ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Exim Banca Românească a finanţat cu 5,2 milioane de lei dezvoltarea grupului Sophia din Iaşi

02 Octombrie 2023   |   Agerpres

Potrivit unui comunicat al băncii, fondurile au susţinut investiţia într-un nou nou sediu în Iaşi ce include depozitele, fabrica de textile, showroomul şi zona de birouri, în contextul extinderii accelerate a reţelei de magazine.

 
 
Exim Banca Românească a acordat grupului de firme Sophia din Iaşi o finanţare în valoare totală de 5,2 milioane de lei în cadrul programului IMM Invest.
 
Potrivit unui comunicat al băncii, fondurile au susţinut investiţia într-un nou nou sediu în Iaşi ce include depozitele, fabrica de textile, showroomul şi zona de birouri, în contextul extinderii accelerate a reţelei de magazine.
 
Brandul Sophia a fost fondat în 2004 de Anamaria Ştefan Georgescu din dorinţa de a crea un concept de business unic în România: extinderea unei reţele de francize la nivel naţional şi internaţional în domeniul decoraţiunilor interioare, ce oferă produse personalizate făcute pe comandă şi consultanţă, cu accent pe perdele şi draperii de lux. În anul 2005 compania a deschis primul magazin în sistem franciză, iar, în prezent, brandul deţine o reţea de 30 de francize în România şi una în Miami, Statele Unite ale Americii, precum şi distribuitori în marile oraşe din lume.
 
"Strategia noastră din ultimii ani s-a concentrat pe dezvoltarea reţelei de magazine în sistem franciză, iar extinderea rapidă ne-a determinat să regândim procesul de logistică şi de producţie pentru a avea un timp de livrare optim şi a acoperi cererea pentru noastră de magazine în care avem desfacere. Suntem încântaţi că am reuşit, cu sprijinul Exim Banca Românească, să beneficiem de finanţări în cadrul programului IMM Invest, facilităţi care ne-au permis să ne derulăm activitatea în cele mai bune condiţii, dar şi să inauguram noul sediu. Având finanţarea asigurată, ne putem concentra pe atingerea obiectivelor stategice pe care ni le-am stabilit, respectiv consolidarea poziţiei pe piaţa de profil şi dezvoltarea activităţii de distribuţie atât pe plan local, cât şi în afara ţării", a declarat Anamaria Ştefan Georgescu.
 
Pe lângă comerţ, o parte importantă din activitatea companiei constă în realizarea decoraţiunilor textile pe comandă - perdele, draperii, cuverturi pentru pat, feţe de masă etc. - în cele trei ateliere de creaţie din Bucureşti, Iaşi şi Moţca. Fiecare produs este customizat după cerinţele clienţilor, astfel că în portofoliul firmei figurează proiecte atât pentru locuinţele private, cât şi pentru HoReCa - precum hoteluri din Cassis (Les Roches Blanches) din Franţa, sau castelele din provincia Languedoc, precum Château Saint Pierre de Serjac, şi instituţii de cultură - Muzeul Unirii din Iaşi, Palatul Alexandru Ioan Cuza din Ruginoasa, Muzeul Mihail Kogălniceanu, Teatrul Naţional Vasile Alecsandri din Iaşi, Muzeul Regina Maria sau Ateneul Român.
 
Prin implicarea în programul guvernamental IMM Invest Plus, Exim Banca Românească oferă companiilor posibilitatea de a accesa finanţări care să asigure lichidităţile necesare pentru derularea activităţii curente sau pentru investiţii în condiţii speciale. Valoarea maximă a creditelor poate fi de până la 10 milioane de lei pentru investiţii şi până la 5 milioane de lei pentru capital de lucru, finanţările putând fi accesate cu garanţii de stat care acoperă în proporţie de maximum 90% creditele acordate pentru realizarea investiţiilor şi/sau pentru susţinerea activităţii curente.
 
Exim Banca Românească, o bancă universală 100% românească aflată în top 10 cele mai mari instituţii de credit după active, operează o reţea naţională de distribuţie de 83 de sucursale şi 26 de Centre de Afaceri, acestea din urmă fiind dedicate exclusiv companiilor. 
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 400 / 7939
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
A doua ediție a Summit-ului internațional pe teme de parteneriat public-privat, derulat sub egida IFC ̸ Băncii Mondiale, a reunit peste 100 de invitați speciali
CMS își extinde spațiul de birouri și prelungește pe termen lung contractul de închiriere în One Tower
Clifford Chance Badea a asistat PIB Group Europa în tranzacția care marchează debutul companiei britanice pe piața de brokeraj de asigurări din România. Ce avocați au făcut parte din echipa coordonată de Nadia Badea, Partener Clifford Chance
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
CMS alături de PPC în încheierea unui acord strategic cu MYTILINEOS Energy & Metals pentru dezvoltarea unui portofoliu de proiecte fotovoltaice de până la 2GW, în patru țări | Horea Popescu și Mircea Moraru (CMS România) au coordonat echipa internațională care a asistat compania elenă de utilităţi electrice pe parcursul acestei proiect complex
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
LegiTeam: Mitel & Asociații recrutează avocați definitivi pentru Departamentul de Real Estate & Construction
Statulat Albulescu anunță o nouă rundă de promovări în cadrul echipei. Cinci avocați au făcut un pas înainte în carieră
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează asistent ̸ ă | secretar ̸ ă recepție
Zamfirescu Racoți Vasile & Partners primește la Londra premiul Firma Anului în România pentru litigii de brevete, acordat de Managing IP. Alina Tugearu (partener): “Suntem mândri că proiectele pe care le-am derulat sunt remarcate de comunitatea internațională a profesioniștilor în proprietate intelectuală și că munca noastră primește o recunoaștere de un asemenea calibru. Premiul aparține în primul rând echipei care stă în spatele acestor rezultate remarcabile”
SIMION & BACIU câștigă distincțiile Firma Anului în Domeniul Mărcilor și Firma Anului în Domeniul Drepturilor de Autor și Desene în România în cadrul prestigioasei gale Managing IP EMEA. Ana-Maria Baciu (managing partner) a fost desemnată Practicianul Anului în România
Avocații firmei Mitel & Asociații au lucrat anul trecut în 10 tranzacții de M&A, principalele mandate venind din sectorul medical, domeniul securității și managementul riscului și energie | Interesul pentru ținte de achiziții din România se menține ridicat din partea unor investitori cu profil mixt – fonduri de investiții ̸ private equity și investitori strategici. Sorin Mitel, Senior Partner: Se poate remarca și un interes crescut din partea companiilor din Asia, care își fac tot mai mult simțită prezența în România
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...