ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Scooterson, o companie de mobilitate urbană, vizează o finanţare de 740.000 euro pe SeedBlink

06 Aprilie 2021   |   Agerpres

Listarea va avea loc joi, 8 aprilie 2021, iar banii vor fi utilizaţi în următoarele 18 luni pentru campania de lansare, producţie, marketing şi vânzări.

 
 
Scooterson, producător de scutere electrice care utilizează tehnologii de inteligenţă artificială, teleoperare şi conducere automată, vizează să obţină 740.000 de euro prin platforma de investiţii în startup-uri de tehnologie SeedBlink, informează un comunicat al companiei.
 
Listarea va avea loc joi, 8 aprilie 2021, iar banii vor fi utilizaţi în următoarele 18 luni pentru campania de lansare, producţie, marketing şi vânzări.
 
Scooterson se adresează atât clienţilor consumer cât şi segmentului de business: companiilor de food delivery, curierilor, centrelor rezidenţiale de mari dimensiuni, centrelor turistice (mai ales resorturi), campusurilor universitare, parcurilor industriale, cluburilor de golf (ca alternativă pentru maşinile de golf).
 
Compania Scooterson a fost fondată în California în 2016 de Mihnea de Vries (CEO) - un antrepenor român cu 25 de ani de experienţă în tehnologie, marketing şi producţie video - şi Deepansh Jain (CTO), un antreprenor în serie din India. Mihnea de Vries (51 de ani) a fondat în 1996 compania EuroNet, primul furnizor de internet din Arad şi unul dintre primii din România.
 
"Suntem cu toţii din ce în ce mai preocupaţi de felul în care trăim, iar modul în care ne deplasăm este adesea un punct esenţial în discuţiile despre mediu, despre viaţa oraşului, despre viaţă în general. Prin Scooterson ne-am dorit să dezvoltăm o soluţie adaptată viitorului. O soluţie care nu înseamnă doar hardware, ci mai ales deep-tech, tehnologie bazată pe inteligenţă artificială, teleoperare şi conducere automată", afirmă Mihnea de Vries, co-fondator şi CEO al Scooterson.
 
Lansarea Scooterson va avea loc la sfârşitul T2 2021 după o campanie prin platforma Indiegogo. Până acum, compania a atras finanţări de 3,2 milioane de dolari pe piaţa americană.
 
"Scooterson este un startup care combină software şi hardware la un nivel înalt de calitate. Este probabil singurul mod în care poate fi cucerită o piaţă foarte aglomerată, în special cu produse asiatice. Cu fondatorii aflaţi în Singapore, India şi SUA, Scooterson a devenit cu adevărat o firmă multinaţională, păstrându-şi fibra românească la nivel de design industrial prin designerul Ionuţ Predescu. Este a doua oară după Plant An App când un startup îşi completează fondurile strânse pe Republic cu crowd raising pe SeedBlink. Este o mare bucurie pentru noi să putem contribui la succesul unor companii multinaţionale cu ADN românesc", afirmă Andrei Dudoiu, co-fondator şi CEO al SeedBlink.
 
În 2021, fondatorii Scooterson se concentrează pe vânzările din SUA, iar din 2022 au în plan să dezvolte compania la nivel global. De asemenea, aceştia sunt în discuţii cu o companie de pe piaţa locală pentru ca producţia de scutere pentru Europa să fie realizată în România.
 
Pentru acest an, conducerea Scooterson estimează venituri de aproximativ cinci milioane de dolari din vânzările prin Indiegogo, retail online şi prin segmentul business to business. Pentru 2023, fondatorii mizează pe vânzări de până la 100 de milioane de dolari.
 
Scooterson este un startup american care dezvoltă scutere electrice care se bazează pe tehnologii de inteligenţă artificială, teleoperare şi conducere automată.
 
