
Startup-ul Swazm semnează un parteneriat cu Maguay, cel mai important producător de servere și storage din România
11 Aprilie 2019
BizLawyerObiectivele proiectului pilot constă în testarea comportamentului rețelei în ceea ce privește eficiența alocării de resurse computaționale, folosind mașini virtuale, și validarea potențialului financiar al modelului de afaceri propus de echipa Swazm.
Startup-ul românesc de tehnologie Swazm a semnat un parteneriat cu Maguay, cel mai mare producător român de servere și singura companie din România, din domeniul IT, care se află pe lista furnizorilor CERN - Organizația Europeană pentru Cercetări Nucleare.
Parteneriatul constă în extinderea rețelei blockchain Swazm, prin utilizarea de resurse computaționale puse la dispoziția proiectului de către Maguay. Astfel, cele două companii au semnat un acord pentru implementarea unui proiect pilot, benefic ambelor părți: Swazm va avea la dispoziție mai multe resurse computaționale, iar Maguay va câștiga o metodă alternativă pentru a-și capitaliza activele deja existente, dar sub-utilizate, din cadrul centrelor sale de date.
Parteneriatul constă în extinderea rețelei blockchain Swazm, prin utilizarea de resurse computaționale puse la dispoziția proiectului de către Maguay. Astfel, cele două companii au semnat un acord pentru implementarea unui proiect pilot, benefic ambelor părți: Swazm va avea la dispoziție mai multe resurse computaționale, iar Maguay va câștiga o metodă alternativă pentru a-și capitaliza activele deja existente, dar sub-utilizate, din cadrul centrelor sale de date.
Obiectivele proiectului pilot constă în testarea comportamentului rețelei în ceea ce privește eficiența alocării de resurse computaționale, folosind mașini virtuale, și validarea potențialului financiar al modelului de afaceri propus de echipa Swazm.
“Suntem foarte bucuroși că am semnat acest parteneriat cu Maguay și vrem să folosim această colaborare drept exemplu de reușită pentru alte companii mari cu care suntem în discuții și care sunt interesate să intre pe Swazm. La nivel mondial, între 40% și 60% din resursele computaționale din data centere sunt sub-utilizate, iar Swazm poate să ajute aceste companii să folosească și să monetizeze resursele care nu sunt comercializate, reducând risipa de energie electrică și de putere de calcul.”, a explicat Vali Mălinoiu, CEO-ul Swazm.
„Vedem această colaborare ca o extindere firească a ariilor în care Maguay își desfășoară activitatea și inovează. Recunoașterea noastră la nivel european a fost încununată de premiul Intel primit, în cadrul CeBIT Hanovra, pentru contribuția remarcabilă adusă în educarea clienților din România în utilizarea tehnologiilor de server Intel, precum și de includerea Maguay, în 2013, în Intel Board of Advisors pe regiunea EMEA. Am fost mereu cu un pas în față și am încercat în același timp și să educăm piața, atât ca producător de hardware, dar și ca integrator de soluții IT avansate. Iar SWAZM este o soluție inovatoare în care vedem mult potențial, atât din perspectiva utilizării soluției în cadrul centrelor de date proprii, cât și a integrării ei în proiecte interesante.” a declarat Eduard Pughin, General Manager, Maguay Computers.
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() ![]() |
Articol 8387 / 8818 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() |

BREAKING NEWS
ESENTIAL
CMS | Join Our Team: Tax Consultant - Tax Department
Filip & Company a asistat Booster Capital în achiziția unei participații în Artesana cu o chipă de avocați coordonată de Alexandru Bîrsan (managing partner) și Andreea Bănică (counsel). RTPR a fost de partea vânzătorului ROCA Investments, iar Andronic & Partners a asistat Artesana şi pe fondatorii acesteia
Clifford Chance a asistat Electrica în emisiunea istorică de obligațiuni verzi lansată pe piețele externe, în valoare de 500 milioane Euro. Avocați din București și Londra, în echipa de proiect, coordonată de partenerii Mădălina Rachieru-Postolache și Kate Vyvyan
LegiTeam: Atorney at Law (0 - 2 years) - Dispute Resolution | Reff & Associates
Filip & Company a asistat Ministerul Finanțelor Publice în emisiunea de obligațiuni în valoare de 4,7 miliarde de euro | Monica Stătescu (partener): ”Cererea puternică și condițiile de finanțare semnificativ îmbunătățite arată că România este percepută tot mai mult ca un emitent stabil și credibil”
LegiTeam: Lawyer - Corporate M&A | Reff & Associates
Legal 500 - Central and Eastern Europe Awards 2025 | Clifford Chance, Filip & Company și Băncilă, Diaconu și Asociații sunt pe lista scurtă pentru titlul de ”Firma anului în România”. Horea Popescu (CMS), Ruxandra Bologa (NNDKP), Madalina Rachieru-Postolache (Clifford Chance) și Ana-Maria Baciu (Baciu Partners) printre candidații la titlul ”Romania Lawyer of the Year”. Alți 18 avocați români și 8 firme locale concurează la premiile regionale
Finanțările sindicalizate își păstrează poziția solidă, iar club-deal-urile câștigă teren pe piață, spun avocații din practica de Banking & Finance de la NNDKP | Valentin Voinescu (Partener): ”Am remarcat o creștere a interesului din partea fondurilor de investiții și a creditorilor non-bancari. Profilul clientului a evoluat: companiile sunt mai bine informate, mai receptive la structuri mixte și tot mai interesate de optimizarea costurilor și a structurii de capital”
Cei mai buni profesioniști în domeniul brevetelor, văzuți de ”IAM Patent 1000 - 2025” | NNDKP, ZRVP și Dincă & Speciac au cea mai bună poziționare, iar Mușat & Asociații și Baciu Partners sunt în prim plan. Ce firme au cei mai mulți avocați listați și ce spun clienții despre aceștia
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Liana Ștefana Bonca, 85 de puncte, printre primii intrați în anul 2022: “Facultatea vine cu provocări însemnate, iar examenele te testează în moduri neașteptate, cerând mai mult decât ai crezut vreodată că poți oferi. Totuși, în mijlocul acestui tumult și a nesiguranței cu care încă mă confrunt, am credința profundă că munca și pasiunea pot transforma chiar și cele mai grele obstacole în realizări”
Women in Business Law EMEA Awards 2025 | CMS câștigă titlul de de “Firma anului în România”. Un avocat in-house local, desemnat ”General Counsel of the Year” pentru regiune
Tranzacție rară pe piața românească | Cum au lucrat avocații Legal Ground în proiectul legat de achiziția unor obligațiuni ‘tokenizate’, înregistrate și tranzacționate prin sistemul blockchain. Mihai Dudoiu (Partener): ”Pe lângă aspectele comune unor proiecte de finanțare ‘clasice’, a fost necesară integrarea unei componente de fintech. Arhitectura juridică a trebuit adaptată unui cadru relativ nou și încă în formare din punct de vedere normativ”
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...