ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Prima Development Group a achiziționat un teren de 6 hectare în zona Sisești

29 Aprilie 2024   |   BizLawyer

Dezvoltatorul intenționează să construiască aici cel mai mare ansamblu rezidențial situat pe malul unui lac din nordul Bucureștiului

 
 
Prima Development Group, liderul pieței de profil din Oradea și dezvoltatorul proiectelor premiate internațional Boemia Apartments și Core Timpuri Noi din București, a achiziționat de la Immofinanz un teren cu suprafața de peste 6 hectare, situat pe Șoseaua Gheorghe Ionescu Sisești. Dezvoltatorul mai deține în aceeași locație un alt teren de 5 hectare și intenționează ca pe aceste două terenuri să construiască cel mai mare ansamblu rezidențial amplasat pe malul unui lac din nordul Bucureștiului, cu peste 2.000 de apartamente și deschidere directă la lacul Grivița. Valoarea brută de dezvoltare pentru proiectul realizat pe cele două terenuri deținute de Prima Development Group se ridică la 260 de milioane de euro.

Noua dezvoltare din portofoliul companiei se va numi Alizee by the Lake și este concepută ca un un mini-oraș, cu numeroase facilități și o panoramă unică. Ansamblul va pune la dispoziția clienților aproape 2.000 de apartamente, cu 3 hectare de spații verzi și un front liber către lac de 500 m. De asemenea, acesta va avea performanță energetică foarte ridicată, pentru că va fi proiectat astfel încât să respecte standardele nZEB și va fi prevăzut cu peste 2.000 locuri de parcare, dintre care mai mult de 300 vor fi echipate cu stații de încărcare pentru mașinile electrice. Un alt avantaj al poziționării acestui ansamblu rezidențial este accesul facil către zona centrală a Bucureștiului și către autostrada de centură prin intermediul Drumului Radial 4 – Nord Expres, care va traversa Șoseaua Sisești.

    
„Alizee by the Lake este spațiul ideal în care să locuiești și să te relaxezi în același timp. Este conceput ca un oraș în miniatură, cu pază și supraveghere video, care să le ofere rezidenților tot ce au nevoie: de la spații comerciale, de birouri, farmacii, săli de fitness și locuri de joacă, până la priveliștea atât de relaxantă oferită de lacul Grivița, pe malul căruia este situat. Alizee by the Lake oferă cu generozitate spații verzi ample, dar nu va duce lipsă de o zonă de servicii necesară pentru un ansamblu de asemenea dimensiuni. Este un proiect cu necesar foarte redus de energie, cu impact minim asupra mediului și avantaje în ce privește costurile de întreținere. Apartamentele sunt gândite astfel încât să ofere confort și să reprezinte o investiție inteligentă pe termen lung. Estimăm că vom începe construcția la Alizee by the Lake în 2025”, spune Adrian Stoichină, co-CEO Prima Development Group. 

Pentru conceptul și designul ansamblului Alizee by the Lake Prima Development Group va organiza și un concurs de arhitectură. Scopul dezvoltatorului este ca acest ansamblu să devină un adevărat reper al confortului, inovației și bunului gust pe harta zonei de nord a Bucureștiului, oferind nu numai o estetică aparte, ci și o calitate ridicată a locuirii.

Cu o echipă internă formată din specialiști pe mai multe segmente – dezvoltatori, constructori, ingineri și arhitecți, Prima Development Group a livrat până acum pe piața din Oradea peste 4.000 de apartamente în imobile cu o valoare totală cumulată de peste 280 de milioane de euro, iar în București a dezvoltat Core Timpuri Noi și ansamblul rezidențial tip boutique Boemia Apartments, ambele premiate internațional cu distincția Best Architecture Multiple Residence România în cadrul European Property Awards. PRIMA Vista, un proiect cu un total de 482 de apartamente amplasat în nordul Bucureștiului, pe Șos. Fabrica de Glucoză nr. 6-8, se află în Faza II de dezvoltare, iar 75% dintre studiourile și apartamentele finalizate în Faza I au fost deja achiziționate de clienți. Fiecare dintre aceste ansambluri s-a evidențiat atât prin calitatea ridicată a locuirii, cât și prin conceptul arhitectural. În acest moment, Prima Development are în lucru, în Capitală, 3.000 de apartamente aflate în diverse stadii de autorizare, o investiție care se ridică la 200 de milioane de euro.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 24 / 7982
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Senior Lawyer Employment | Reff & Associates
Rebecca Marina, counsel în cadrul firmei Filip & Company după ultima rundă de promovări: “Am găsit aici oameni care îmi împărtășesc principiile și valorile de viață și care mi-au devenit prieteni și mentori sau pentru care eu am devenit mentor mai târziu. Orice promovare vine cu responsabilități și noi roluri în echipă”
Patru case locale de avocați rămân în topul global al celor mai bune 100 de firme implicate în arbitraje internaționale | Cum sunt prezentate în GAR 100 (2024), ce mandate au avut și ce spun clienții despre avocați și prestațiile acestora. TZA, ZRVP, LDDP și SP asistă clienți în arbitraje cu pretenții de 15,7 miliarde de dolari
Kinstellar a asistat BIG Mega Renewable Energy cu privire la finanțarea de 92 mil. € cu BERD și OTP Bank pentru construcția și operarea Parcului Eolian Urleasca
Răzvan Gheorghiu-Testa, fondator al Țuca Zbârcea & Asociații, inclus în „Top 50 Cei Mai Influenți Oameni de pe Piața Imobiliară din România”
Wolf Theiss a asistat AIRSOL în legătură cu achiziția MedAir Oxygen Solution | Emanuele Lainati, Legal Affair Manager SOL Group: “Expertiza, dedicarea și abordarea proactivă a avocaţilor Wolf Theiss au fost esențiale pentru încheierea cu succes a tranzacției”
Filip & Company a asistat Centrokinetic, în parteneriat cu Agista, în achiziția pachetului majoritar de părți sociale ale clinicii Socrates din Timișoara
Arbitrajul ICSID cerut de Nova Group Investments a ajuns la final | Statul român așteaptă decizia, după ce tribunalul a declarat închisă procedura în litigiul în care pretențiile se ridică la 345 mil. E. Ce onorarii au fost plătite firmelor de avocați care au asigurat apărarea
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
După un an plin, în care s-au implicat în peste 20 de tranzacții, avocații de M&A de la PNSA au acum în lucru peste zece mandate „cu greutate” | Silviu Stoica, partener: ”Există un interes crescut al fondurilor de private equity, dar și al investitorilor strategici și instituționali. Avem proiecte în cele mai variate domenii”
D&B David şi Baias o cooptează în echipă pe Adina Guțiu, care va coordona departamentul de Energie și Resurse Naturale
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...