ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Oves Enterprise dublează investiţiile în acest an, la 3 milioane de euro

25 Ianuarie 2023   |   Agerpres

Oves Enterprise a înregistrat afaceri de peste 6 milioane de euro în 2022 şi estimează dublarea afacerilor în acest an, pe fondul creşterii numărului de proiecte din industriile financiară (bănci, instituţii financiare, start-up-uri din zona financiară etc.) şi de apărare.

 
 
Oves Enterprise, companie de dezvoltare de software din Cluj, îşi dublează investiţiile pentru acest an la 3 milioane de euro, punând accentul pe inovaţie, pe lansarea de produse proprii şi pe extinderea internaţională, în demersul de a fi mai aproape de potenţialii clienţi, a anunţat miercuri compania.
 
Oves Enterprise a înregistrat afaceri de peste 6 milioane de euro în 2022 şi estimează dublarea afacerilor în acest an, pe fondul creşterii numărului de proiecte din industriile financiară (bănci, instituţii financiare, start-up-uri din zona financiară etc.) şi de apărare.
 
"Estimăm, cel puţin, o dublare a business-ului Oves Enterprise, în 2023. Ne vom axa, în continuare, anul acesta, pe segmentele de defence şi financiar, dar şi pe zona de cloud, în măsura în care avem foarte multe cereri de aici şi avem şi expertiza necesară pentru a da curs acestor cerinţe. Vedem, totodată, o creştere a cererii şi în zona de healthcare, segment care ne aşteptăm să aibă o evoluţie importantă", a afirmat Mihai Filip, CEO Oves Enterprise.
 
Numărul de clienţi Oves Enterprise a crescut anul trecut cu aproximativ 30%, însă dublarea business-ului în 2022 a fost generată de solidificarea parteneriatelor deja existente, compania reuşind, cu fiecare client, o scalare a serviciilor oferite, din zona de development, la început, către consultanţă, strategie, cybersecurity, data security şi multe altele.
 
Anul trecut, Oves Enterprise a început procesul de extindere a prezenţei în piaţa internaţională, prin deschiderea de birouri în afara României. În prezent, compania operează 5 birouri în străinătate: în SUA, la Palo Alto (Silicon Valley), în Germania (Munchen şi Berlin), în Emiratele Arabe Unite (Dubai) şi în Mare Britanie (Londra).
 
"Vom continua extinderea internaţională în 2023. Dorim să explorăm opţiunea de a deschide noi birouri în SUA, de exemplu la New York sau la Washington. Nu excludem să deschidem un birou şi în partea de nord a Europei, cel mai probabil în Suedia, care este poartă de intrare către ţările nordice. Şi Franţa rămâne o ţara interesantă pentru noi, cu foarte multe posibilităţi în zona de tech. Totodată, avem un partener din Asia care doreşte să deschidem un office acolo - explorăm şi această opţiune", mai spune Mihai Filip.
 
Optimizarea proiectelor, reducerea costurilor şi creşterea profitabilităţii sunt aspectele care completează strategia de anul acesta a Oves Enterprise.
 
Cât priveşte numărul de angajaţi, Oves Enterprise a închis 2022 cu o echipă de aproape 200 de colaboratori. Compania îşi propune o creştere cu 50% a numărului de colaboratori, ajungând, la finalul anului, până la circa 300. Acest obiectiv se află în strânsă legătură cu contextul economic global şi va fi ajustat, pe parcursul anului, pe măsura oportunităţilor şi a contextului.
 
Oves Enterprise este o companie românească de dezvoltare de software, înfiinţată în 2015 la Cluj-Napoca. Începând cu anul 2019, strategia Oves a inclus oferirea de servicii mai complexe de software development pentru proiecte din zona automotive, eCommerce, fintech, telecom, instituţii guvernamentale internaţionale etc., compania devenind partener tehnologic pentru proiecte complexe şi sofisticate din punct de vedere tehnologic.
 
În prezent, 80% din cifra de afaceri a companiei este generată de proiecte din afara României, ce integrează tehnologii noi din sfera inteligenţei artificiale şi big data. Oves Enterprise are, în prezent, aproape 200 de angajaţi şi colaboratori şi birouri în România, Germania, Emiratele Arabe Unite, Marea Britanie şi Statele Unite ale Americii.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 1269 / 8250
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
RTPR a asistat PragmaGO la intrarea pe piața din România prin achiziția Omnicredit. Echipa a fost coordonată de Alina Stăvaru (Partner) și Ianita Țui (Counsel)
Andreea Zvâc face un pas înainte în carieră și devine Partener în cadrul biroului Wolf Theiss din București | Bryan W. Jardine (Managing Partner): Promovarea sa reflectă nu numai contribuțiile profesionale remarcabile la dezvoltarea departamentului său, ci și rolul semnificativ în consolidarea poziției generale a firmei pe piața din România
Bondoc & Asociații a asistat TDI Renewables, unul dintre principalii actori în domeniul dezvoltării regenerabile, într-o restructurare internațională
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihaela Scărlătescu, Head of legal - Farmexim: „Când ești managerul unei echipe de legal, rolul nu se rezumă doar în a asigura îndeplinirea sarcinilor, ci este de fapt mai mult orientat spre partea umană. Cresc echipe, cresc oameni de niște ani buni și nu există satisfacție mai mare ca atunci când vezi transformarea acestora, acolo unde există ‘sămânța dorinței de a evolua ’ ”
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Avansul cheltuielilor arbitrale (Powered by ZRVP)
„The Lawyer European Awards 2024”| Patru firme cu activitate în România concurează pentru titlu la secțiunea ”Law Firm of the Year: South Eastern Europe” | Popescu & Asociații și TZA, pe lista scurtă a premianților. ZRVP, pentru a treia oară în ultimii cinci ani, printre finaliștii secțiunii ”European litigation team of the year”
Rising Stars | Tudor Bonifate, primul admis la Facultatea de Drept și mai apoi șef de promoție în 2022, cu media 10, a ales să profeseze ca avocat la Țuca Zbârcea & Asociații: ”Învăț permanent – de la avocații care mă coordonează, de la colegii mei avocați, de la profesorii cu care am șansa de a colabora la facultate, de la studenții mei. Cred că avocatura mă face un profesor mai bun, după cum profesoratul mă face un avocat mai bun”
Încă un spin-off în piața avocaturii | Luminița Popa și Miruna Suciu, fondatoarele Suciu Popa, o iau pe drumuri diferite. Popa Legal se va focusa pe practica de arbitraj, iar Suciu Partners anunță consolidarea echipei
Țuca Zbârcea & Asociații apără interesele statului român în litigiul inițiat de Damen Holding la Curtea de Arbitraj de la Viena | Legea 187 ̸ 2023 referitoare la guvernanța corporativă a întreprinderilor publice a pus pe butuci modelul de cooperare cu investitorul olandez la Damen Shipyards Mangalia SA, o companie în care statul deține 51%, prin Șantierul Naval 2 Mai SA. Pierderea litigiului antrenează plata unor ”despăgubiri semnificative”
Mușat & Asociații intră în arbitrajul ICSID inițiat de bulgarii de la Eurohold și va lupta, de partea statului român, cu Pinsent Masons și DGKV. Reclamanții și-au ales un arbitru din Anglia
LegiTeam | Mitel & Asociații recrutează avocați stagiari
LegiTeam | Mitel & Asociatii caută avocat cu experiență (Litigii și Soluționare a Disputelor)
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...