ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Platforma ROCA își diversifică soluțiile de business printr-un fond dedicat antreprenorilor cu idei smart la stadiu de prototip

21 Mai 2019   |   BizLawyer

Noua configurație ROCA răspunde la nevoile a trei generații distincte de antreprenori, conturate în evoluția mediului de afaceri românesc din ultimii 30 de ani: seniorii (peste 65 de ani), autodidacții (nascuți între 1960 și 1979) și milenialii.

Sursa: Photo by Olu Eletu on Unsplash

 
 
ROCA, prima platformă de investiții și management dedicată companiilor românești, își continuă procesul accelerat de maturizare și dezvoltă produsul inițial, destinat companiilor aflate în impas, într-o gamă de soluții de business distincte. Diversificarea are la bază un studiu de piață realizat recent de ROCA pentru a identifica și înțelege în profunzime nevoile diferite pe care le au business-urile și antreprenorii.

Analiza de piață, efectuată asupra tuturor companiilor românești cu cifra de afaceri de peste 1 milion de euro, identifică trei categorii distincte de nevoi pentru afaceri: de creștere, consolidare și management. Așadar ROCA vede în această nouă structură oportunitatea unor soluții de finanțare dedicate și construiește o gamă de soluții smart care să se adreseze și să răspundă eficient nevoilor reale din piață. Proiectul inițial de a oferi o alternativă pentru companiile ineligibile pentru finanțare devine ROCA W și este completat în primă fază de ROCA X, instrument inteligent care susține ritmul accelerat de evoluție al ideilor inovatoare cu know-how și capital plasat strategic.


„Cele 150 de întâlniri cu antreprenori locali avute de echipa ROCA în primul an de activitate adaugă la realizările financiare obținute în primul an detalii valoroase despre ecosistemul de business din România. Am înțeles că există o legătură fundamentală între nevoile companiilor și cele ale antreprenorilor din spatele lor. Mai mult, 73% din companiile românești sunt de tip antreprenorial. În aceste condiții, unica soluție este să fim atenți la aceste nevoi, să le înțelegem și să ne adresăm lor”, declară Rudi Vizental, CEO ROCA.

Votul de încredere al unui investitor vizionar, care are capacitatea să evalueze și să valideze o valoare altfel înghițită în peisajul aglomerat de afaceri emergente, înseamnă pentru proiectele aflate la stadiu de MVP sau prototip susținerea unei echipe de management cu experiență, care facilitează dezvoltarea viabilă a start-up-ului într-o companie eficientă. Până la acest moment, noul fond, ROCA X, a atras deja alături de asociații din CITR Group și o parte dintre investitorii platformei lansată anul trecut.

 „Actuala formulă ROCA păstrează misiunea de a consolida structura fragmentată a economiei românești, sub auspiciile prognozei pe termen mediu asupra climatului de afaceri românesc: în doar cinci ani de zile, unul din cinci antreprenori va fi în prag de pensionare. De aceea, ROCA X caută să aducă la suprafață ideile fresh din piață și sprijină ideile de start-up, cu un focus axat în prezent în special pe cele din zona tehnologiei. Suntem deja în negocieri avansate pentru câteva investiții și ne propunem ca în primul an de ROCA X să transformăm 10 idei inteligente românești în brand-uri cu potențial de dezvoltare ”, declară Andrei Cionca, președinte CITR Group.

Noua configurație ROCA răspunde la nevoile a trei generații distincte de antreprenori, conturate în evoluția mediului de afaceri românesc din ultimii 30 de ani: seniorii (peste 65 de ani), autodidacții (nascuți între 1960 și 1979) și milenialii. Celor trei tipologii de antreprenori le corespund cele trei nevoi relevate de analiză de piață, de creștere, consolidare și management, adresate plenar prin gama actualizată de soluții ROCA.

