ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Noile clădiri de birouri au generat peste 50% din business-ul ELCO în 2018

27 Februarie 2019   |   BizLawyer

Principalele segmente de business pentru brandul german ELCO sunt atât construcțiile office noi, cât și proiectele de reabilitare.

Cătălin Drăguleanu, Country Manager Ariston Thermo România

 
 
Potrivit reprezentanților ELCO, brandul german de cazane industriale aflat în portofoliul Ariston Thermo Group, peste 50% din business-ul înregistrat anul anterior a fost generat de proiectele desfășurate în zonele office și industrială. Conform segmentării pe regiuni a cererii, cele mai multe echipamente livrate s-au înregistrat în București și sudul țării, urmate de regiunile Banat și Transilvania.

Majoritatea cererilor pentru soluțiile de încălzire ELCO provin din zona de clădiri comerciale, respectiv imobile de birouri, centre comerciale și spații logistice. Totodată, analizele companiei arată o creștere a investițiilor pe aceste segmente, determinate de intrarea pe piața locală a numeroase companii internaționale. Așadar, reprezentanții companiei mizează  în continuare pe o dezvoltare organică a cererii, determinată de cerințele pieței și, odată cu diversificarea acesteia, pe extinderea portofoliului de produse. 


Principalele segmente de business pentru brandul german ELCO sunt atât construcțiile office noi, cât și proiectele de reabilitare. Astfel, unul dintre cele mai importante proiecte desfășurate anul trecut de ELCO a fost înlocuirea echipamentelor de încălzire pentru una dintre cele mai mari bănci din România, ce a presupus schimbarea sistemelor de încălzire a 250 de filiale și înlocuirea acestora cu echipamente cu eficiență energetică ridicată.

„Acest proiect a reprezentat o mare provocare pentru noi, întrucât a implicat eforturi susținute, pe o perioadă mai mare de timp și la nivel național, unde ELCO si partenerii săi s-au implicat pe tot parcursul procesului, de la proiectare, la instalare și service. Am reușit, așadar, să finalizăm cu succes înlocuirea unor echipamente de încălzire uzate, de mari dimensiuni, ce se aflau în clădiri vechi, cu noi cazane de ultimă generație. Printre avantajele noastre în acest sens s-au regăsit modularitatea cazanelor și amprenta mică la sol, ce au facilitat întregul proces de execuție”, a declarat Cătălin Drăguleanu, Country Manager Ariston Thermo România.

Anul 2018 a însemnat, de asemenea, și continuarea unor proiecte începute în 2017, precum The Bridge – Clădirea 2, cu echipamente de încălzire ce însumează peste 800 kW sau Global Worth  - Campus 2, unde cazanele Elco produc peste 1.000 kW.

„Continuarea parteneriatelor cu dezvoltatorii unora dintre cele mai mari construcții de tip office din România, The Bridge Clădirea 1 și 2 sau Campus 1 și 2,  ne confirmă că soluțiile de încălzire ale brandului german ELCO întrunesc cele mai importante așteptări ale clienților noștri. Astfel, la mai puțin de 2 ani de la lansarea pe piața din România, ELCO deține în portofoliu unele dintre proiectele de referință din zona de clădiri noi, iar planurile noastre pe anul în curs vizează proiecte de aceeași amploare ”, a adăugat Cătălin Drăguleanu.

Alte proiecte reprezentative pentru companie în 2018 sunt Day Tower, cu o suprafață de 12.000 mp și un necesar de 1100 kW,  depozitul logistic Altex, din Dragomirești Vale, cu o suprafață de cca. 90.000 mp și un necesar de 1700 kW sau hala de producție SuinProd din Iași, cu un total de 2.200 kW. Cel mai solicitat model de cazan în condensare ELCO în 2018 a fost Trigon XL, care beneficiază de construcție modulară, greutate și dimensiuni reduse, făcând din acest echipament un cazan potrivit pentru toate aplicațiile comerciale.
 
Zona de sud, cele mai numeroase cereri pe segmentul de clădiri office

Potrivit segmentării pe regiuni a cererii, zona de sud, în special Capitala, a generat cel mai mare număr de proiecte ELCO în anul trecut, înregistrând un procent de 42% din total, majoritar pe zona office. Regiunile Transilvania și Banat, unde s-au realizat atât proiecte noi, cât și reabilitări/modernizări ale vechilor cazane, înregistrează 39%. Totodată, regiunea Moldova se remarcă printr-o cerere crescută pe segmentul industrial, unde ELCO a livrat 19% din totalul proiectelor, în intervalul menționat.
 
Potrivit reprezentanților ELCO, piața cazanelor comerciale se află într-o continuă creștere în ultimii ani, datorită cererii construcțiilor noi, dar și înlocuirilor de cazane de generație mai veche. Conform estimărilor, cererea de aplicații comerciale a înregistrat anul trecut o evoluție de circa 20%, iar tendința de creștere se va păstra și în 2019. Totodată, în contextul în care piața locală de construcții noi comerciale este formată integral din sisteme proprii de încălzire, eficiența echipamentelor utilizate va face diferența între producători, completează specialiștii ELCO.