Seedblink este platforma de investiţii în startup-uri de tehnologie cu cea mai mare creştere din Europa din punctul de vedere al sumelor tranzacţionate şi a numărului de investitori. Compania îşi propune să democratizeze procesul de investiţii prin a îmbina vizibilitatea adusă de crowdsourcing, flexibilitatea business angels şi expertiza VC-urilor într-o platformă online.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 4727 / 8659
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
EximAsig, parte a Grupului Exim Banca Românească, preia Asito Kapital. KPMG Legal a asistat cumpărătorul
Sebastian Guțiu, Managing Partner Schoenherr România, interviu în Italia Oggi: ” Mediul economic românesc prezintă lumini și umbre. 2025 va fi un an delicat; unele decizii politice și reforme structurale ar putea fi încetinite”
Women Lawyers | De vorbă cu Gabriela Neagu, Managing Associate la Băncilă, Diaconu și Asociații, avocatul care a construit de la zero practica de Banking & Finance a firmei: „Să ai șansa nu doar să faci parte dintr-o echipă, ci să o modelezi și să o dezvolți, este un proces care îți aduce atât satisfacție, cât și o responsabilitate reală”
Cum văd anul 2025 avocații considerați Leading Lawyers în M&A de către ghidurile juridice internaționale | Azi, de vorbă cu Bogdan C. Stoica, Partener PNSA, evidențiat de Legal 500 în categoria Leading Partners în practica de fuziuni și achiziții: ”Apariția unui nou val de antreprenori care se maturizează de la an al an, apariția unui numar record de fonduri de investiții ̸ private-equity și faptul că acestea cred în existența unor ținte de achiziție, sunt de natură să dea încredere”
Schoenherr a asistat Dentas Kağıt Sanayi cu privire la vânzarea fabricii sale din România către Hartmann Packaging | Mădălina Neagu (partener), coordonatoarea echipei: ”Sectorul producției din România continuă să atragă atenția investitorilor strategici”
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Ordonanța de plată și arbitrajul (Powered by ZRVP)
Rundă de promovări în mai multe arii de practică în biroul Kinstellar din București. Magdalena Răducanu preia rolul de Partener, alți șase avocați fac un pas înainte în carieră | Victor Constantinescu (Managing Partner): ”Aceste promovări recente nu sunt doar etape importante în cariera colegilor noștri, ci și confirmare a abilității lor de leadership și a rolurilor esențiale în cadrul biroului nostru”
Răsturnare de situație: doar trei case locale de avocați rămân în topul global al celor mai bune 100 de firme implicate în arbitraje internaționale | Filip & Company intră în top, iar două firme cu un trecut bogat în domeniul arbitrajelor și prezență constantă în ghidurile de profil au părăsit clasamentul. ZRVP și LDDP rămân pilonii prezenței românești în GAR 100, ediția 2025
Women Lawyers | De vorbă cu Andreea Soare (Senior Associate - BSMP), avocat care spune că pentru a avea o carieră durabilă, este fundamental să fii cu adevărat pasionat de munca pe care o depui și dedicat îndeplinirii cu succes a mandatelor încredințate. ”Principalele avantaje ale apartenenței la această firmă sunt diversitatea proiectelor la care avem acces și oportunitățile de dezvoltare professională. Cultura deschisă și orientată spre colaborare permite un schimb constant de idei și soluții creative”
LegiTeam: Atorney at Law | Dispute Resolution for commercial ̸ administrative litigation and arbitration | Reff & Associates
Promovări în echipa Filip & Company: Andreea Bănică și Alin Grapă ajung pe poziția de Counsel, alți patru avocați urcă în ierarhie | Cristina Filip, co-managing partner: ”Prin aceste promovari consolidăm fundamentele organizației printr-o noua generație de avocați excepționali”
BACIU PARTNERS câștigă premiul ‘Firma de Copyright & Design a Anului în România’ la gala Managing IP EMEA Awards 2025, desfășurată la Londra. Andreea Bende (Partener), premiată ca ‘Practicianul Anului în România’ | Ana-Maria Baciu, Managing Partner: ”Este o reconfirmare a faptului că principiile pe care le integrăm în fiecare proiect creează în mod constant valoare tangibilă, vizibilă și demnă de recunoaștere”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...