ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Proiectul parcului fotovoltaic de la Ovidiu face un pas înainte. MPR|Partners a fost alături de EnPower Energy pentru coordonarea procedurii de obținere a acordului de construire, cu o echipă de avocați coordonată de Gelu Maravela (partener fondator) și Dana Rădulescu (partener)

16 Mai 2024   |   BizLawyer

Asistența va continua până la finalul proiectului, anume până la punerea în funcțiune a noului parc fotovoltaic.

 
 
Profesioniștii de la EnPower Energy, cu sprijinul MPR|Partners, au reușit să finalizeze recent o nouă etapă a proiectului din aropiere de orașul Ovidiu, județul Constanța. Astfel, pentru suprafața de 100 de hectare, s-a obținut autorizația de construire a ceea ce urmează să fie un nou parc fotovoltaic cu o capacitate de 60MW.

Reamintim că proiectul a fost dezvoltat de către EnPower Energy, importantă companie de proiecte din sectorul energiei verzi, al cărei CEO este Laurențiu Udrescu, iar CTO este Florin Danilov, ambii având o vastă experiență în domeniul energetic. După obținerea Planului Urbanistic Zonal și a Avizului Tehnic de Racordare, proiectul a fost achiziționat de către Econergy International Ltd, urmând ca echipa EnPower Energy să continue coordonarea până la obținerea autorizației de construire și punerea în funcțiune a acestuia.


Econergy International Ltd este un mare investitor israelian, această achiziție făcând parte parte din strategia sa de expansiune în România, unde deține proiecte cu o capacitate cumulată de 1,5 GW. Compania face parte din Econergy Renewable Energy Ltd, cu sediul în Israel, cu activitate în România, Italia, Grecia, Polonia, Spania și Marea Britanie.

Alături de vânzător în această tranzacție s-a aflat firma de avocatură MPR|Partners. Echipa dedicată dezvoltării și vânzării a fost coordonată de avocatul fondator coordonator Gelu Maravela și de avocatul coordonator Dana Rădulescu și a fost formată din 8 avocați.

Asistența acordată în ambele etape (dezvoltare și vânzare) a constat în structurarea dezvoltării, asistență în negocierea și redactarea documentelor relevante și asistență în procesul general de dezvoltare a proiectelor, în toate etapele acestora. Au fost de asemenea numeroase aspecte corporative, de dezvoltarea proiectelor, de drept imobiliar și varii tipuri de autorizare (în ceea ce privește aspectele legate de mediu, imobiliare și energetice).

Precum în cazul vânzării proiectului, MPR|Partners a fost alături de EnPower Energy și pentru coordonarea procedurii de obținere a acordului de construire. Asistența va continua până la finalul proiectului, anume până la punerea în funcțiune a noului parc fotovoltaic. În prezent, asistența în derulare privește procedura pentru obținerea autorizației de construire a stației parcului.

Echipa dedicată acestei etape de obținere a autorizației de construire a fost în continuare coordonată de către Gelu Maravela și Dana Rădulescu, fiind formată din avocații Carmen Bănică, Sonia Benga și Alexandra Mihailov.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 65 / 8049
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Bondoc și Asociații obține un nou succes în materia litigiilor de achiziții publice. Ce avocați au fost în echipa de proiect
Cererea de inițiere a procedurii de arbitraj cerută de Eurohold și EIG a fost înregistrată la ICSID | Reclamanții se pregătesc să conteste restricțiile impuse de Uniunea Europeană în privința acordurilor de investiții încheiate între statele membre și spun că un astfel de arbitraj va crea un precedent pentru alte întreprinderi din UE. Ce avocați fac parte din echipa care consiliază asigurătorul
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Norris Alexandru Mircescu, al cincilea cel mai bun punctaj din anul 2022: ” Mi-am rezervat ultimii doi ani de facultate pentru a descoperi lumea avocaturii. Cel puțin momentan, îmi doresc să progresez și să mă dezvolt în România. Îmi iubesc țara și familia, nu văd cum aș putea sta departe prea mult timp de lucrurile care sunt cele mai importante pentru mine”
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Kinstellar is recruiting a junior to mid-level Litigation Lawyer
Avocații Wolf Theiss văd o creștere de 20-30%, anul acesta, în practica de Dispute Resolution | Ligia Cecilia Popescu, Partenerul Wolf Theiss care coordonează Departamentul de Litigii şi Arbitraj, al doilea ca volum de activitate și ca încasări al biroului din București: “Avem o echipă foarte puternică. O parte semnificativă a portofoliului de clienţi ai practicii provine din recomandări provenite de la firme internaţionale de avocatură”
Mergermarket - League Tables of Legal Advisors (Q1 2024) | Piața de M&A își revine în primul trimestru și crește cu o treime, la nivel global și cu 42% în Europa. CMS, printre primele în clasamentul global și în Europa. Wolf Theiss și DLA Piper, pe podium în Europa Centrală și de Est
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Ionuț Alexandru Anghel, Group legal counsel - Ericsson, juristul trecut prin firme de top în avocatura de business și format în unele dintre cele mai sofisticate și cu miză proiecte: “Profesionistul Dreptului are, aidoma unui dascăl, o vocație socială: el trebuie să lumineze acolo unde este întuneric, să apropie acolo unde există divergență, să creeze reguli și să asigure respectarea lor, eliminând arbitrariul din societate”
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Attorney (flexible position) Competition, EU & Foreign trade - Bucharest
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Cătălin Istrate, Head of Legal & Business Conduct la Gilead Sciences Romania: “O bună înțelegere a businessului și ieșirea din zona de risk-free sunt calități pe care juriștii ar putea să le exerseze mai mult. De asemenea, digital și AI sunt domenii pe care juriștii ar trebui să le înțeleagă cât mai bine, pentru a nu fi depășiți de ele”
Frații Micula câștigă apelul și continuă ofensiva legală împotriva statului român în instanțele americane pentru recunoașterea unei datorii de 356 mil. $ | Judecătorii americani spun că România a încercat să “reîmpacheteze” argumente anterioare și a eșuat argumentând că hotărârile CJUE în procedurile privind ajutoarele de stat au invalidat sentința. “Vom continua să urmărim executarea silită împotriva României în Statele Unite și în alte jurisdicții”, amenință avocații
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...