ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Softbinator Technologies semnează un parteneriat cu Facultatea de Matematică și Informatică din cadrul Universității din București

25 Octombrie 2022   |   BizLawyer

Parteneriatul dintre Softbinator și Universitatea din București – Facultatea de Matematică și Informatică este unul pe termen lung și vizează organizarea de activități didactice și nedidactice, comune și individuale, prin sprijinirea studenților în dobândirea de cunoștințe avansate în domeniul informaticii.

 
 
Softbinator Technologies (BVB: CODE), companie românească ce furnizează servicii complete de dezvoltare produse software (management de produs, design de produs, dezvoltare software, dezvoltare blockchain și marketing de produs), anunță semnarea unui parteneriat cu Facultatea de Matematică și Informatică din cadrul Universității din București, ce vizează susținerea viitoarelor generații de programatori și ingineri din România. Într-o primă etapă a acestui parteneriat, Softbinator Technologies a renovat și dotat complet un laborator de informatică din cadrul facultății cu echipamente de ultimă generație.

„În cadrul Facultății de Matematică și Informatică a Universității din București sunt numeroși studenți talentați, care au potențialul ca în următorii ani să fie implicați în proiecte de IT&C care rezolvă problemele viitoare ale lumii. Pentru ca acest lucru să se întâmple, aceștia au nevoie ca în perioada studiilor să lucreze cu echipamente de ultimă generație care să le ofere libertatea tehnologică de a învăța și de a se acomoda cu echipamentele pe care le vor folosi în viitoarea carieră. La Softbinator dezvoltam produse software pentru companii inovatoare, prezente în cele mai competitive piețe din lume, așa cum este cazul Statelor Unite ale Americii, în special în Silicon Valley. Pentru a rămâne la acest nivel de vârf, căutam cei mai talentați viitori colegi, care au acel x-factor în dezvoltarea de software. Acești studenți au nevoie de o pregătire similară cu ce găsim în universitățile de top, care trebuie să fie susținute puternic inclusiv de mediul privat, pe modelul MIT, Stanford sau Harvard. Relația noastră cu Universitatea din București – Facultatea de Matematică și Informatică este una solidă, care se întinde pe o perioadă de peste 10 ani. Odată cu oficializarea acestei colaborări, ne angajăm să continuăm investițiile în educația viitoarelor generații de programatori și dezvoltatori. Acest sprijin va consta atât în achiziționarea de echipamente de ultimă generație, cât și în transferul de cunoștințe realizat prin intermediul colegilor noștri, care susțin deja diverse cursuri în cadrul facultății”, a declarat Daniel Ilinca, fondator și CEO al Softbinator Technologies.  


Prima activitate din cadrul acestui parteneriat a avut loc la mijlocul lunii octombrie a acestui an, când Softbinator Technologies și Facultatea de Matematică și Informatică a Universității din București au inaugurat un laborator de informatică de ultimă generație. Sala de lucru pentru studenți a fost renovată complet, de la refacerea instalației electrice, la înlocuirea integrală a mobilierului cu unul modern, precum și echiparea acesteia cu 31 de stații de lucru de tip iMac de ultimă generație. Compania estimează că valoarea finală a investiției în laboratorul de informatică se va ridica la minimum 85.000 de euro.

„Ne dorim ca acest parteneriat să reprezinte o cărămidă care stă la baza dezvoltării educației, astfel încât să contribuim la dobândirea de către studenți a unor competențe și aptitudini relevante pe piața muncii. Laboratorul este echipat cu cele mai performante echipamente (Apple), iar în spațiul respectiv vor ajunge să predea inclusiv cei mai buni experți din Softbinator, care vor avea misiunea de a forma noi generații de programatori și dezvoltatori. Le mulțumesc doamnei decan și domnului rector pentru încrederea acordată echipei noastre și suntem convinși că toate părțile implicate vor beneficia de pe urma acestei colaborări”, a adăugat Daniel Ilinca.

„Facultatea de Matematică și Informatică a Universității din București are plăcerea de a oficializa parteneriatul cu Softbinator Technologies și de a beneficia de experiența sa în domeniul IT, fiind o companie listată, în continuă creștere și cu prestigiu internațional. Prin această colaborare, studenții noștri vor avea șansa de a lucra cu echipamente de ultimă generație, precum și de a învăța de la specialiști activi în domeniu, creând o fereastră către activitățile unui jucător important pe piața de servicii de dezvoltare software și dobândind competențe și cunoștințe ce îi vor ajuta în viitoarele cariere. Dorim sa mulțumim echipei de la Softbinator Technologies și domnului fondator și CEO Daniel Ilinca și sperăm să îndrumăm și susținem împreună tinerele generații ce vor modela viitorul IT, atât în România, cât și global, printr-o colaborare de lungă durată și reciproc avantajoasă”, a remarcat Prof. Dr. Ioana Leuștean, decanul Facultății de Matematică și Informatică.

Parteneriatul dintre Softbinator și Universitatea din București – Facultatea de Matematică și Informatică este unul pe termen lung și vizează organizarea de activități didactice și nedidactice, comune și individuale, prin sprijinirea studenților în dobândirea de cunoștințe avansate în domeniul informaticii. Activitățile vor include organizarea și susținerea de cursuri și programe de tip academii pentru studenți, sprijinirea activităților curriculare prin participarea specialiștilor Softbinator la orele de pregătire practică, precum seminare și ore de laborator, dar și organizarea de activități comune ale studenților cu specialiști din cadrul Softbinator Technologies. De asemenea, în cadrul parteneriatului vor fi susținute activitățile de cercetare și dezvoltare, promovarea și aprofundarea unor tehnologii de mare interes atât pentru Facultatea de Matematică și Informatică, dar și pentru Softbinator Technologies.

