
Teilor Holding a investit 8 mil. lei în dezvoltarea rețelei MoneyGold în 2023
23 Ianuarie 2024
BizLawyerBrandul MoneyGold este operat de trei entități distincte, Invest Intermed GF IFN, Invest Intermed Gold și Teilor Invest Exchange, parte din Teilor Holding SA, o afacere antreprenorială românească cu obligațiuni corporative listate la Bursa de Valori București.
MoneyGold, rețeaua de servicii financiare – creditare, schimb valutar, transfer de bani și retail bijuterii & electronice, parte a Teilor Holding SA, a încheiat anul 2023 cu 109 agenții la nivel național, după deschiderea a 19 locații pe parcursul anului trecut. Valoarea totală a investițiilor realizate în dezvoltarea rețelei în 2023 s-a ridicat la 8 milioane de lei, sumă care include și investițiile destinate renovării și extinderii a 7 locații existente.
„În domeniul în care activăm, cel mai important indicator pentru succesul unei companii este reprezentat de amprenta geografică, serviciile noastre fiind unele de proximitate, astfel că majoritatea investițiilor pe care le realizăm sunt direcționate către extinderea rețelei. Vom continua și în 2024 procesul de dezvoltare accelerată, vizând deschiderea a minimum 25 de agenții, dintre care între 7 și 10 locații vor fi în mall-uri și galerii comerciale, urmând să aibă un concept nou de design. Strategia de extindere include atât orașe noi din România în care încă nu suntem prezenți, cât și consolidarea poziției în localitățile în care funcționăm deja și unde există o cerere ridicată și potențial de dezvoltare”, a declarat Narcis Stan, CEO MoneyGold.
„În domeniul în care activăm, cel mai important indicator pentru succesul unei companii este reprezentat de amprenta geografică, serviciile noastre fiind unele de proximitate, astfel că majoritatea investițiilor pe care le realizăm sunt direcționate către extinderea rețelei. Vom continua și în 2024 procesul de dezvoltare accelerată, vizând deschiderea a minimum 25 de agenții, dintre care între 7 și 10 locații vor fi în mall-uri și galerii comerciale, urmând să aibă un concept nou de design. Strategia de extindere include atât orașe noi din România în care încă nu suntem prezenți, cât și consolidarea poziției în localitățile în care funcționăm deja și unde există o cerere ridicată și potențial de dezvoltare”, a declarat Narcis Stan, CEO MoneyGold.
Acesta a adăugat: “De asemenea, ne propunem creșterea cu 25% a portofoliului de active în segmentul de creditare în acest an, urmând să lansăm și o platformă de retail online pentru bijuterii și electronice. La nivel financiar, bugetul pentru 2024 include majorarea cifrei de afaceri cu 25-30% și a profitului net cu 30-35% comparativ cu anul 2023”.
Brandul MoneyGold este operat de trei entități distincte, Invest Intermed GF IFN, Invest Intermed Gold și Teilor Invest Exchange, parte din Teilor Holding SA, o afacere antreprenorială românească cu obligațiuni corporative listate la Bursa de Valori București. Invest Intermed GF IFN este cunoscută pentru serviciile sale de creditare în sistem de gaj cu deposedare, Invest Intermed Gold este specializată în vânzarea bijuteriilor din aur, în timp ce Teilor Invest Exchange oferă servicii de schimb valutar și transfer de bani.
MoneyGold deține o rețea de 109 agenții în 44 de localități din 26 de județe din România. Dintre cele 19 locații deschise în anul 2023, 5 dintre ele se află în orașe noi, respectiv Brașov, Caracal, Galați, Pucioasa și Sfântu Gheorghe, în timp ce restul de 14 agenții au fost inaugurate în localități în care compania activa deja. În prezent, cea mai extinsă rețea se află în județul Argeș, cu 19 agenții, urmată de municipiul București, cu 12 locații, județul Dolj, cu 9 unități, județul Dâmbovița – 8 agenții, și județele Buzău și Prahova cu câte 7 locații.
În 2023, în plus față de investițiile în dezvoltarea rețelei, MoneyGold a investit 1,3 milioane de lei pentru îmbunătățirea experienței clienților și a proceselor interne ale companiei. Acestea au inclus tehnologizarea relației cu clientul prin digitalizarea semnăturii și a documentelor la nivelul întregii rețele, soluții ERP și eCommerce.
Valoarea cumulată a finanțărilor acordate în 2023 la nivelul Invest Intermed a depășit 300 de milioane de lei, compania deservind peste 100 de mii de clienți unici, în timp ce segmentul de retail, reprezentat de electronice și bijuterii, a înregistrat un avans de 97% comparativ cu anul anterior. Ponderea contractelor neperformante s-a situat și în 2023 în marja consacrată a anilor anteriori, media lunară fiind de 1,83%, un nivel scăzut în comparație cu segmentele de creditare bancară și nebancară din România, în septembrie 2023 rata creditelor bancare neperformante fiind de 2,61%, conform datelor BNR.
