ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Reff & Asociații și Deloitte România au asistat proprietarii Expo Market Doraly în vânzarea integrală a parcului comercial către dezvoltatorul imobiliar WDP

19 Aprilie 2024   |   BizLawyer

De asemenea, echipa Reff & Asociații | Deloitte Legal a fost implicată în pregătirea documentației inițiale și structurarea tranzacției, precum și în negocierea documentației contractuale cu echipa WDP, atât în etapa semnării, cât și în etapa finalizării tranzacției.

 
 
O echipă multidisciplinară formată din avocați din cadrul Reff & Asociații | Deloitte Legal și din consultanți financiari și fiscali din cadrul Deloitte România au asistat proprietarii Expo Market Doraly, Gheorghe Iaciu și fondul de investiții imobiliare ARA Europe, în vânzarea integrală a parcului comercial către dezvoltatorul imobiliar belgian WDP, al doilea cel mai mare proprietar de spații industriale-logistice din România, având un portofoliu de aproape 1,7 milioane de metri pătrați. Tranzacția a fost semnată în noiembrie 2023 și finalizată recent, în urma obținerii aprobărilor din partea Consiliului Concurenței.

Platforma Expo Market Doraly reprezintă unul dintre primele parcuri comerciale en-gros, cash & carry și logistic urban din România, cu o suprafață de aproximativ 110.000 mp și un total de 37 de pavilioane, având un portofoliu de peste 400 de chiriași din diverse sectoare comerciale. Proiectul a fost inițiat de Gheorghe Iaciu și, ulterior, extins prin participarea unui fond de investiții imobiliare reprezentat de ARA Europe.


Prin această achiziție, WDP, care este activ în România în domeniile industrial şi logistic, intră și pe segmentul wholesale. După preluare, Gheorghe Iaciu și actuala echipă de management a Expo Market Doraly vor continua să gestioneze proiectul, împreună cu noul proprietar, care se va ocupa de administrarea activelor.

Echipa Reff & Asociații | Deloitte Legal a fost implicată în acest proiect dintr-un stadiu incipient și a oferit asistență juridică prin realizarea unui proces integrat de due diligence cu scopul vânzării platformei Expo Market Doraly și prin organizarea documentelor necesare în vederea efectuării unei analize similare de către un potențial cumpărător.

De asemenea, echipa Reff & Asociații | Deloitte Legal a fost implicată în pregătirea documentației inițiale și structurarea tranzacției, precum și în negocierea documentației contractuale cu echipa WDP, atât în etapa semnării, cât și în etapa finalizării tranzacției.

Aceasta a fost alcătuită din Irina Dimitriu, Partener și liderul practicii de drept imobiliar, Larisa Popoviciu, Senior Managing Associate, și Maria Nițulescu, Managing Associate. Din cadrul Deloitte România, la succesul proiectului au contribuit experții în consultanță financiară Dragoș Cruceru, Director, Georgiana Teodorescu, Manager, și Ruxandra Vasile, Senior Associate, precum și specialiștii în fiscalitate Alexandra Smedoiu, Partener, și Ana Petrescu-Mujdei, Senior Manager.

„Proiectul Expo Market Doraly, care a făcut obiectul acestei tranzacții, este unul dintre cele mai cunoscute parcuri comerciale de profil de pe piață. Diversitatea componentelor care alcătuiesc acest proiect - numărul ridicat de pavilioane și terenuri, portofoliul chiriașilor, echipa de management - a generat un grad ridicat de complexitate juridică în structurarea tranzacției în conformitate cu cerințele clientului, structură care a trecut prin mai multe modificări pe parcursul anilor, inclusiv survenite în contextul pandemiei din anul 2020 și, ulterior, în urma schimbărilor contextului geopolitic din România. Echipele multidisciplinare Deloitte au fost implicate timp de mai mult de patru ani în acordarea de consultanță pentru platforma Expo Market Doraly și acum, la final de capitol, le mulțumesc, în numele colegilor, clienților noștri pentru încrederea acordată în navigarea provocărilor și complexităților unui proiect atât de cunoscut în România”, a declarat Irina Dimitriu, Partener la Reff & Asociații | Deloitte Legal și liderul practicii de drept imobiliar.

