ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Oves Enterprise a închis anul 2023 cu afaceri de peste 10 mil. € și ia în calcul atragerea unui partener strategic- fond de investiții

22 Ianuarie 2024   |   AGERPRES

Compania păstrează ritmul de investiţii în 2024 şi anunţă un buget de 2,5 milioane de euro pentru dezvoltarea propriilor produse şi pentru continuarea procesului de extindere internaţională.

 
 
Oves Enterprise a închis anul 2023 cu afaceri de peste 10 milioane de euro, în creştere cu 43% faţă de anul anterior, pe fondul extinderii internaţionale şi al creşterii numărului de proiecte din industriile financiară şi de apărare, compania intrând, anul trecut, într-o nouă linie de business: producţia de drone, conform unui comunicat de presă.

"Deşi sub estimările iniţiale, am închis anul cu rezultate bune, ţinând cont de evoluţia industriei de IT din 2023, marcată de disponibilizări semnificative, falimente, reduceri de bugete alocate proiectelor IT sau amânarea acestora. Extinderea internaţională, noi proiecte complexe şi lansarea primelor noastre produse pe segmentul de drone ne-au asigurat un ritm accelerat de creştere în 2023", a declarat Mihai Filip, CEO Oves Enterprise.


Compania păstrează ritmul de investiţii în 2024 şi anunţă un buget de 2,5 milioane de euro pentru dezvoltarea propriilor produse şi pentru continuarea procesului de extindere internaţională.

"Luăm în calcul pentru 2024 şi atragerea unui partener strategic, sub forma unui fond de investiţii. Suntem în momentul în care simţim că trebuie să accelerăm dezvoltarea produselor proprii pe zona de cyber şi defense. Avem în prezent 7 astfel de produse, aflate în diverse stadii de dezvoltare, unele lansate deja, pe care vrem să le ducem la nivelul următor, alături de un partener extern", mai spune Mihai Filip.

Compania a anunţat că va continua în 2024 procesul de extindere la nivel internaţional, între ţările vizate fiind Belgia şi Canada.

Anul trecut, societatea a deschis două noi birouri, unul la Washington DC (al doilea din SUA) şi unul la Oslo, în Norvegia, care deserveşte toată Europa de Nord, ce ar urma să genereze în 2024 circa 10% din cifra de afaceri. Compania estimează că, în 2024, ponderea cea mai mare în cifra de afaceri va fi generată de SUA şi UK, zone în care compania urmăreşte extinderea prezenţei.

Totodată, şi România rămâne în centrul atenţiei companiei în 2024, planul firmei româneşti fiind extinderea în sectorul public, unde vizează participarea la mai multe licitaţii pentru proiectele publice / guvernamentale.

Oves Enterprise este o companie românească de dezvoltare de software şi producătoare de drone, înfiinţată în 2015 la Cluj-Napoca. Începând cu anul 2019, strategia Oves a inclus oferirea de servicii mai complexe de software development pentru proiecte din zona automotive, eCommerce, fintech, telecom, instituţii guvernamentale internaţionale etc., compania devenind partener tehnologic pentru proiecte complexe şi sofisticate din punct de vedere tehnologic. Anul trecut, şi-a extins activitatea cu o nouă linie de business, axată pe producţia de drone.

În prezent, mai bine de jumătate din cifra de afaceri a companiei este generată de proiecte din afara României, ce integrează tehnologii noi din sfera inteligenţei artificiale şi big data. Compania are, în prezent, peste 200 de angajaţi şi birouri în România, Germania, Emiratele Arabe Unite, Marea Britanie, SUA şi Norvegia.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 238 / 8028
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam | Mitel & Asociatii recruteaza avocati definitivi (Corporate & Commercial)
NNDKP și Kinstellar, în tranzacția prin care CTP a achiziționat întregul portofoliu logistic deținut integral de Globalworth. Ce avocați au lucrat în tranzacție
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Cătălin Istrate, Head of Legal & Business Conduct la Gilead Sciences Romania: “O bună înțelegere a businessului și ieșirea din zona de risk-free sunt calități pe care juriștii ar putea să le exerseze mai mult. De asemenea, digital și AI sunt domenii pe care juriștii ar trebui să le înțeleagă cât mai bine, pentru a nu fi depășiți de ele”
Trei firme de avocați în tranzacția prin care un vehicul de investiții intenționează să preia Telekom România Mobile Communications. Grupul Digi lucrează cu Filip & Company, Clever Media a apelat la avocații Schoenherr, iar grecii și-au păstrat consultanții din tranzacția cu Orange, de acum trei ani
Filip & Company asistă Banca Transilvania în achiziția BRD Pensii. Echipa de avocați, coordonată de Alina Stancu Bîrsan (partener)
Clifford Chance Badea a asistat Premier Energy la listarea pe Bursa de Valori București, o tranzacție de aproape 700 milioane lei
Who’s Who Legal by Lexology: Dr. Cosmin Vasile, managing partner ZRVP, considerat Thought Leader în Litigii Comerciale. El este apreciat ca fiind “un avocat de litigii de top pe piața românească”
Avocații KPMG Legal – Toncescu și Asociații au în derulare în jur de zece proiecte de achiziții, aflate în diferite stadii ale procesului și gestionează în prezent cinci mandate de fuziuni și divizări, incluzând o fuziune transfrontalieră. Laura Toncescu, (Managing Partner): Se observă în ultimul timp o concentrare a cererilor de consultanță pentru tranzacții de M&A din partea celor care au deja experiență pe piața din Europa, spre deosebire de anii trecuți când apetitul pentru risc era mai mare și, prin urmare, clienții proveneau și din alte regiuni
LegiTeam: Alătură-te echipei de avocați Mitel & Asociații!
Cine sunt campionii pieței locale evidențiați în ultimul clasament IP Stars 2024 | Baciu Partners are cele mai multe recomandări în prima bandă din domeniul mărcilor. ZRVP și Răzvan Dincă & Asociaţii sunt pe primul palier al performanței, urmate de Mușat & Asociații și NNDKP
WH Partners, o firmă de avocatură din Malta, deschide primul birou din România în parteneriat cu Simion & Partners | James Scicluna, Co-fondator și Managing Partner WH Partners: „Lansarea WH Simion & Partners în București ne întărește angajamentul de a ne dezvolta firma mai departe de Malta într-un mod de care să beneficieze strategic clienții noștri. Abilitățile tranzacționale ale Cosminei Simion și experiența pe care aceasta și echipa ei o aduc în tehnologie, digital, media și divertisment completează perfect serviciile noastre”
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Diana Latiș, 86 de puncte, printre primii intrați în anul 2023: ”La această facultate, cantitatea de informație care trebuie asimilată în timpul scurt al unui semestru este enormă, explicațiile nu sunt întotdeauna pe înțelesul nostru. Seminarele sunt cele care mai salvează cât de cât situația, în cadrul acestora putând discuta mai aplicat teoria predată la cursuri. Practica ne-ar fi cea mai utilă”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...