
OneUnited Properties a încheiat cu succes cea mai mare ofertă publică primară de acţiuni,din ultimii 4 ani
05 Iulie 2021
AgerpresConform unui comunicat remis AGERPRES, oferta publică primară de acţiuni în vederea listării acţiunilor cu simbolul bursier ONE pe Piaţa Principală a Bursei de Valori Bucureşti s-a derulat în perioada 22 iunie - 2 iulie, iar vineri, la încheierea zilei, preţul final de ofertă a fost stabilit la 2,00 lei per acţiune, capitalizarea anticipată a companiei fiind de 2,86 miliarde de lei. One United Properties a atras fonduri de 260 de milioane de lei pentru majorarea de capital.
Compania One United Properties a încheiat cu succes operaţiunea de ofertă publică primară de acţiuni (IPO), cea mai mare a unui emitent din ultimii patru ani, şi a devenit a treia cea mai mare companie antreprenorială românească listată la Bursa de Valori Bucureşti, intrând şi în top 10 companii listate după capitalizarea bursieră.
Conform unui comunicat remis AGERPRES, oferta publică primară de acţiuni în vederea listării acţiunilor cu simbolul bursier ONE pe Piaţa Principală a Bursei de Valori Bucureşti s-a derulat în perioada 22 iunie - 2 iulie, iar vineri, la încheierea zilei, preţul final de ofertă a fost stabilit la 2,00 lei per acţiune, capitalizarea anticipată a companiei fiind de 2,86 miliarde de lei. One United Properties a atras fonduri de 260 de milioane de lei pentru majorarea de capital.
Oferta publică iniţială a dezvoltatorului a fost suprasubscrisă în ambele tranşe, atât pe segmentul investitorilor instituţionali, cât şi al celor de retail, investitorii dovedind un interes considerabil pentru companie încă din prima zi de subscriere, când segmentul de retail cu alocare garantată a fost subscris în primele 40 de secunde.
Ca urmare a acestui interes din partea investitorilor, compania a decis realocarea a 3% din totalul ofertei de la tranşa investitorilor de retail către cea a investitorilor instituţionali. După realocare, tranşa investitorilor de retail cu alocare pro-rata a fost suprasubscrisă de 9,2 ori din 3,207 ordine de cumpărare.
"Suntem bucuroşi şi onoraţi de încrederea pe care investitorii au arătat-o companiei noastre în acest nou început de drum al One United Properties pe piaţa de capital. Dorim să le mulţumim atât investitorilor retail, cât şi fondurilor de pensii, de investiţii şi celorlalţi investitori instituţionali care au avut încredere în perspectivele de creştere ale companiei şi au investit în oferta publică primară a companiei noastre. După listare, obiectivul nostru va fi să livrăm rezultate, dar şi să fim un emitent lichid şi deschis în continuare către noi investitori", a declarat Victor Căpitanu, cofondator One United Properties.
"Compania One United Properties a crescut fiind tot timpul aproape de investitori, acţionari, clienţi şi comunitate şi ne propunem să facem acest lucru şi de acum înainte. Echipa pe care am creat-o este una puternică şi capabilă să dezvolte compania în continuare, pe fondul unei pieţe cu un potential foarte atractiv. Suntem hotărâţi să continuăm să inovăm în domeniul imobiliar şi să aducem calitate pieţei româneşti prin dezvoltări emblematice şi sustenabile",a spus, la rândul său, Andrei Diaconescu, cofondator One United Properties.
Ca urmare a închiderii Ofertei publice, One United Properties va solicita admiterea la tranzacţionare a acţiunilor sale pe Piaţa Principală a Bursei de Valori Bucureşti, sub simbolul ONE. Intermediarul ofertei este BRK Financial Group (prin Răzvan Raţ, director general adjunct), în timp ce Swiss Capital (prin Bogdan Juravle, director general) face parte din grupul de distribuţie. Filip & Company (prin Alexandru Bîrsan, avocat partener, şi Olga Niţă, avocat partener) a asistat juridic One United Properties în legătură cu oferta publică şi listarea.
