ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Preşedintele CNIPMMR a fost reales în funcţia de vicepreşedinte al SMEunited, cea mai mare organizaţie europeană de IMM-uri

10 Decembrie 2021   |   Agerpres

Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România este singura organizaţie patronală din România membră a SMEunited.

 
 
Preşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR), Florin Jianu, a fost reales, joi, în funcţia de vicepreşedinte al SMEunited, cea mai mare organizaţie patronală a IMM-urilor din Europa, potrivit unui comunicat remis vineri de CNIPMMR.
 
Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România este singura organizaţie patronală din România membră a SMEunited.
 
Preşedintele CNIPMMR a subliniat, în discursul său de la reuniunea SMEunited, importanţa colaborării internaţionale şi asocierii patronale în oferirea suportului în fundamentarea unor teme europene şi în generarea unor subiecte şi politici pro-active menite să vină în sprijinul IMM-urilor în această perioadă dificilă. De asemenea, Florin Jianu a cerut întărirea eforturilor necesare în domeniul digitalizării IMM-urilor.
 
În urma alegerii de joi, Florin Jianu se alătură şi anul acesta bordului SMEunited compus din Vicepreşedinţi din Austria, Suedia, Franţa, Germania, Italia etc, membri ai celor mai importante organizaţii de IMM-uri din Europa, în activitatea de susţinere a mediului antreprenorial la nivel european şi de trasare a principalelor direcţii de acţiune în acest sens.
 
În urma alegerilor pentru conducerea SMEunited, noul preşedinte al organizaţiei patronale europene pentru perioada 2022-2023 este Petri Salminen, reprezentând Finlanda.
 
Alături de Florin Jianu, ceilalţi noi vicepreşedinţi ai organizaţiei pentru perioada 2022-2023 sunt Abela Paul (Malta Chamber of SMEs - Malta), Anract Dominique, (U2P - Franţa), Asimakopoulos Dimitris (GSEVEE - Grecia), Berthilsson Carl-Johan (Foretagarna - Suedia), Cappellini Claudio (CNA - Italia), Crosetto Luca (Confartigianato Imprese - Italia), De Felipe Maria Helena (CEPYME - Spania), De Melo Vasco (CCP - Portugalia), Dimitriadis Dimitris (ESEE - Grecia), Fourny Joel (CMA - Franţa), Gogolewski Jan (ZRP - Polonia), Gonzalez Josep (PIMES Group - Spania), Haefelin Arnaud (CPME - Franţa), Herk Josef, (WKO - Austria), Majerus Anne (Chambre des Metiers - Luxemburg), Massoletti Carlo (Confcommercio - Italia), Rozen Egbert (MKB - Olanda), Van Assche Danny (UNIZO - Belgia), Wollseifer Hans Peter (ZDH - Germania).
 
În urma realegerii în funcţie, Florin Jianu a menţionat că trebuie construite instrumente pentru contracararea problemelor provocate IMM-urilor de către pandemie.
 
"Alegerea în funcţia de vicepreşedinte al SMEunited vine într-o perioadă extrem de grea, o perioadă în care rolul partenerilor sociali este crucial pentru IMM-urile europene care s-au confruntat cu o criză pandemică. Astfel, este necesar să construim instrumentele pentru a contracara această situaţie şi să facilităm un mediul în care IMM-urile sunt capabile să inoveze, să se dezvolte şi să performeze", a declarat preşedintele CNIPMMR.
 
SMEunited este asociaţia europeană a IMM-urilor din Europa, care include 65 de organizaţii membre din peste 30 de ţări europene.
 
SMEunited reprezintă federaţii naţionale intersectoriale de artizanat şi IMM-uri, organizaţii europene ale IMM-urilor şi membri asociaţi.
 
Peste 22,5 milioane de companii cu aproximativ 82 de milioane de angajaţi din toată Europa sunt membre ale SMEunited.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 3472 / 8819
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
RTPR obține, printr-o hotărâre definitivă, reducerea cu 85% a amenzii aplicate de Consiliul Concurenței unei agenții media, după un „roller coaster” juridic de 10 ani. Complexitatea speței, accentuată de necesitatea de a gestiona aspectele de natură tehnică referitoare la calculul veniturilor reale ale unei agenții media, cu excluderea sumelor refacturate clienților acesteia | Echipa asistă clientul și în cadrul procedurilor legale prin care să poată obține compensațiile care i se cuvin în contextul lipsirii acestuia de o sumă importantă de bani pe o perioadă îndelungată
CMS | Join Our Team: Tax Consultant - Tax Department
Filip & Company a asistat Booster Capital în achiziția unei participații în Artesana cu o chipă de avocați coordonată de Alexandru Bîrsan (managing partner) și Andreea Bănică (counsel). RTPR a fost de partea vânzătorului ROCA Investments, iar Andronic & Partners a asistat Artesana şi pe fondatorii acesteia
Clifford Chance a asistat Electrica în emisiunea istorică de obligațiuni verzi lansată pe piețele externe, în valoare de 500 milioane Euro. Avocați din București și Londra, în echipa de proiect, coordonată de partenerii Mădălina Rachieru-Postolache și Kate Vyvyan
LegiTeam: Atorney at Law (0 - 2 years) - Dispute Resolution | Reff & Associates
Filip & Company a asistat Ministerul Finanțelor Publice în emisiunea de obligațiuni în valoare de 4,7 miliarde de euro | Monica Stătescu (partener): ”Cererea puternică și condițiile de finanțare semnificativ îmbunătățite arată că România este percepută tot mai mult ca un emitent stabil și credibil”
LegiTeam: Lawyer - Corporate M&A | Reff & Associates
Legal 500 - Central and Eastern Europe Awards 2025 | Clifford Chance, Filip & Company și Băncilă, Diaconu și Asociații sunt pe lista scurtă pentru titlul de ”Firma anului în România”. Horea Popescu (CMS), Ruxandra Bologa (NNDKP), Madalina Rachieru-Postolache (Clifford Chance) și Ana-Maria Baciu (Baciu Partners) printre candidații la titlul ”Romania Lawyer of the Year”. Alți 18 avocați români și 8 firme locale concurează la premiile regionale
Finanțările sindicalizate își păstrează poziția solidă, iar club-deal-urile câștigă teren pe piață, spun avocații din practica de Banking & Finance de la NNDKP | Valentin Voinescu (Partener): ”Am remarcat o creștere a interesului din partea fondurilor de investiții și a creditorilor non-bancari. Profilul clientului a evoluat: companiile sunt mai bine informate, mai receptive la structuri mixte și tot mai interesate de optimizarea costurilor și a structurii de capital”
Cei mai buni profesioniști în domeniul brevetelor, văzuți de ”IAM Patent 1000 - 2025” | NNDKP, ZRVP și Dincă & Speciac au cea mai bună poziționare, iar Mușat & Asociații și Baciu Partners sunt în prim plan. Ce firme au cei mai mulți avocați listați și ce spun clienții despre aceștia
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Liana Ștefana Bonca, 85 de puncte, printre primii intrați în anul 2022: “Facultatea vine cu provocări însemnate, iar examenele te testează în moduri neașteptate, cerând mai mult decât ai crezut vreodată că poți oferi. Totuși, în mijlocul acestui tumult și a nesiguranței cu care încă mă confrunt, am credința profundă că munca și pasiunea pot transforma chiar și cele mai grele obstacole în realizări”
Women in Business Law EMEA Awards 2025 | CMS câștigă titlul de de “Firma anului în România”. Un avocat in-house local, desemnat ”General Counsel of the Year” pentru regiune
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...