ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Oferta de investiţie Finqware a fost suprasubscrisă

08 August 2022   |   Agerpres

Formă de investiţie este împrumut convertibil, la o valoare a companiei de 6,8 milioane euro. În cadrul campaniei de promovare, 74 de investitori privaţi au confirmat intenţia fermă de a participa la capitalizarea companiei, profilul celor care au investit fiind definit de o înţelegere a produsului FinqTreasury pe care compania Finqware îl lansează în mai multe ţări în această toamnă în baza licenţei pan-europene de instituţie de plată obţinută de curând de la Banca Naţională a României.

 
 
Compania fintech românească Finqware a obţinut un angajament de investiţii de 510.000 euro, prin suprasubscrierea ofertei de investiţie de pe platforma de investiţii Seedblink, a cărei ţintă a fost de 450.000 euro, potrivit unui comunicat remis luni AGERPRES.
 
Formă de investiţie este împrumut convertibil, la o valoare a companiei de 6,8 milioane euro. În cadrul campaniei de promovare, 74 de investitori privaţi au confirmat intenţia fermă de a participa la capitalizarea companiei, profilul celor care au investit fiind definit de o înţelegere a produsului FinqTreasury pe care compania Finqware îl lansează în mai multe ţări în această toamnă în baza licenţei pan-europene de instituţie de plată obţinută de curând de la Banca Naţională a României.
 
"E clar semnul unei susţineri peste aşteptări. Când am lansat apelul către investitorii privaţi tocmai începeau să se vadă nori de îndoială cu privire la evoluţiile pieţelor financiare globale şi scăderea apetitului de investiţii în companii de fintech startup. Începuse deja să se vorbească de recesiune şi scăderi de evaluări pentru afaceri supraevaluate din domeniu, care în trecut au făcut ştirile cu sumele de bani ridicate. Succesul acestei campanii de crowdfunding arată că există lichiditate, există intenţii de a investi în proiecte solide şi care nu au fost umflate, şi dacă ne facem treaba putem să ignorăm starea vremii de afară în drumul nostru către succes. Uneori e bine să ne aducem aminte că a construi un business solid e un maraton, nu un sprint, iar testoasele de obicei ajung la capătul cursei înainte iepurilor. Cu atât mai mult într-un domeniu reglementat cum este cel de fintech", a declarat Cosmin Cosma, Co-founder şi CEO Finqware.
 
Finqware este o companie înfiinţată în 2018, de trei fondatori români, cu scopul de a crea un lider european în domeniul fintech, prin dezvoltarea unor soluţii bazate pe open banking, o tehnologie revoluţionară de interconectivitate între clienţi şi bănci prin interfeţe de tip API. Compania a fost autorizată că instituţie de plată de către Banca Naţională a României în mai 2022 şi operează deja pe mai multe pieţe europene. Finqware este membru fondator al Asociaţiei Române de Fintech Rofin.tech. 
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 1557 / 7966
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
După un an plin, în care s-au implicat în peste 20 de tranzacții, avocații de M&A de la PNSA au acum în lucru peste zece mandate „cu greutate” | Silviu Stoica, partener: ”Există un interes crescut al fondurilor de private equity, dar și al investitorilor strategici și instituționali. Avem proiecte în cele mai variate domenii”
Echipa integrată a KPMG Legal & Tax obține în fața Curții de Apel Ploiești anularea măsurii nelegale de stabilire a sediului fix în România a unui important jucător în industria fashion, precum și obligațiile fiscale aferente în valoare de 1,5 mil. €
CMS asistă Iberdrola în vânzarea activelor sale eoliene din România. Cumpărătorul i-a avut alături pe avocații firmei Bohâlțeanu & Asociații
Studenții din București s-au impus și în acest an în cadrul Hexagonul Facultăților de Drept
RTPR a fost desemnată „Firma de avocatură a anului în România” la Chambers Europe Awards 2024. Costin Tărăcilă, Managing Partner: Premiul are o semnificație și mai mare în contextul în care sărbătorim 20 de ani de activitate și este o mărturie a muncii de echipă impecabile și a abilităților excepționale ale avocaților noștri
Clifford Chance Badea câștigă Premiul IFLR Casa de Avocatură a Anului în România | Clifford Chance este Firma internațională de avocatură a anului și câștigă 12 premii la IFLR Europe Awards 2024
Ziua Mondială a Proprietății Intelectuale, sărbătorită și prin Concursul de Procese Simulate în Dreptul Proprietății Intelectuale, ediția a doua. Ana-Maria Baciu (Managing Partner Simion & Baciu): „Este o mare bucurie să putem contribui la ascensiunea viitoarelor talente în domeniul dreptului proprietății intelectuale. Ne-au bucurat energia și pasiunea pe care le-am simțit din partea concurenților, ceea ce a făcut ca această competiție să fie încă o experiență memorabilă pentru toți cei implicați”
Kinstellar consiliază divizia de ospitalitate a grupului House of Julius Meinl în achiziția istoricului Hotel Ambasador din centrul Bucureștiului. Victor Constantinescu, Managing Partner al biroului din București: ”Aceasta a fost de departe una dintre cele mai complicate tranzacții, cu numeroase părți, cu multe persoane implicate, necesitând abilități de negociere și o structurare inteligentă pentru a fi semnată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Dinuță, Legal and Administrative Manager - Amromco Energy: ” Cred că un grup profesional atât de important nu poate evolua cu adevărat doar în virtutea inerției, ci trebuie să existe o coeziune reală. Competiția și concurența în anumite limite sunt clar productive, dar în final noi toți trebuie să fim, în primul rând, colegi de breaslă și nu adversari, chiar dacă lucrăm pentru un concurent de pe piață”
Avocații ZRVP au în derulare, de la începutul anului, cinci proiecte de M&A în domeniul energiei regenerabile şi alte câteva tranzacţii în alte sectoare economice | Anca Danilescu, Partener Senior: Nu doar profitabilitatea sau perspectivele de business ale societăţii – ţintă decid soarta unei tranzacţii, ci şi „sănătatea” juridică a acesteia, ceea ce face ca profesionalismul avocaţilor implicaţi în tranzacţie să încline semnificativ balanţa spre un final sau altul al respectivului proiect
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...