ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Teilor Holding listează două noi emisiuni de obligaţiuni la BVB, în valoare totală de aproape 22 de milioane de lei

03 Aprilie 2025   |   AGERPRES

Capitalul atras în cadrul celor două emisiuni de obligaţiuni a fost redirecţionat după cum urmează: 14% pentru dezvoltarea Teilor SRL, în timp ce restul de 86% s-a îndreptat către MoneyGold, compania de intermediere financiară.

 
 
Teilor Holding SA, grup de companii care include lanţul de magazine de bijuterii de lux Teilor, Teilor Invest Exchange şi compania de intermediere financiară Invest Intermed GF IFN (MoneyGold), listează două noi emisiuni de obligaţiuni, una în lei şi una în euro, pe Sistemul Multilateral de Tranzacţionare (SMT) al Bursei de Valori Bucureşti (BVB), în valoare totală de 21,98 milioane de lei.

Potrivit unui comunicat al companiei, postat pe site-ul BVB, obligaţiunile în lei cu simbolul bursier TEI29 au o valoare nominală de 100 lei/obligaţiune şi o valoare totală de 7.416.000 lei, cu o dobândă anuală fixă de 9,5%, şi scadenţa în 30 octombrie 2029. Obligaţiunile în euro cu simbolul bursier TEI29E au o valoare nominală de 100 euro/obligaţiune şi o valoare totală de 2.927.500 euro, cu dobândă anuală fixă de 8,5%, şi data scadenţei în 30 octombrie 2029.


Capitalul atras în cadrul celor două emisiuni de obligaţiuni a fost redirecţionat după cum urmează: 14% pentru dezvoltarea Teilor SRL, în timp ce restul de 86% s-a îndreptat către MoneyGold, compania de intermediere financiară. Compania utilizează sumele atrase din împrumuturi pe termen lung în vederea susţinerii capitalului de lucru şi a cheltuielilor de investiţii pentru amenajarea agenţiilor, în vederea creşterii cotei de piaţă.

Compania a vândut în cadrul unui plasament privat, desfăşurat în luna octombrie 2024, un număr de 74.160 de obligaţiuni către 44 de deţinători, pentru emisiunea în lei, respectiv 29.275 de obligaţiuni către 58 de deţinători, pentru emisiunea în euro. Listarea obligaţiunilor a fost realizată cu sprijinul TradeVille în calitate de Consultant Autorizat.

"După listările de obligaţiuni în lei şi euro din urmă cu 4 ani, Teilor revine la bursă cu două noi listări, iar acest lucru ne bucură şi ne arată că piaţa de capital este o opţiune solidă de finanţare pentru companiile româneşti. Cu cât vom vedea tot mai multe business-uri locale alegând BVB ca modalitate de a-şi finanţa şi extinde activitatea, cu atât economia noastră va prospera şi vom avea o piaţă de capital mai dezvoltată şi atractivă pentru investitori. Îi urez succes echipei Teilor şi sper să ne revedem în viitorul apropiat, de ce nu, cu ocazia listării companiei la bursă", a declarat preşedintele Bursei de Valori Bucureşti, Radu Hanga, citat în comunicat.

Teilor mai are alte două emisiuni de obligaţiuni listate pe SMT, cele cu simbolurile bursiere TEI26, respectiv TEI26E, care vor atinge maturitatea în 2026.

La rândul său, preşedintele Consiliului de Administraţie Teilor, Mircea Varga, a subliniat că piaţa de capital este o sursă de finanţare foarte eficientă, care ajută companiile să se dezvolte accelerat. "O economie puternică nu poate exista fără o piaţă de capital solidă, la fel cum nici o piaţă de capital sănătoasă nu poate funcţiona fără o economie puternică", a punctat Mircea Varga.

Nu în ultimul rând, directorul general adjunct la TradeVille, Alexandru Dobre, consideră că admiterea la tranzacţionare a obligaţiunilor Teilor pe Bursa de Valori Bucureşti reprezintă un pas important, într-un moment în care compania se numără printre primele care adoptă noile reglementări ale codului BVB.

