ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

NNDKP a asistat sindicatul de bănci în finanțarea în valoare de 347 mil. € acordată Grupului Ameropa. Echipa, coordonată de partenerul Valentin Voinescu

08 August 2022   |   BizLawyer

NNDKP a acordat asistență cu privire la aspectele juridice aferente finanțării, inclusiv în structurarea, împreună cu aranjorul, a unui set complex de facilități suplimentare acordate în baza unei clauze de tip acordeon și în negocierea și semnarea documentelor de finanțare.

Valentin Voinescu, Partener, practica de Drept Bancar si Finantări, NNDKP

 
 
Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP) a asistat cu succes sindicatul de bănci în acordarea unei finanțări în valoare de 347 de milioane de euro grupului elvețian Ameropa. Sindicatul de bănci a fost format din Banca Comercială Română SA (BCR) și Raiffeisen Bank SA, în calitate de aranjori principali mandatați inițiali și bookrunners, împreună cu ING Bank NV Amsterdam – Sucursala București și Unicredit Bank SA, în calitate de aranjori principali mandatați. BCR a acționat și ca agent de documentație, de facilitate și de garanții.

NNDKP a acordat asistență cu privire la aspectele juridice aferente finanțării, inclusiv în structurarea, împreună cu aranjorul, a unui set complex de facilități suplimentare acordate în baza unei clauze de tip acordeon și în negocierea și semnarea documentelor de finanțare.


Creditul sindicalizat va fi utilizat de entitățile din România ale Grupului Ameropa (Azomureș, cel mai mare producător de îngrășăminte din România, Ameropa Grains SA, cel mai mare trader de cereale și Chimpex, lider în operațiuni portuare) pentru finanțarea nevoilor de capital de lucru, consolidând astfel operațiunile strategice derulate de Ameropa în România. Tranzacția a fost semnificativă prin prisma modului inedit de structurare, permițând Grupului Ameropa să acceseze fonduri suplimentare de până la 104 milioane de euro, în funcție de creșterea prețurilor la cereale și îngrășăminte.

„Ne bucurăm pentru această nouă ocazie de a asista sindicatul de bănci în cadrul unei noi runde de finanțare acordată Grupului Ameropa și pentru posibilitatea de a contribui în continuare, în mod indirect, la dezvoltarea operațiunilor din România ale Grupului. Sprijinul acordat în acest proiect de cele mai importante instituții de credit de pe plan local a fost fundamental și reconfirmă angajamentul acestora față de sectorul agribusiness din România”, a declarat Valentin Voinescu, Partener, practica de Drept Bancar și Finanțări, NNDKP.

Echipa NNDKP care a acordat asistență sindicatului de bănci a fost coordonată de Valentin Voinescu, Partener în cadrul practicii de Drept Bancar și Finanțări, și i-a inclus pe Alexandru Ciambur, Asociat Senior și Cătălina Dan, Asociat, din aceeași arie de practică.

Echipa NNDKP specializată în drept bancar și finanțări a fost implicată în mod constant în proiecte complexe de finanțări corporatiste, de achiziții a unor instituții financiare și companii internaționale și locale sau finanțări ale entităților publice. De-a lungul timpului, membrii echipei au fost implicați în tranzacții de finanțare cu o valoare totală de peste 5 miliarde de euro în sectoare precum agribusiness, energie, imobiliar, infrastructură, FMCG, producție sau tehnologie.


Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (”NNDKP”) este promotor al avocaturii de afaceri în România de peste 30 de ani, fiind recunoscută ca un pionier al pieței de profil locale.
NNDKP oferă servicii de avocatură și consultanță fiscală complete companiilor active în diverse sectoare ale industriei. De-a lungul celor peste trei decenii de activitate, avocații NNDKP au oferit asistență juridică și reprezentare în tranzacții și proiecte reper pentru evoluția comunității de afaceri din România, inclusiv în domenii inovatoare, considerate încă de nișă și care au implicat atât companii internaționale, cât și antreprenori locali.
Firma reprezintă România în unele dintre cele mai importante asociații profesionale la nivel internațional – Lex Mundi, World Services Group, International Attorneys Club – şi este membru fondator al SEE Legal. NNDKP este clasată în mod constant pe primele poziţii în toate ariile de practică de către Chambers & Partners, Legal500 şi IFLR1000.
NNDKP este de șase ori câștigătoarea prestigiosului premiu „Firma de avocatură a anului în România” la gala premiilor Chambers Europe, care i-a fost acordat în anii 2022, 2021, 2017, 2013, 2012 și 2009.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 1128 / 7535
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Excepția de arbitraj (Powered by ZRVP)
LegiTeam | GNP Guia Naghi & Partners: Junior Associate to join our litigation team
„The Lawyer European Awards 2023” | Popescu & Asociații, singura firmă independentă locală aflată pe lista scurtă a premianților. Trei firme internaționale cu activitate în România concurează pentru titlu la secțiunea ”Law Firm of the Year: South Eastern Europe”
Ce oferă Reff & Asociații tinerilor absolvenți și care sunt cerințele | Membrii juniori sunt alocați pe echipe, fiecare dintre ei are un buddy pentru primele săptămâni și un coach, care să le fie alături de-a lungul experienței lor profesionale. Georgiana Singurel, Partener: Ei vor lucra cu avocați experimentați, care îi vor ghida în procesul de dezvoltare, vor beneficia de diferite traininguri și pot accesa programe de dezvoltare și creștere în cadrul rețelei internaționale Deloitte
Noi avocați colaboratori coordonatori în cadrul PNSA. Alexandru Stan și Răzvan Alexandru Popa fac un pas înainte în carieră
LegiTeam: BOHÂLȚEANU ȘI ASOCIAȚII recrutează avocați stagiari
Promovări în prima linie la Wolf Theiss | Adelina Iftime-Blăgean, coordonatoarea practicii de Dreptul Muncii în cadrul biroului din Bucureşti, intră în rândul partenerilor. Promovarea nu reprezintă doar o recunoaștere la nivel personal, ci onorează și efortul colectiv al echipei locale
LegiTeam: MPR|Partners is looking for consultancy lawyers
Dr. Cosmin Vasile (Managing Partner ZRVP) va susține un curs de arbitraj la INPPA : “Instanțele de judecată și procedura arbitrală. Reguli și principii, competența punctuală a instanțelor judecătorești în contextul existenței unei convenții arbitrale valide, probleme practice” | Curs online, în intervalul 16 octombrie – 30 noiembrie
Saga ‘Micula vs Statul român - partea întâi’, a ajuns la final | Tribunalul arbitral a declarat închisă procedura cererii de interpretare a hotărârii arbitrale pronunțată în litigiul ICSID - ARB ̸ 05 ̸ 20. Frații Micula nu recunosc respectarea integrală a acesteia și cer executarea silită a României în SUA pentru cca. 100 milioane USD. Ce avocați au fost în acest arbitraj și ce onorarii au primit
Avocatul joacă unul dintre cele mai importante roluri pentru păstrarea echilibrului în democrație, însă profesia a cunoscut o pierdere constantă a prestanței în raport cu rolul său în societate și în statul de drept | Octavian Popescu: Cred că toți cei implicați în conducerea profesiei trebuie să promoveze politici care să aibă aptitudinea de a crea și menține independența acestei profesii. Scopul comun este dezvoltarea avocaturii și menținerea statutului de elită intelectuală
CMS European M&A Outlook 2024: între optimism și îngrijorare | Așteptările privind încheierea de tranzacții sunt mixte, pe fondul incertitudinii economice, dar fondurile de private equity sunt în special optimiste
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...