ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Societe Generale are probleme cu vânzarea diviziei de custodie SGSS

11 Iunie 2024   |   Agerpres

Societe Generale încearcă să vândă divizia Societe Generale Securities Services (SGSS) încă de anul trecut, o tranzacţie care face parte din planul directorului general Slawomir Krupa de a vinde o parte din active şi a eficientiza banca.

 
 
Grupul bancar francez Societe Generale are probleme în a ajunge la un acord pentru vânzarea diviziei de custodie SGSS, potenţialii cumpărători fiind nemulţumiţi de preţul pe care îl cere banca franceză, au declarat pentru Reuters surse din apropierea discuţiilor.

Societe Generale încearcă să vândă divizia Societe Generale Securities Services (SGSS) încă de anul trecut, o tranzacţie care face parte din planul directorului general Slawomir Krupa de a vinde o parte din active şi a eficientiza banca.

Potrivit informaţiilor apărute în presă, Societe Generale vrea să obţină mai mult de un miliard de euro pentru divizia sa de custodie.

Sursele citate de Reuters au dezvăluit că banca americană State Street, unul dintre cei mai mari furnizori de servicii de custodie de active, după liderul BNY Mellon, a avut discuţii cu privire la preluarea SGSS însă aceste discuţii s-au blocat.


Chiar dacă Societe Generale rămâne deschisă la ideea de a vinde SGSS la un preţ corect, banca franceză a decis că vânzarea acestei divizii nu mai este o prioritate având în vedere că SGSS aduce un flux constant de lichidităţi, de care alte afaceri ale băncii au nevoie, au precizat sursele care au dorit să îşi păstreze anonimatul.

Alţi potenţiali cumpărători sunt CACEIS, un furnizor de servicii pentru active pe care banca franceză Credit Agricole o deţine împreună cu banca spaniolă Santander. Recent, CACEIS a cumpărat activităţile europene ale RBC Investor Services.

SSGS oferă managerilor de active şi fondurilor de pensii servicii precum custodia activelor. Veniturile acestei divizii au scăzut cu 17,5% în 2023 după ce în 2022 SGSS a generat venituri în valoare de 849 milioane de euro. La finele anului trecut, SGSS avea în custodie active în valoare de 4.900 miliarde de euro, ceea ce îl face al doilea mare custode de active din Franţa, după BNP Paribas.

Grupul Societe Generale are 126.000 de angajaţi în 65 de ţări şi 25 de milioane de clienţi în întreaga lume. În România, BRD - Groupe Societe Generale operează o reţea de 391 de unităţi. Activele totale ale băncii se ridicau, la sfârşitul lunii martie 2024, la 81,7 miliarde lei.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 8 / 8049
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Bondoc și Asociații obține un nou succes în materia litigiilor de achiziții publice. Ce avocați au fost în echipa de proiect
Cererea de inițiere a procedurii de arbitraj cerută de Eurohold și EIG a fost înregistrată la ICSID | Reclamanții se pregătesc să conteste restricțiile impuse de Uniunea Europeană în privința acordurilor de investiții încheiate între statele membre și spun că un astfel de arbitraj va crea un precedent pentru alte întreprinderi din UE. Ce avocați fac parte din echipa care consiliază asigurătorul
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Norris Alexandru Mircescu, al cincilea cel mai bun punctaj din anul 2022: ” Mi-am rezervat ultimii doi ani de facultate pentru a descoperi lumea avocaturii. Cel puțin momentan, îmi doresc să progresez și să mă dezvolt în România. Îmi iubesc țara și familia, nu văd cum aș putea sta departe prea mult timp de lucrurile care sunt cele mai importante pentru mine”
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Kinstellar is recruiting a junior to mid-level Litigation Lawyer
Avocații Wolf Theiss văd o creștere de 20-30%, anul acesta, în practica de Dispute Resolution | Ligia Cecilia Popescu, Partenerul Wolf Theiss care coordonează Departamentul de Litigii şi Arbitraj, al doilea ca volum de activitate și ca încasări al biroului din București: “Avem o echipă foarte puternică. O parte semnificativă a portofoliului de clienţi ai practicii provine din recomandări provenite de la firme internaţionale de avocatură”
Mergermarket - League Tables of Legal Advisors (Q1 2024) | Piața de M&A își revine în primul trimestru și crește cu o treime, la nivel global și cu 42% în Europa. CMS, printre primele în clasamentul global și în Europa. Wolf Theiss și DLA Piper, pe podium în Europa Centrală și de Est
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Ionuț Alexandru Anghel, Group legal counsel - Ericsson, juristul trecut prin firme de top în avocatura de business și format în unele dintre cele mai sofisticate și cu miză proiecte: “Profesionistul Dreptului are, aidoma unui dascăl, o vocație socială: el trebuie să lumineze acolo unde este întuneric, să apropie acolo unde există divergență, să creeze reguli și să asigure respectarea lor, eliminând arbitrariul din societate”
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Attorney (flexible position) Competition, EU & Foreign trade - Bucharest
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Cătălin Istrate, Head of Legal & Business Conduct la Gilead Sciences Romania: “O bună înțelegere a businessului și ieșirea din zona de risk-free sunt calități pe care juriștii ar putea să le exerseze mai mult. De asemenea, digital și AI sunt domenii pe care juriștii ar trebui să le înțeleagă cât mai bine, pentru a nu fi depășiți de ele”
Frații Micula câștigă apelul și continuă ofensiva legală împotriva statului român în instanțele americane pentru recunoașterea unei datorii de 356 mil. $ | Judecătorii americani spun că România a încercat să “reîmpacheteze” argumente anterioare și a eșuat argumentând că hotărârile CJUE în procedurile privind ajutoarele de stat au invalidat sentința. “Vom continua să urmărim executarea silită împotriva României în Statele Unite și în alte jurisdicții”, amenință avocații
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...