ROCA s-a lansat in 2018 ca primă platforma de investiții și management dedicată companiilor românești. După numai un an de activitate, ROCA a atins performanțe notabile: compania a obținut în primul an un randament spectaculos de 260% pentru sumele investite inițial și a ajuns la o valoare de €20M a companiei. Succesul ROCA dovedește existența a numeroase companii care, prin parteneriate strategice, au potențialul să devină povești autohtone de succes. În prezent, acționariatul ROCA numără nume importante din antreprenorialul local și internațional care au decis să se alăture misiunii acestui proiect începând cu anul trecut: Andrei Cionca, președinte CITR Group și asociații săi prin divizia de investiții CIT Resources, Astra Rail Management GMBH, frații Pavăl, prin PIF Industrial, Dan Șucu, fondatorul Mobexert BT investments, compania de investiții a Băncii Transilvania, Theodora Popa, vice-președinta grupului Transavia și a Theodora Golf Club, Adolf Bâclea, fondatorul companiei Cosena, Cristian Ludovic Pop, fondatorul lanțului de magazine pet shop Animax, Next Capital Solutions S.R.L., companie de servicii financiare destinate IMM-urilor și membră a grupului EOS și Vetimex Capital S.R.L., companie deținută de familia Korponay, fondatorii distribuitorului de produse veterinare Maravet SA.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 7388 / 7956
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Dinuță, Legal and Administrative Manager - Amromco Energy: ” Cred că un grup profesional atât de important nu poate evolua cu adevărat doar în virtutea inerției, ci trebuie să existe o coeziune reală. Competiția și concurența în anumite limite sunt clar productive, dar în final noi toți trebuie să fim, în primul rând, colegi de breaslă și nu adversari, chiar dacă lucrăm pentru un concurent de pe piață”
Dorsey & Whitney (Europe) LLP și Schoenherr România, alături de cumpărator în tranzacția prin care Eleco plc, firmă listată pe bursa londoneză, preia două companii de software locale. Ce consultanți au lucrat pentru vânzător
Avocații ZRVP au în derulare, de la începutul anului, cinci proiecte de M&A în domeniul energiei regenerabile şi alte câteva tranzacţii în alte sectoare economice | Anca Danilescu, Partener Senior: Nu doar profitabilitatea sau perspectivele de business ale societăţii – ţintă decid soarta unei tranzacţii, ci şi „sănătatea” juridică a acesteia, ceea ce face ca profesionalismul avocaţilor implicaţi în tranzacţie să încline semnificativ balanţa spre un final sau altul al respectivului proiect
BONDOC ȘI ASOCIAȚII anunță 5 noi promovări în cadrul echipei sale de avocați, inclusiv un nou partener | Lucian Bondoc, Managing Partner: Continuă recunoașterea meritocratică și echitabilă a atingerii unor praguri de experiență și a unor contribuții speciale la succesul nostru comun
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Alexia Rizoiu, 85 de puncte la examenul organizat de Facultatea de Drept în anul 2022: ”Cuvântul-cheie în jurul căruia îmi concentrez activitatea de student este echilibrul. Satisfacția pe care o obții după ce ai reușit să înțelegi încă un concept sau o instituție a dreptului nu se compară cu nimic altceva; simți că ai mai făcut un pas spre a deveni profesionistul care îți dorești să fii”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihai Rotaru, Deputy legal director – head of legal consultancy department - Banca Transilvania: ”În zilele noastre nu prea mai există domenii în care să poți crește un business ignorând latura juridică a afacerii. La modul general, cred că vom vedea din ce în ce mai mulți juriști în ipostaze diferite decât cele uzuale, de tehnicieni ai dreptului, în postura de antreprenori și fondatori în business-uri diverse, în echipe de design thinking, în echipe de dezvoltare produse și aplicații IT și, de ce nu, chiar cumulând toate aceste calități”
Efervescență în activitatea avocaților specializați în fuziuni și achiziții de la Stratulat Albulescu, cu 15 proiecte de M&A aflate în lucru. Firma a acordat consultanță în peste 40 de tranzacții anul trecut și își îmbunătățește constant poziția în directoarele internaționale pe această arie de practică | Silviu Stratulat, Managing Partner: ”Peste 50% dintre proiectele noastre de M&A provin din colaborarea cu firme internaționale de top, cu care avem deja o relație sudată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Minerva Ioniță, Head of Legal & Compliance Department în cadrul Arctic: În postura de avocat intern, respectul față de colegi și angajator, onestitatea, sunt principii care te definesc și te recomandă. Activitatea juridică nu este doar un job, ci este o vocație care implică o responsabilitate profundă față de sistemul juridic și client
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...