Citește și
→   WDP achiziționează Expo Market Doraly de la ARA Europe & Gheorghe Iaciu. Țuca Zbârcea & Asociații și Reff & Asociații în tranzacție

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 57 / 8002
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Senior Lawyer Employment | Reff & Associates
Cine sunt campionii pieței locale evidențiați în ultimul clasament IP Stars 2024 | Baciu Partners are cele mai multe recomandări în prima bandă din domeniul mărcilor. ZRVP și Răzvan Dincă & Asociaţii sunt pe primul palier al performanței, urmate de Mușat & Asociații și NNDKP
LegiTeam: Alătură-te echipei de avocați Mitel & Asociații!
Eurohold şi EIG au deschis oficial o procedură de arbitraj împotriva Guvernului României, cu miza de 500 mil. €. Avocații României se vor înfrunta cu Pinsent Masons şi Djingov, Gouginski, Kyutchukov & Velichkov
WH Partners, o firmă de avocatură din Malta, deschide primul birou din România în parteneriat cu Simion & Partners | James Scicluna, Co-fondator și Managing Partner WH Partners: „Lansarea WH Simion & Partners în București ne întărește angajamentul de a ne dezvolta firma mai departe de Malta într-un mod de care să beneficieze strategic clienții noștri. Abilitățile tranzacționale ale Cosminei Simion și experiența pe care aceasta și echipa ei o aduc în tehnologie, digital, media și divertisment completează perfect serviciile noastre”
Alpiq a obținut anularea integrală a unei decizii fiscale cu obligații de plată de cca. 158 mil. €. Sebastian Guțiu, Manging Partner Schoenherr: ”Această victorie majoră confirmă faptul că utilizăm abordarea corectă”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Daniela Bulacu, Head of Legal - Ringier România: “Viitorul este cel al dialogului la nivel de comunicate, fără implicarea orgoliilor personale. Cred că sunt necesare mai multe întâlniri profesionale unde putem să schimbăm opinii, să învățăm unii de la alții”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Berea, General counsel la BCR: ”Prin colaborare putem genera schimbări semnificative nu doar în interiorul profesiei noastre, ci și în societate in general. Prin natura muncii noastre, nu numai că răspundem la nevoile imediate ale societății, dar suntem și arhitecți ai viitorului acesteia, contribuind la definirea și modelarea unui cadru normativ care să orienteze comportamentul și deciziile individuale și colective pe termen lung”
Finanțele au demarat procedura de selecție a firmelor de avocați pentru un proiect ce presupune asistență consistentă în baza dreptului englez. Contract pe 3 ani, tarife orare de cca. 1.900 lei
Mușat & Asociații câștigă prestigiosul premiu “Romania Firm of the Year” la LMG Life Sciences Awards EMEA 2024 în Londra | Paul George Buta, Managing Partner: “O recunoaștere internațională a eforturilor întregii firme în mandate extrem de sofisticate din domeniul life sciences, care au implicat un număr semnificativ de avocați”
LMG Life Sciences EMEA Awards 2024 | Adrian CHIRVASE, Partner în cadrul POPESCU & ASOCIAȚII, desemnat Avocatul Anului în White Collar Crime: ”Apreciez recunoașterea obținută și rămân implicat să susțin, la cele mai înalte standarde de excelență juridică, toate mandatele care ne sunt încredințate”
Schoenherr a asistat Piraeus Bank în legătură cu vânzarea participației sale într-un portofoliu de credite neperformante de 400 mil. € către APS. Partenerul Matei Florea a coordonat echipa implicată în Proiectul Delta, cel mai mare portofoliu de NPL tranzacţionat în România în ultimii 4 ani
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...