ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Noul şef al Glencore va fi sud-africanul Gary Nagle

07 Decembrie 2020   |   Agerpres

Glasenberg, în vârstă de 63 de ani, este director general din 2002, iar investitorii aşteptau un plan de succesiune după ce câţiva membri importanţi ai conducerii s-au pensionat în ultimii ani.

 
 
Directorul general al grupului elveţian Glencore, Ivan Glasenberg, va demisiona anul viitor şi va fi înlocuit cu Gary Nagle, responsabil cu activele din domeniul cărbunelui la divizia minieră şi de tranzacţionare, transmite Reuters.
 
Glasenberg, în vârstă de 63 de ani, este director general din 2002, iar investitorii aşteptau un plan de succesiune după ce câţiva membri importanţi ai conducerii s-au pensionat în ultimii ani.
 
Nagle, în vârstă de 45 de ani, din Africa de Sud, va prelua o companie care se confruntă cu presiuni din partea investitorilor pentru reducerea emisiilor de carbon.
 
"Am decis ca în următoarele şase luni să lucrez îndeaproape cu Gary Nagle, care va prelua de la mine funcţia de director general. Gary şi-a început activitatea cu mine la divizia minieră în urmă cu 21 de ani", a afirmat Glasenberg.
 
De asemenea, vineri, Glencore a anunţat planuri pentru ajunge la emisii zero până în 2050, reducând direct şi indirect amprenta de carbon cu 40% până în 2035, faţă de nivelul din 2019.
 
Glencore se va concentra pe investiţii în metale care sunt vitale pentru tranziţia la o lume cu emisii reduse, cum ar fi cobalt, nichel şi cupru.
 
Activele din domeniul cărbunelui ale Glencore reprezintă 5% din venituri şi 10% din profitul operaţional.
 
Divizia de tranzacţii cu produse agricole a grupului Glencore Plc, care este prezentă şi pe piaţa din România, a decis săptămâna aceasta să îşi schimbe numele, o mişcare care este destinată să creeze o distanţă faţă de afacerile celui mai mare trader mondial de materii prime, dar compania insistă că acesta nu este un pas spre o eventuală listare publică iniţială.
 
Într-un comunicat de presă, grupul Glencore Plc a informat că divizia sa de tranzacţii cu produse agricole îşi va schimba denumirea în Viterra, un dealer canadian de cereale pe care Glencore l-a cumpărat în 2012 pentru 6,2 miliarde dolari. Noua identitate va fi implementată în majoritatea celor 37 de ţări unde compania operează.
 
Viterra va avea peste 16.000 de angajaţi, care gestionează o reţea de facilităţi de stocare, uzine de procesare şi active de transport. Exceptând schimbarea numelui, care va avea loc în luna mai în ţări precum Egipt, Kazahstan, Noua Zeelandă şi România, totul rămâne la fel, a precizat compania.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 5014 / 8247
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Bondoc & Asociații a asistat TDI Renewables, unul dintre principalii actori în domeniul dezvoltării regenerabile, într-o restructurare internațională
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihaela Scărlătescu, Head of legal - Farmexim: „Când ești managerul unei echipe de legal, rolul nu se rezumă doar în a asigura îndeplinirea sarcinilor, ci este de fapt mai mult orientat spre partea umană. Cresc echipe, cresc oameni de niște ani buni și nu există satisfacție mai mare ca atunci când vezi transformarea acestora, acolo unde există ‘sămânța dorinței de a evolua ’ ”
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Avansul cheltuielilor arbitrale (Powered by ZRVP)
„The Lawyer European Awards 2024”| Patru firme cu activitate în România concurează pentru titlu la secțiunea ”Law Firm of the Year: South Eastern Europe” | Popescu & Asociații și TZA, pe lista scurtă a premianților. ZRVP, pentru a treia oară în ultimii cinci ani, printre finaliștii secțiunii ”European litigation team of the year”
Rising Stars | Tudor Bonifate, primul admis la Facultatea de Drept și mai apoi șef de promoție în 2022, cu media 10, a ales să profeseze ca avocat la Țuca Zbârcea & Asociații: ”Învăț permanent – de la avocații care mă coordonează, de la colegii mei avocați, de la profesorii cu care am șansa de a colabora la facultate, de la studenții mei. Cred că avocatura mă face un profesor mai bun, după cum profesoratul mă face un avocat mai bun”
Încă un spin-off în piața avocaturii | Luminița Popa și Miruna Suciu, fondatoarele Suciu Popa, o iau pe drumuri diferite. Popa Legal se va focusa pe practica de arbitraj, iar Suciu Partners anunță consolidarea echipei
Țuca Zbârcea & Asociații apără interesele statului român în litigiul inițiat de Damen Holding la Curtea de Arbitraj de la Viena | Legea 187 ̸ 2023 referitoare la guvernanța corporativă a întreprinderilor publice a pus pe butuci modelul de cooperare cu investitorul olandez la Damen Shipyards Mangalia SA, o companie în care statul deține 51%, prin Șantierul Naval 2 Mai SA. Pierderea litigiului antrenează plata unor ”despăgubiri semnificative”
Mușat & Asociații intră în arbitrajul ICSID inițiat de bulgarii de la Eurohold și va lupta, de partea statului român, cu Pinsent Masons și DGKV. Reclamanții și-au ales un arbitru din Anglia
LegiTeam | Mitel & Asociații recrutează avocați stagiari
LegiTeam | Mitel & Asociatii caută avocat cu experiență (Litigii și Soluționare a Disputelor)
LegiTeam | Mitel & Asociații caută avocat cu experiență (Drept Societar și Comercial)
LegiTeam | Mitel & Asociații caută avocat cu experiență (Drept Imobiliar)
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...