„Noi, la Universitatea din București, încurajăm tinerii să-și exprime liber ideile și îi ajutăm, prin intermedierea relației lor cu mediul de afaceri, să le transforme în realitate. Doar împreună cu angajatorii putem contribui la profesionalizarea pieței muncii, atât la nivel național, cât și la nivel internațional. Trebuie să pregătim studenții împreună cu angajatorii lor, mulți dintre studenții noștri lucrând încă din timpul studiilor. Ne bucurăm că angajabilitatea la studenții noștri înmatriculați la programele de licență oferite de cele 19 facultăți este de peste 30%, iar pentru programele de master aceasta depășește 70%. De altfel, Universitatea din București este singura universitate românească prezentă în clasamentul mondial al universităților după angajabilitatea absolvenților – QS Graduate Employability Rankings 2022. Clasamentul poziționează Universitatea din București în top 500, reconfirmând, astfel, atât buna inserție a absolvenților UB pe piața muncii, cât și strânsa colaborare a instituției cu mediul de afaceri”, a declarat Prof. Univ. Dr. Marian Preda, rectorul Universității din București.

Softbinator Technologies este listată pe piața AeRO a Bursei de Valori București din data de 17 decembrie 2021 și se tranzacționează sub simbolul CODE. Compania are o capitalizare de piață de aproximativ 67 milioane de lei.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 1236 / 7914
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
De vorbă cu Anne Marie Mateeas, Country Legal Head Novartis, profesionistul pentru care integritatea reprezintă valoarea fundamentală, despre profesia juridică, experiențele acumulate și provocările abordate | “În sfera carierei mele, dezvoltarea unor valori precum respectul profund pentru lege, promovarea transparenței și adoptarea unei abordări centrate pe identificarea și implementarea de soluții eficiente sunt aspecte esențiale care îmi ghidează fiecare decizie și acțiune. Chiar și momentele dificile sau deciziile care s-au dovedit a fi mai puțin potrivite au avut un impact valoros, învățându-mă lecții esențiale”
NNDKP obține poziții de top în clasamentele The Legal 500 EMEA 2024
CMS asistă PPC în achiziția unui parc eolian operațional de 84 MW în România. Mircea Moraru (Corporate M&A) a coordonat echipa, cu sprijinul lui Horea Popescu (Corporate M&A)
Vlad Peligrad s-a desprins din asocierea cu KPMG Legal, unde era partener și lansează o firmă proiectată să asigure întreg spectrul de servicii juridice | Vlad Peligrad, Managing Partner & Founder PeligradLaw: ”Suntem la început, în procesul de formare a echipei. Până la sfârșitul anului firma va avea 8-10 avocați”
LegiTeam: Experienced Lawyer Employment | Reff & Associates
Noi Avocați Colaboratori Seniori în cadrul PNSA. Andra Vieriu și Maria Dima fac un pas înainte în carieră
Stratulat Albulescu obține în prima instanță amendarea Primarului General al Municipiului București pentru neexecutarea unei hotărâri judecătorești definitive. Partenerul Adriana Dobre a coordonat echipa care a obținut una dintre primele decizii judecătorești de acest fel: amendă de 20% din salariul minim brut pe economie pe zi de întârziere, la care se adaugă penalități de 500 lei ̸ zi de întârziere
Rundă amplă de promovări în mai multe arii de practică din cadrul biroului Kinstellar din București. Opt avocați au făcut un pas înainte în carieră | Victor Constantinescu (Managing Partner): ”Recunoaștem în mod oficial contribuțiile colegilor prin aceste promovări. Împărtășesc valorile pe care le avem, s-au dovedit a fi membri de valoare pentru echipa locală și așteptăm cu nerăbdare să îi vedem acumulând noi realizări”
Studiul CMS European M&A 2024 | Piața de fuziuni și achiziții s-a dovedit rezistentă în 2023, CMS acordând consultanță într-un număr record de tranzacții. Horea Popescu, coordonator al practicii Corporate M&A în CEE și Managing Partner al CMS România: “În ciuda unui context plin de provocări, CMS a oferit consultanță în 68 de tranzacții de fuziuni și achiziții în regiune, dintre care peste 50% au fost determinate de intrarea unor investitori strategici pe noi piețe, demonstrând soliditatea practicii noastre în întreaga regiune”
Stratulat Albulescu & Asociații estimează pentru anul 2024 un nivel de activitate, în practica de Real Estate, cel puțin egal cu cel de anul trecut, marcat însă de o anumită expectativă din partea dezvoltatorilor, prudența fiind cuvântul cheie auzit cel mai frecvent de la clienți. Vor exista însă și ferestre de oportunitate care în mod cert vor fi accesate de jucătorii cu un apetit crescut la risc | “Cel mai probabil vom asista, în cursul acestui an, la o deblocare a situației și la o creștere a numărului de tranzacții, chiar și timidă”, spun avocații
O soluție reper a ÎCCJ obținută de D&B David și Baias clarifică modalitatea de calcul a cifrei de afaceri la care se aplică amenzile Consiliului Concurenței
Creștere de doi digiți, anul trecut, pentru Milcev Burbea, firmă recunoscută de ghidurile juridice internaționale pentru practica de proprietate intelectuală | Despre mandatele provocatoare și numeroasele proiecte cu grad ridicat de complexitate, într-o discuție cu Gabriela Milcev (Managing Partner): ”Forța biroului nostru constă într-o abordare echilibrată, croită pe nevoile cazului, combinând, ca într-o rețetă care nu este niciodată aceeași, consultanța și litigiul, precum și persoanele și abordările potrivite pentru apărarea intereselor clientului. Adesea ne confruntăm cu necesitatea de a opera în alte jurisdicții, la nivel internațional”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...