ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

INVL Renewable Energy Fund I va investi aproximativ 120 de milioane de euro în centrale solare în România

06 Iunie 2022   |   BizLawyer

În cadrul acordurilor semnate, fondul a achiziționat două companii care dezvoltă centrale solare cu o capacitate de 166 de megawați (MW) în România.

 
 
Fondul INVL Renewable Energy Fund I, administrat de INVL Asset Management, cea mai importantă companie de gestionare a activelor din Lituania, își începe activitatea în România și intenționează să investească aproximativ 120 de milioane de euro în dezvoltarea parcurilor solare pe care le-a achiziționat.

În cadrul acordurilor semnate, fondul a achiziționat două companii care dezvoltă centrale solare cu o capacitate de 166 de megawați (MW) în România.

„Suntem în expansiune și ne diversificăm portofoliul de proiecte și acoperirea geografică. România este o piață a Uniunii Europene cu o dezvoltare rapidă și foarte promițătoare, care acordă o atenție din ce în ce mai mare proiectelor ecologice și securității energetice. Observăm un potențial uriaș pe această piață pentru dezvoltarea proiectelor de energie regenerabilă și credem că aceste investiții nu numai că vor reduce poluarea mediului, dar vor face posibilă creșterea securității energetice a țării și vor contribui la extinderea capacității de producție de energie electrică", spune Liudas Liutkevičius, Managing Partner al INVL Renewable Energy Fund I.


Proiectele de energie solară din România care se adaugă în portofoliul fondului au deja aprobate condițiile de conectare la rețea. Centralele solare, în care fondul intenționează să investească aproximativ 120 de milioane de euro, ar trebui să devină operaționale în 2024.

„Energia regenerabilă este, în mod clar, o modalitate eficientă de a crește independența energetică a unei țări, securitatea și rezistența la șocurile legate de prețul materiilor prime. Intenționăm să investim mai mult în proiecte de energie durabilă în România și căutăm în mod activ noi proiecte și oportunități de investiții. Sperăm că abordarea activă a fondului va deschide mai multe oportunități de colaborare cu dezvoltatorii de proiecte de energie regenerabilă din România. De asemenea, managerii fondului își extind în mod activ portofoliul pe alte piețe", spune Liudas Liutkevičius.

În cadrul strategiei de investiții a INVL Renewable Energy Fund I, banii investitorilor sunt investiți în proiecte de energie regenerabilă (parcuri eoliene continentale și solare la scară largă) pe teritoriul UE. În prezent, fondul se concentrează pe țările din Europa Centrală și de Est, unde observă un potențial mare de creștere.

După achiziția din România, portofoliul fondului include proiecte de dezvoltare pentru mai mult de 200 MW de parcuri solare. Toate proiectele au deja condiții pentru conectarea la rețea. Construcția parcurilor solare se va derula în perioada 2023-2025.

Despre Fondul INVL Renewable Energy Fund I
Acest subfond destinat investitorilor informați, înființat de INVL Asset Management la 20 iulie 2021, investește în proiecte de energie regenerabilă (solară și eoliană) aflate în stadii timpurii și medii de dezvoltare, inclusiv construcția de noi centrale electrice, dezvoltarea și/sau achiziționarea infrastructurii necesare pentru funcționarea centralelor electrice și gestionarea eficientă a centralelor electrice existente în Uniunea Europeană și statele membre ale Spațiului Economic European.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 1764 / 7947
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Reff & Asociații și Deloitte România au asistat proprietarii Expo Market Doraly în vânzarea integrală a parcului comercial către dezvoltatorul imobiliar WDP
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihai Rotaru, Deputy legal director – head of legal consultancy department - Banca Transilvania: ”În zilele noastre nu prea mai există domenii în care să poți crește un business ignorând latura juridică a afacerii. La modul general, cred că vom vedea din ce în ce mai mulți juriști în ipostaze diferite decât cele uzuale, de tehnicieni ai dreptului, în postura de antreprenori și fondatori în business-uri diverse, în echipe de design thinking, în echipe de dezvoltare produse și aplicații IT și, de ce nu, chiar cumulând toate aceste calități”
MPR|Partners asistă cu succes Verde Magnesium într-un important proiect minier. Trei parteneri în echipa de proiect coordonată de Dana Rădulescu
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
LegiTeam: Mitel & Asociații recrutează avocați definitivi pentru Departamentul de Real Estate & Construction
Efervescență în activitatea avocaților specializați în fuziuni și achiziții de la Stratulat Albulescu, cu 15 proiecte de M&A aflate în lucru. Firma a acordat consultanță în peste 40 de tranzacții anul trecut și își îmbunătățește constant poziția în directoarele internaționale pe această arie de practică | Silviu Stratulat, Managing Partner: ”Peste 50% dintre proiectele noastre de M&A provin din colaborarea cu firme internaționale de top, cu care avem deja o relație sudată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Minerva Ioniță, Head of Legal & Compliance Department în cadrul Arctic: În postura de avocat intern, respectul față de colegi și angajator, onestitatea, sunt principii care te definesc și te recomandă. Activitatea juridică nu este doar un job, ci este o vocație care implică o responsabilitate profundă față de sistemul juridic și client
Clifford Chance Badea a asistat PIB Group Europa în tranzacția care marchează debutul companiei britanice pe piața de brokeraj de asigurări din România. Ce avocați au făcut parte din echipa coordonată de Nadia Badea, Partener Clifford Chance
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează asistent ̸ ă | secretar ̸ ă recepție
Zamfirescu Racoți Vasile & Partners primește la Londra premiul Firma Anului în România pentru litigii de brevete, acordat de Managing IP. Alina Tugearu (partener): “Suntem mândri că proiectele pe care le-am derulat sunt remarcate de comunitatea internațională a profesioniștilor în proprietate intelectuală și că munca noastră primește o recunoaștere de un asemenea calibru. Premiul aparține în primul rând echipei care stă în spatele acestor rezultate remarcabile”
SIMION & BACIU câștigă distincțiile Firma Anului în Domeniul Mărcilor și Firma Anului în Domeniul Drepturilor de Autor și Desene în România în cadrul prestigioasei gale Managing IP EMEA. Ana-Maria Baciu (managing partner) a fost desemnată Practicianul Anului în România
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...