One United Properties este unul dintre cei mai activi dezvoltatori imobiliari de proiecte rezidenţiale, de birouri şi mixte de ultimă generaţie din Bucureşti.
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() ![]() |
Articol 4172 / 8659 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() |

BREAKING NEWS
ESENTIAL
EximAsig, parte a Grupului Exim Banca Românească, preia Asito Kapital. KPMG Legal a asistat cumpărătorul
Sebastian Guțiu, Managing Partner Schoenherr România, interviu în Italia Oggi: ” Mediul economic românesc prezintă lumini și umbre. 2025 va fi un an delicat; unele decizii politice și reforme structurale ar putea fi încetinite”
Women Lawyers | De vorbă cu Gabriela Neagu, Managing Associate la Băncilă, Diaconu și Asociații, avocatul care a construit de la zero practica de Banking & Finance a firmei: „Să ai șansa nu doar să faci parte dintr-o echipă, ci să o modelezi și să o dezvolți, este un proces care îți aduce atât satisfacție, cât și o responsabilitate reală”
Cum văd anul 2025 avocații considerați Leading Lawyers în M&A de către ghidurile juridice internaționale | Azi, de vorbă cu Bogdan C. Stoica, Partener PNSA, evidențiat de Legal 500 în categoria Leading Partners în practica de fuziuni și achiziții: ”Apariția unui nou val de antreprenori care se maturizează de la an al an, apariția unui numar record de fonduri de investiții ̸ private-equity și faptul că acestea cred în existența unor ținte de achiziție, sunt de natură să dea încredere”
Schoenherr a asistat Dentas Kağıt Sanayi cu privire la vânzarea fabricii sale din România către Hartmann Packaging | Mădălina Neagu (partener), coordonatoarea echipei: ”Sectorul producției din România continuă să atragă atenția investitorilor strategici”
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Ordonanța de plată și arbitrajul (Powered by ZRVP)
Rundă de promovări în mai multe arii de practică în biroul Kinstellar din București. Magdalena Răducanu preia rolul de Partener, alți șase avocați fac un pas înainte în carieră | Victor Constantinescu (Managing Partner): ”Aceste promovări recente nu sunt doar etape importante în cariera colegilor noștri, ci și confirmare a abilității lor de leadership și a rolurilor esențiale în cadrul biroului nostru”
Răsturnare de situație: doar trei case locale de avocați rămân în topul global al celor mai bune 100 de firme implicate în arbitraje internaționale | Filip & Company intră în top, iar două firme cu un trecut bogat în domeniul arbitrajelor și prezență constantă în ghidurile de profil au părăsit clasamentul. ZRVP și LDDP rămân pilonii prezenței românești în GAR 100, ediția 2025
Women Lawyers | De vorbă cu Andreea Soare (Senior Associate - BSMP), avocat care spune că pentru a avea o carieră durabilă, este fundamental să fii cu adevărat pasionat de munca pe care o depui și dedicat îndeplinirii cu succes a mandatelor încredințate. ”Principalele avantaje ale apartenenței la această firmă sunt diversitatea proiectelor la care avem acces și oportunitățile de dezvoltare professională. Cultura deschisă și orientată spre colaborare permite un schimb constant de idei și soluții creative”
LegiTeam: Atorney at Law | Dispute Resolution for commercial ̸ administrative litigation and arbitration | Reff & Associates
Promovări în echipa Filip & Company: Andreea Bănică și Alin Grapă ajung pe poziția de Counsel, alți patru avocați urcă în ierarhie | Cristina Filip, co-managing partner: ”Prin aceste promovari consolidăm fundamentele organizației printr-o noua generație de avocați excepționali”
BACIU PARTNERS câștigă premiul ‘Firma de Copyright & Design a Anului în România’ la gala Managing IP EMEA Awards 2025, desfășurată la Londra. Andreea Bende (Partener), premiată ca ‘Practicianul Anului în România’ | Ana-Maria Baciu, Managing Partner: ”Este o reconfirmare a faptului că principiile pe care le integrăm în fiecare proiect creează în mod constant valoare tangibilă, vizibilă și demnă de recunoaștere”
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...