ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

MPR|Partners asistă cu succes Verde Magnesium într-un important proiect minier. Trei parteneri în echipa de proiect coordonată de Dana Rădulescu

18 Aprilie 2024   |   M. T.

Verde Magnesium a câștigat recent licitația publică organizată de Agenția Națională pentru Resurse Minerale din România (ANRM) pentru drepturile de concesiune asupra unui perimetru din vestul României.

 
 
MPR|Partners a asistat Verde Magnesium, o importantă companie minieră din București, susținută de Amerocap, unul dintre clienții vechi ai firmei, investitor american private equity, în obținerea drepturilor de concesiune pentru un important perimetru minier de magneziu.

În urma asistenței continue în domenii de nișă ce țin de sectorul minier și de exploatarea resurselor naturale, o echipă de patru avocați din cadrul MPR|Partners a reușit obținerea unui rezultat favorabil pentru Verde Magnesium.

Astfel, Verde Magnesium a câștigat recent licitația publică organizată de Agenția Națională pentru Resurse Minerale din România (ANRM) pentru drepturile de concesiune asupra unui perimetru din vestul României. Licența de exploatare minieră urmează să fie semnată în curând, iar investiția inițială în mina dezafectată și în instalațiile de prelucrare a magneziului alimentate cu energie regenerabilă este estimată la 1 miliard USD. Producția este programată să înceapă în 2027.


“(…) așteptăm cu nerăbdare să semnăm în curând licența minieră. Acest lucru ne va permite să începem să implementăm proiectul nostru cu obiectivul ambițios de a oferi o soluție verde locală pentru lanțurile de aprovizionare cu magneziu metalic din industria UE”, a declarat Alexandru Roșu, director executiv al Verde Magnesium

“Aceasta este într-adevăr o realizare majoră, deoarece vom avea un furnizor de metale vitale cu sediul în UE, foarte necesar în viitorul mai verde pe care încercăm cu toții să îl construim. Este foarte important faptul că vom putea să ne aprovizionăm cu aceste materiale la nivel local și nu vom mai fi nevoiți să importăm de pe piețele externe”, a adăugat Gelu Maravela, Founding Partner.

Echipa dedicată, care a oferit asistență în domeniile corporate, reglementare, energie și resurse naturale, finanțare, real estate și autorizare, a fost coordonată de partenerul Dana Rădulescu și a fost formată, pe lângă partenerul fondator Gelu Maravela, din partener Anca Băițan și avocat Carmen Bănică.

“De-a lungul anilor am fost încântați să asistăm clientul nostru de lungă durată, Amerocap, într-un portofoliu vast de mandate. Suntem bucuroși că am reușit din nou să finalizăm pașii esențiali pentru ceea ce suntem siguri că va fi un proiect minunat, în contextul demersurilor globale pentru un viitor mai verde.” a concluzionat Dana Rădulescu, Partner.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 60 / 8002
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Senior Lawyer Employment | Reff & Associates
Cine sunt campionii pieței locale evidențiați în ultimul clasament IP Stars 2024 | Baciu Partners are cele mai multe recomandări în prima bandă din domeniul mărcilor. ZRVP și Răzvan Dincă & Asociaţii sunt pe primul palier al performanței, urmate de Mușat & Asociații și NNDKP
LegiTeam: Alătură-te echipei de avocați Mitel & Asociații!
Eurohold şi EIG au deschis oficial o procedură de arbitraj împotriva Guvernului României, cu miza de 500 mil. €. Avocații României se vor înfrunta cu Pinsent Masons şi Djingov, Gouginski, Kyutchukov & Velichkov
WH Partners, o firmă de avocatură din Malta, deschide primul birou din România în parteneriat cu Simion & Partners | James Scicluna, Co-fondator și Managing Partner WH Partners: „Lansarea WH Simion & Partners în București ne întărește angajamentul de a ne dezvolta firma mai departe de Malta într-un mod de care să beneficieze strategic clienții noștri. Abilitățile tranzacționale ale Cosminei Simion și experiența pe care aceasta și echipa ei o aduc în tehnologie, digital, media și divertisment completează perfect serviciile noastre”
Alpiq a obținut anularea integrală a unei decizii fiscale cu obligații de plată de cca. 158 mil. €. Sebastian Guțiu, Manging Partner Schoenherr: ”Această victorie majoră confirmă faptul că utilizăm abordarea corectă”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Daniela Bulacu, Head of Legal - Ringier România: “Viitorul este cel al dialogului la nivel de comunicate, fără implicarea orgoliilor personale. Cred că sunt necesare mai multe întâlniri profesionale unde putem să schimbăm opinii, să învățăm unii de la alții”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Berea, General counsel la BCR: ”Prin colaborare putem genera schimbări semnificative nu doar în interiorul profesiei noastre, ci și în societate in general. Prin natura muncii noastre, nu numai că răspundem la nevoile imediate ale societății, dar suntem și arhitecți ai viitorului acesteia, contribuind la definirea și modelarea unui cadru normativ care să orienteze comportamentul și deciziile individuale și colective pe termen lung”
Finanțele au demarat procedura de selecție a firmelor de avocați pentru un proiect ce presupune asistență consistentă în baza dreptului englez. Contract pe 3 ani, tarife orare de cca. 1.900 lei
Mușat & Asociații câștigă prestigiosul premiu “Romania Firm of the Year” la LMG Life Sciences Awards EMEA 2024 în Londra | Paul George Buta, Managing Partner: “O recunoaștere internațională a eforturilor întregii firme în mandate extrem de sofisticate din domeniul life sciences, care au implicat un număr semnificativ de avocați”
LMG Life Sciences EMEA Awards 2024 | Adrian CHIRVASE, Partner în cadrul POPESCU & ASOCIAȚII, desemnat Avocatul Anului în White Collar Crime: ”Apreciez recunoașterea obținută și rămân implicat să susțin, la cele mai înalte standarde de excelență juridică, toate mandatele care ne sunt încredințate”
Schoenherr a asistat Piraeus Bank în legătură cu vânzarea participației sale într-un portofoliu de credite neperformante de 400 mil. € către APS. Partenerul Matei Florea a coordonat echipa implicată în Proiectul Delta, cel mai mare portofoliu de NPL tranzacţionat în România în ultimii 4 ani
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...