ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Superbet a achiziţionat 60% din acţiunile companiei Lucky 7

27 Iulie 2020   |   BizLawyer

Tranzacţia, a cărei valoare nu a fost făcută publică, are loc după o infuzie de capital în faza de start-up a afacerii, la începutul anului trecut, moment din care Lucky 7 a început să crească accelerat.

 
 
Grupul Superbet a achiziţionat un pachet de 60% din acţiunile companiei Lucky 7, companie fondată de Olof Orn şi Magnus Petersson.

Conform unui comunicat remis, luni, spre publicare, tranzacţia, a cărei valoare nu a fost făcută publică, are loc după o infuzie de capital în faza de start-up a afacerii, la începutul anului trecut, moment din care Lucky 7 a început să crească accelerat.

"Între Superbet şi Lucky7 este o potrivire perfectă. Avem pe de o parte Lucky 7, o companie tânără, dar puternică atât financiar - cifră de afaceri de 17 milioane de euro în trimestru al doilea -, cât şi prin produsele oferite, având totodată o solidă experienţă în marketingul digital. Iar pe de altă parte, avem grupul Superbet, cel mai bun operator de pariuri sportive multichannel din regiunea Europei Centrale şi de Est", spune Olof Orn, cofondator şi CEO al Lucky7.


Lucky7 operează mai multe branduri pe segmentul casino şi sloturi online în mai multe ţări europene şi pe continentul nord şi sud american. În prezent, Lucky 7 are în aşteptare mai multe solicitări de licenţiere care îi vor permite extinderea pe cel puţin trei noi pieţe în următoarele 12 luni.

"Pentru Grupul Superbet, Lucky 7 este o achiziţie care îi completează expertiza şi portofoliul actual. Totodată este un pas important în direcţia extinderii internaţionale a companiei şi a continuării investiţiilor în tehnologie. Am anunţat un obiectiv ambiţios, acela de a deveni în doi-trei ani unul dintre cele mai mari branduri de gambling din Europa. Actuala pandemie amână puţin atingerea acestui obiectiv, în rest nu s-a schimbat nimic. Lucky7 este un win-win care va purta noroc tuturor", a afirmat Johnny Hartnett, CEO al Grupului Superbet.

Achiziţia şi dezvoltarea noii companii din portofoliul Superbet vor aduce o diversificare a produselor şi a pieţelor pe care grupul este prezent, cu o creştere semnificativă a componentei online în structura de venituri a companiei cu sediul principal la Bucureşti.

Piaţa din România rămâne cea mai importantă pentru Superbet, cofondat în 2008 de antreprenorul Sacha Dragic. În mai anul trecut, compania a atras o investiţie strategică de 175 de milioane de euro din partea Blackstone Tactical Opportunities (BTO), parte a Grupului Blackstone, fond american de investiţii şi unul dintre cele mai mari din lume.

În ultimii cinci ani, compania a crescut de aproape cinci ori, a avut un rulaj de 2,8 miliarde de euro în 2019 şi a intrat în topul primelor zece companii antreprenoriale din România, cu o evaluare de circa 700 de milioane de euro.

Grupul Superbet are operaţiuni directe în Polonia (din 2017), birouri în alte şase ţări şi o cifră de afaceri de aproape 250 de milioane de euro în 2019. La nivelul anului 2019, Superbet opera o reţea de aproape 1.000 de agenţii la nivel naţional (100 în Polonia) şi are în jur de 5.000 de angajaţi în cele opt ţări în care este prezent.

Superbet este prima şi singura companie din industria pariurilor sportive prezentă pe bursa alternativă AeRo, în urma unei emisiuni de obligaţiuni în valoare de 9,6 milioane (2017).
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 5518 / 7946
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Reff & Asociații și Deloitte România au asistat proprietarii Expo Market Doraly în vânzarea integrală a parcului comercial către dezvoltatorul imobiliar WDP
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihai Rotaru, Deputy legal director – head of legal consultancy department - Banca Transilvania: ”În zilele noastre nu prea mai există domenii în care să poți crește un business ignorând latura juridică a afacerii. La modul general, cred că vom vedea din ce în ce mai mulți juriști în ipostaze diferite decât cele uzuale, de tehnicieni ai dreptului, în postura de antreprenori și fondatori în business-uri diverse, în echipe de design thinking, în echipe de dezvoltare produse și aplicații IT și, de ce nu, chiar cumulând toate aceste calități”
MPR|Partners asistă cu succes Verde Magnesium într-un important proiect minier. Trei parteneri în echipa de proiect coordonată de Dana Rădulescu
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
LegiTeam: Mitel & Asociații recrutează avocați definitivi pentru Departamentul de Real Estate & Construction
Efervescență în activitatea avocaților specializați în fuziuni și achiziții de la Stratulat Albulescu, cu 15 proiecte de M&A aflate în lucru. Firma a acordat consultanță în peste 40 de tranzacții anul trecut și își îmbunătățește constant poziția în directoarele internaționale pe această arie de practică | Silviu Stratulat, Managing Partner: ”Peste 50% dintre proiectele noastre de M&A provin din colaborarea cu firme internaționale de top, cu care avem deja o relație sudată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Minerva Ioniță, Head of Legal & Compliance Department în cadrul Arctic: În postura de avocat intern, respectul față de colegi și angajator, onestitatea, sunt principii care te definesc și te recomandă. Activitatea juridică nu este doar un job, ci este o vocație care implică o responsabilitate profundă față de sistemul juridic și client
Clifford Chance Badea a asistat PIB Group Europa în tranzacția care marchează debutul companiei britanice pe piața de brokeraj de asigurări din România. Ce avocați au făcut parte din echipa coordonată de Nadia Badea, Partener Clifford Chance
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează asistent ̸ ă | secretar ̸ ă recepție
Zamfirescu Racoți Vasile & Partners primește la Londra premiul Firma Anului în România pentru litigii de brevete, acordat de Managing IP. Alina Tugearu (partener): “Suntem mândri că proiectele pe care le-am derulat sunt remarcate de comunitatea internațională a profesioniștilor în proprietate intelectuală și că munca noastră primește o recunoaștere de un asemenea calibru. Premiul aparține în primul rând echipei care stă în spatele acestor rezultate remarcabile”
SIMION & BACIU câștigă distincțiile Firma Anului în Domeniul Mărcilor și Firma Anului în Domeniul Drepturilor de Autor și Desene în România în cadrul prestigioasei gale Managing IP EMEA. Ana-Maria Baciu (managing partner) a fost desemnată Practicianul Anului în România
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...