„Rezultatele pozitive ale Invest Intermed sunt determinate și de diversificarea periodică a serviciilor și produselor furnizate. În 2023, am introdus și comercializarea bijuteriilor din argint, iar în anul 2024 vom implementa două noi categorii de produse, ipoteca mobiliară pe autoturisme și gajul cu deposedare pentru produse de lux, precum ceasuri, accesorii și bijuterii cu pietre prețioase”, a mai afirmat Narcis Stan.
În ceea ce privește Teilor Invest Exchange, compania a înregistrat în 2023 peste 1,1 milioane de tranzacții de schimb valutar, în timp ce rulajele pe acest segment au crescut cu 18% față de 2022. De asemenea, segmentul de transfer de bani a înregistrat o creștere cu 8% comparativ cu anul precedent, în ciuda unui context nefavorabil, piața de profil suferind o restrângere constantă în ultimii ani, generată de reducerea volumelor de numerar transferate din afara țării prin intermediul marilor operatori globali de profil.
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() ![]() |
Articol 1017 / 8811 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() |

BREAKING NEWS
ESENTIAL
RTPR a asistat ROCA la vânzarea participației sale în Artesana. Echipa de proiect, coordonată de Alina Stăvaru (Partner)
CMS | Join Our Team: Tax Consultant - Tax Department
Legal 500 - Central and Eastern Europe Awards 2025 | Clifford Chance, Filip & Company și Băncilă, Diaconu și Asociații sunt pe lista scurtă pentru titlul de ”Firma anului în România”. Horea Popescu (CMS), Ruxandra Bologa (NNDKP), Madalina Rachieru-Postolache (Clifford Chance) și Ana-Maria Baciu (Baciu Partners) printre candidații la titlul ”Romania Lawyer of the Year”. Alți 18 avocați români și 8 firme locale concurează la premiile regionale
Finanțările sindicalizate își păstrează poziția solidă, iar club-deal-urile câștigă teren pe piață, spun avocații din practica de Banking & Finance de la NNDKP | Valentin Voinescu (Partener): ”Am remarcat o creștere a interesului din partea fondurilor de investiții și a creditorilor non-bancari. Profilul clientului a evoluat: companiile sunt mai bine informate, mai receptive la structuri mixte și tot mai interesate de optimizarea costurilor și a structurii de capital”
Cei mai buni profesioniști în domeniul brevetelor, văzuți de ”IAM Patent 1000 - 2025” | NNDKP, ZRVP și Dincă & Speciac au cea mai bună poziționare, iar Mușat & Asociații și Baciu Partners sunt în prim plan. Ce firme au cei mai mulți avocați listați și ce spun clienții despre aceștia
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Liana Ștefana Bonca, 85 de puncte, printre primii intrați în anul 2022: “Facultatea vine cu provocări însemnate, iar examenele te testează în moduri neașteptate, cerând mai mult decât ai crezut vreodată că poți oferi. Totuși, în mijlocul acestui tumult și a nesiguranței cu care încă mă confrunt, am credința profundă că munca și pasiunea pot transforma chiar și cele mai grele obstacole în realizări”
LegiTeam: Atorney at Law (0 - 2 years) - Dispute Resolution | Reff & Associates
Women in Business Law EMEA Awards 2025 | CMS câștigă titlul de de “Firma anului în România”. Un avocat in-house local, desemnat ”General Counsel of the Year” pentru regiune
Tranzacție rară pe piața românească | Cum au lucrat avocații Legal Ground în proiectul legat de achiziția unor obligațiuni ‘tokenizate’, înregistrate și tranzacționate prin sistemul blockchain. Mihai Dudoiu (Partener): ”Pe lângă aspectele comune unor proiecte de finanțare ‘clasice’, a fost necesară integrarea unei componente de fintech. Arhitectura juridică a trebuit adaptată unui cadru relativ nou și încă în formare din punct de vedere normativ”
LegiTeam: Lawyer - Corporate M&A | Reff & Associates
Filip & Company a asistat consorțiul de bănci în legătură cu prima emisiune de obligațiuni verzi a Electrica, în valoare de 500 de milioane de euro. Alexandru Bîrsan (managing partner) și Olga Niță (partener) au coordonat echipa
Țuca Zbârcea & Asociații salvează Asociația Municipală de Fotbal București de la dizolvare | Dosarul, preluat abia după pronunțarea hotărârii definitive de dizolvare. Dan Cristea (Partener): “Admiterea unei căi extraordinare de atac este un eveniment”
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...