ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

NNDKP a asistat un sindicat de bănci în noua finanțare de 278 milioane de lei acordată Rodbun Grup. Partenerul Valentin Voinescu a coordonat echipa

31 August 2021   |   BizLawyer

Echipa NNDKP a fost condusă de Valentin Voinescu, Partener în cadrul practicii de Drept Bancar și Finanțări, și i-a inclus pe Alexandru Ciambur și Cătălina Dan, Avocați Asociați în cadrul aceleiași practici.

 
 
Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP) a asistat cu succes un sindicat de bănci format din Banca Comercială Română (în calitate de aranjor principal mandatat, bookrunner, agent de documentație, agent de facilitate și de garanții și finanțator), CEC Bank (în calitate de aranjor principal mandatat și finanțator), Raiffeisen Bank (în calitate de aranjor principal mandatat și finanțator), Banca Transilvania și Banca Românească (în calitate de finanțatori) în legătură cu o nouă finanțare, de 278 milioane de lei (aproximativ 56,3 milioane de euro), acordată Rodbun Grup, una din cele mai importante companii de agro-business din România.

Rodbun este o companie-integrator de produse și soluții în domeniul agricol, având capital integral românesc și fiind înființată în anul 2002. Compania urmează să utilizeze creditul sindicalizat pentru refinanțarea facilităților existente, acoperirea nevoilor de capital de lucru și susținerea planurilor de dezvoltare ale grupului. Facilitatea de credit cuprinde două tranșe, o facilitate tip revolving în valoare de 249 milioane de lei și o facilitate de credit la termen în valoare de 29 milioane de lei.


Echipa NNDKP a fost condusă de Valentin Voinescu, Partener în cadrul practicii de Drept Bancar și Finanțări, și i-a inclus pe Alexandru Ciambur și Cătălina Dan, Avocați Asociați în cadrul aceleiași practici.

„Credem în viitorul sectorului agricol în România și considerăm important să susținem antreprenorii care investesc în soluții inteligente și fermierii români în eforturile lor de a-și îmbunătăți randamentele. Consilierea juridică oferită în această tranzacție încorporează o înțelegere foarte bună a sectorului agricol, element esențial pentru creionarea și implementarea unei soluții optime de finanțare. Astfel, echipa NNDKP a avut o abordare practică și comercială, orientată spre nevoile specifice ale companiei Rodbun”, a declarat Ana Maria Samuilă, Coordonator Departamentul Agricultură și Alimentație, Direcția Corporate Coverage, BCR.

„Această nouă finanțare contractată de Rodbun demonstrează, pe de o parte, potențialul important pe care îl are această companie, iar pe de altă parte, încrederea pe care băncile din România o acordă antreprenorialului și sectorului agricol din această țară. Suntem bucuroși că am avut oportunitatea de a fi implicați în a doua finanțare din acest an pe care sindicatul de bănci o acordă Rodbun și de a contribui, indirect, la evoluția și consolidarea acestei companii cu capital românesc”, a declarat Valentin Voinescu, Partener în cadrul NNDKP.

Portofoliul recent al NNDKP în domeniul finanțărilor sindicalizate acordate pentru sprijinirea domeniul agribusiness din România include unele dintre cele mai semnificative facilități de credit acordate în ultimii ani pe piața locală, cum ar fi:

•    finanțările acordate grupului Rodbun:
•    în valoare de aproximativ 17,2 milioane de euro, în anul 2021;
•    în valoare de aproximativ 55 milioane de euro, în anul 2018.
•    finanțarea de 20 milioane de euro acordată Grupului Aaylex, o companie românească activă pe piața agrozootehnică, pentru expansiunea grupului în România, prin preluarea Banvit Foods România.
•    facilitatea de credit de aproximativ 90 milioane de euro acordată în anul 2020 grupului Carmistin, unul dintre principalii jucători de pe piața agrozootehnică din România, și
•    finanțarea de 324 milioane de euro acordată în anul 2019 către Ameropa (Azomures SA, Ameropa Grains SA și Chimpex SA), cu activitate în domeniul îngrășămintelor, semințelor și pesticidelor.

Echipa NNDKP specializată în drept bancar și finanțări contribuie în mod constant la proiecte complexe privind finanțări corporatiste, finanțări de proiecte, de achiziții ale unor instituții financiare și companii internaționale și locale, sau finanțări ale entităților publice locale. Doar în ultimii trei ani, membrii echipei au fost implicați în tranzacții de finanțare cu o valoare totală de peste 3,5 miliarde de euro în sectoare precum agribusiness, energie, imobiliar, infrastructură, FMCG, producție sau tehnologie.

Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (”NNDKP”) este promotor al avocaturii de afaceri în România de peste 30 de ani, fiind recunoscută ca un pionier al pieței de profil locale.
NNDKP oferă servicii de avocatură și consultanță fiscală complete companiilor active în diverse sectoare ale industriei. De-a lungul celor peste trei decenii de activitate, avocații NNDKP au oferit asistență juridică și reprezentare în tranzacții și proiecte reper pentru evoluția comunității de afaceri din România, inclusiv în domenii inovatoare, considerate încă de nișă și care au implicat atât companii internaționale, cât și antreprenori locali.
Firma reprezintă România în unele dintre cele mai importante asociații profesionale la nivel internațional – Lex Mundi, World Services Group, International Attorneys Club – şi este membru fondator al SEE Legal. NNDKP este clasată în mod constant pe primele poziţii în toate ariile de practică de către Chambers & Partners, Legal500 şi IFLR1000.

Mai multe despre consultanții grupului Rodbun, aici.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 1344 / 37304
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LMG Life Sciences Awards EMEA 2022: Mușat & Asociații, desemnată la Londra „Firma de avocatură a anului în Europa de Est”
SAA isi consolideaza puternic practica de Tehnologie, recrutand un nou Counsel in cadrul echipei de TMT si Data Privacy
Tendințele ultimelelor luni pe piața muncii, analizate de avocații firmei Băncilă, Diaconu și Asociații. De vorbă cu Anca Atanasiu (Managing Associate), depre marile provocări ale anului și mandatele primite de echipa de Dreptul muncii, pe care o coordonează. Volumul, diversitatea și complexitatea proiectelor au crescut continuu
Wolf Theiss a asistat CVI în legătură cu subscrierea a 8,7 mil. € în obligațiuni corporative emise de Marcos Provit
Avocații ZRVP analizează proiectul de lege, aflat pe agenda Parlamentului, care transpune în legislația națională Directiva (UE) 2019 ̸ 1023 privind restructurarea și insolvența. De vorbă cu Andreea Macașoi (Managing Associate) și Stan Tîrnoveanu (Senior Partner), numit de Legal 500 ”un guru al insolvenței”, despre legislație și proiecte, conduita juridică inovativă a echipei și riscul crescut de insolvență în această perioadă
Șansa de a lucra într-o firmă ce oferă oportunități profesionale și instruire ”fără limite” | Cristina Tudoran, numită recent Counsel la Filip & Company: Acesta este, fără doar și poate, locul potrivit pentru dezvoltare profesională la nivel înalt. Tinerii au acces la educație continuă, iar cei care și-au început deja cariera își pot dezvolta rapid și armonios atuurile profesionale. Ce ne distinge însă cu adevărat este mediul de lucru relaxat, buna dispoziție din cadrul echipei și calitatea relațiilor interumane
BizLawyer îi prezintă pe cei mai buni absolvenți din generația lor | Cosmin-Teodor Cotos a finalizat acum trei ani studiile de licență cu media 9,79 și are azi propriul cabinet de avocatură. ”Esența și particularitățile dreptului m-au fascinat, iar profesorii și persoanele pe care le-am întâlnit în mediul universitar mi-au schimbat complet cursul vieții”, spune azi avocatul
Mușat & Asociații asistă creditorii în finanțarea achiziției mai multor companii de pe piața de distribuție B2B, de către firma de private equity FSN Capital
INTERVIU VIDEO - 20 de ani de avocatură practicată cu pasiune (ultima parte) | Alături de Cosmin Vasile, coordonator ZRVP, pe drumul de la avocat stagiar la managing partner într-o firmă de top. Azi, despre transformările pieței avocaturii, despre emoții generate de proiecte chiar și după două decenii de avocatură de top și un mic secret: ce i-ar cere peștișorului de aur un avocat cu o carieră de succes
POPESCU & ASOCIAȚII obține în instanță o soluție fără precedent, relevantă pentru economia circulară. Echipa de avocați a fost coordonată de Octavian POPESCU (Managing Partner) și Dana BIVOL (Partner)
MPR Partners câștigă, pentru clienții săi, două dispute cu pretenții de cca. 26 mil. €. Cum au lucrat avocații și ce soluții au obținut în dosarele Municipiul Bacău vs. CET și Getica vs. grupul Auchan
Tendințe noi și multiple provocări în piața muncii | Avocații RTPR au mandate multe, variate și complexe în practica de Employment, de la „stock option” plan-uri cu scheme simplificate ori cu adevărate tranzacții în care angajații devin co-investitori împreună cu acționarii majoritari, până la integrarea în activitate a refugiaților din Ucraina. Despre modul de lucru și factorii care diferențiază RTPR de ceilalți consultanți, într-o discuție cu partenerul Alina Stăvaru
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...