44 kg materie primă. Acest aspect reprezintă argumentul pentru care fenix.eco poate fi o soluție dezirabilă pentru companiile care doresc să își optimizeze costurile, dar să aibă și un impact pozitiv asupra mediului."

Fenix.eco este un startup românesc lansat în aprilie 2020, oferind smartphone-uri recondiționate care combină multe dintre avantajele noilor telefoane, inclusiv aspect perfect și stare de funcționare impecabilă, precum și o garanție de 12 luni, dar la prețul competitiv al modelelor second-hand, cu până la 50% mai ieftine decât decât modelele noi. Distribuția telefoanelor este realizată prin intermediul magazinului online www.fenix.eco, precum și prin canalele de retail tradițional și B2B.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 5384 / 8660
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
EximAsig, parte a Grupului Exim Banca Românească, preia Asito Kapital. KPMG Legal a asistat cumpărătorul
Sebastian Guțiu, Managing Partner Schoenherr România, interviu în Italia Oggi: ” Mediul economic românesc prezintă lumini și umbre. 2025 va fi un an delicat; unele decizii politice și reforme structurale ar putea fi încetinite”
Women Lawyers | De vorbă cu Gabriela Neagu, Managing Associate la Băncilă, Diaconu și Asociații, avocatul care a construit de la zero practica de Banking & Finance a firmei: „Să ai șansa nu doar să faci parte dintr-o echipă, ci să o modelezi și să o dezvolți, este un proces care îți aduce atât satisfacție, cât și o responsabilitate reală”
Schoenherr a asistat Dentas Kağıt Sanayi cu privire la vânzarea fabricii sale din România către Hartmann Packaging | Mădălina Neagu (partener), coordonatoarea echipei: ”Sectorul producției din România continuă să atragă atenția investitorilor strategici”
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Ordonanța de plată și arbitrajul (Powered by ZRVP)
Rundă de promovări în mai multe arii de practică în biroul Kinstellar din București. Magdalena Răducanu preia rolul de Partener, alți șase avocați fac un pas înainte în carieră | Victor Constantinescu (Managing Partner): ”Aceste promovări recente nu sunt doar etape importante în cariera colegilor noștri, ci și confirmare a abilității lor de leadership și a rolurilor esențiale în cadrul biroului nostru”
Răsturnare de situație: doar trei case locale de avocați rămân în topul global al celor mai bune 100 de firme implicate în arbitraje internaționale | Filip & Company intră în top, iar două firme cu un trecut bogat în domeniul arbitrajelor și prezență constantă în ghidurile de profil au părăsit clasamentul. ZRVP și LDDP rămân pilonii prezenței românești în GAR 100, ediția 2025
Women Lawyers | De vorbă cu Andreea Soare (Senior Associate - BSMP), avocat care spune că pentru a avea o carieră durabilă, este fundamental să fii cu adevărat pasionat de munca pe care o depui și dedicat îndeplinirii cu succes a mandatelor încredințate. ”Principalele avantaje ale apartenenței la această firmă sunt diversitatea proiectelor la care avem acces și oportunitățile de dezvoltare professională. Cultura deschisă și orientată spre colaborare permite un schimb constant de idei și soluții creative”
LegiTeam: Atorney at Law | Dispute Resolution for commercial ̸ administrative litigation and arbitration | Reff & Associates
Promovări în echipa Filip & Company: Andreea Bănică și Alin Grapă ajung pe poziția de Counsel, alți patru avocați urcă în ierarhie | Cristina Filip, co-managing partner: ”Prin aceste promovari consolidăm fundamentele organizației printr-o noua generație de avocați excepționali”
BACIU PARTNERS câștigă premiul ‘Firma de Copyright & Design a Anului în România’ la gala Managing IP EMEA Awards 2025, desfășurată la Londra. Andreea Bende (Partener), premiată ca ‘Practicianul Anului în România’ | Ana-Maria Baciu, Managing Partner: ”Este o reconfirmare a faptului că principiile pe care le integrăm în fiecare proiect creează în mod constant valoare tangibilă, vizibilă și demnă de recunoaștere”
CMS România își mărește echipa în România prin cooptarea strategică a unui senior counsel și lansează practica de Apărare | Horea Popescu (Managing Partner): „Cristian Băcanu se remarcă printr-o combinație unică de experiență juridică, leadership în sectorul public și viziune internațională, ceea ce îl recomandă ca un membru valoros al echipei noastre”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...