În plus, printre tendințele pieței de profil, care se vor remarca în acest an, se numără automatizarea și controlul tot mai ridicat al soluțiilor de încălzire comerciale, posibil datorită tehnologiilor din ce în ce mai avansate de care dispun acestea, precum și integrarea acestora cu restul echipamentelor din clădire. Totodată, se remarcă interesul crescut pentru „clădirile verzi”, respectiv dobândirea certificatelor de evaluare a performanțelor energetice (ex. BREEAM), categorie în care cazanele în condensare ELCO se integrează datorită nivelului ridicat de eficiență energetică.

ELCO, subsidiară a Ariston Thermo Group începând cu anul 2001, a fost fondată în 1928 şi reprezintă una dintre principalele mărci germane pentru soluţii de încălzire colective şi comerciale. Compania oferă soluţii de încălzire excelente pentru renovare, modernizare şi clădiri noi, cu aplicaţii ce variază de la apartamente, la complexe comerciale şi fabrici industriale mari, având peste 1,7 milioane de sisteme de încălzire instalate în Europa.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

    ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


     

    Ascunde Reclama
     
     

    POSTEAZA UN COMENTARIU


    Nume *
    Email (nu va fi publicat) *
    Comentariu *
    Cod de securitate*







    * campuri obligatorii


    Articol 7729 / 7966
     

    Ascunde Reclama
     
    BREAKING NEWS
    ESENTIAL
    LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
    LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
    După un an plin, în care s-au implicat în peste 20 de tranzacții, avocații de M&A de la PNSA au acum în lucru peste zece mandate „cu greutate” | Silviu Stoica, partener: ”Există un interes crescut al fondurilor de private equity, dar și al investitorilor strategici și instituționali. Avem proiecte în cele mai variate domenii”
    Echipa integrată a KPMG Legal & Tax obține în fața Curții de Apel Ploiești anularea măsurii nelegale de stabilire a sediului fix în România a unui important jucător în industria fashion, precum și obligațiile fiscale aferente în valoare de 1,5 mil. €
    CMS asistă Iberdrola în vânzarea activelor sale eoliene din România. Cumpărătorul i-a avut alături pe avocații firmei Bohâlțeanu & Asociații
    Studenții din București s-au impus și în acest an în cadrul Hexagonul Facultăților de Drept
    RTPR a fost desemnată „Firma de avocatură a anului în România” la Chambers Europe Awards 2024. Costin Tărăcilă, Managing Partner: Premiul are o semnificație și mai mare în contextul în care sărbătorim 20 de ani de activitate și este o mărturie a muncii de echipă impecabile și a abilităților excepționale ale avocaților noștri
    Clifford Chance Badea câștigă Premiul IFLR Casa de Avocatură a Anului în România | Clifford Chance este Firma internațională de avocatură a anului și câștigă 12 premii la IFLR Europe Awards 2024
    Ziua Mondială a Proprietății Intelectuale, sărbătorită și prin Concursul de Procese Simulate în Dreptul Proprietății Intelectuale, ediția a doua. Ana-Maria Baciu (Managing Partner Simion & Baciu): „Este o mare bucurie să putem contribui la ascensiunea viitoarelor talente în domeniul dreptului proprietății intelectuale. Ne-au bucurat energia și pasiunea pe care le-am simțit din partea concurenților, ceea ce a făcut ca această competiție să fie încă o experiență memorabilă pentru toți cei implicați”
    Kinstellar consiliază divizia de ospitalitate a grupului House of Julius Meinl în achiziția istoricului Hotel Ambasador din centrul Bucureștiului. Victor Constantinescu, Managing Partner al biroului din București: ”Aceasta a fost de departe una dintre cele mai complicate tranzacții, cu numeroase părți, cu multe persoane implicate, necesitând abilități de negociere și o structurare inteligentă pentru a fi semnată”
    Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Dinuță, Legal and Administrative Manager - Amromco Energy: ” Cred că un grup profesional atât de important nu poate evolua cu adevărat doar în virtutea inerției, ci trebuie să existe o coeziune reală. Competiția și concurența în anumite limite sunt clar productive, dar în final noi toți trebuie să fim, în primul rând, colegi de breaslă și nu adversari, chiar dacă lucrăm pentru un concurent de pe piață”
    Avocații ZRVP au în derulare, de la începutul anului, cinci proiecte de M&A în domeniul energiei regenerabile şi alte câteva tranzacţii în alte sectoare economice | Anca Danilescu, Partener Senior: Nu doar profitabilitatea sau perspectivele de business ale societăţii – ţintă decid soarta unei tranzacţii, ci şi „sănătatea” juridică a acesteia, ceea ce face ca profesionalismul avocaţilor implicaţi în tranzacţie să încline semnificativ balanţa spre un final sau altul al respectivului proiect
     
    Citeste pe SeeNews Digital Network
    • BizBanker

    • BizLeader

        in curand...
    • SeeNews

      in curand...