"Succesul acestor oferte, desfăşurate în paralel şi intermediate de TradeVille, reflectă atât încrederea investitorilor, cât şi interesul crescut pentru instrumente financiare cu venit fix şi randamente competitive. Noile obligaţiuni listate oferă investitorilor oportunităţi de diversificare şi stabilitate într-un context macroeconomic marcat de volatilitate. Prin această intermediere, TradeVille îşi reafirmă angajamentul de a facilita accesul la piaţa de capital şi de a sprijini dezvoltarea companiilor româneşti. Fiecare nouă listare la BVB contribuie la consolidarea încrederii în piaţa locală de capital. Mulţumim Emitentului şi reprezentanţilor Bursei de Valori Bucureşti pentru colaborarea şi eforturile susţinute în vederea finalizării cu succes a acestor listări", a precizat Alexandru Dobre.

Teilor deţine cel mai mare lanţ de bijuterii de lux din România. La sfârşitul primului semestru al anului 2024, compania opera direct, prin subsidiarele sale din România şi internaţional, 76 de magazine fizice şi 6 magazine online. În anul 2023, cifra de afaceri a Teilor la nivel individual a fost de 265,6 milioane lei.

În ceea ce priveşte veniturile, aproximativ 92,5% din ponderea în cifra de afaceri o constituie vânzarea de inele de logodnă cu diamante, bijuterii cu diamante, bijuterii din aur fără pietre preţioase, şi cercei.

Anul 2023 a marcat şi deschiderea primului magazin al noului brand Daar, un concept nou, fresh care utilizează diamante create în laborator, precum şi metale preţioase reciclate, astfel încât impactul asupra mediului este unul limitat. Invest Intermed (Moneygold), cealaltă componentă a Grupului Teilor, este al doilea jucător naţional după indicatorii - cifra de afaceri şi profit net, dimensiune reţea şi număr de angajaţi. Invest Intermed funcţionează ca o instituţie financiară nebancară, prin acordarea de credite cu primire de bunuri în gaj, respectiv amanetare prin case de amanet. La data de 30 iunie 2024, existau 114 agenţii/magazine MoneyGold în România.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 220 / 8824
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
CMS | Join Our Team: Tax Consultant - Tax Department
Clifford Chance Badea a asistat Alpha Bank la finalizarea vânzării către Vista Bank România a societăților Alpha Leasing România IFN și Alpha Insurance Brokers. Ce avocați au fost implicați în proiect
GNP Guia Naghi și Partenerii obține la Înalta Curte anularea definitivă a unei decizii de sancționare emisă de Consiliul Concurenței împotriva unui important furnizor din sectorul alimentar | Dosarul s-a aflat la intersecția unor domenii juridice deosebit de tehnice – dreptul concurenței, dreptul administrativ și dreptul Uniunii Europene
Legal 500 - Central and Eastern Europe Awards 2025 | Clifford Chance, Filip & Company și Băncilă, Diaconu și Asociații sunt pe lista scurtă pentru titlul de ”Firma anului în România”. Horea Popescu (CMS), Ruxandra Bologa (NNDKP), Madalina Rachieru-Postolache (Clifford Chance) și Ana-Maria Baciu (Baciu Partners) printre candidații la titlul ”Romania Lawyer of the Year”. Alți 18 avocați români și 8 firme locale concurează la premiile regionale
Filip & Company a asistat Booster Capital în achiziția unei participații în Artesana cu o chipă de avocați coordonată de Alexandru Bîrsan (managing partner) și Andreea Bănică (counsel). RTPR a fost de partea vânzătorului ROCA Investments, iar Andronic & Partners a asistat Artesana şi pe fondatorii acesteia
Cei mai buni profesioniști în domeniul brevetelor, văzuți de ”IAM Patent 1000 - 2025” | NNDKP, ZRVP și Dincă & Speciac au cea mai bună poziționare, iar Mușat & Asociații și Baciu Partners sunt în prim plan. Ce firme au cei mai mulți avocați listați și ce spun clienții despre aceștia
RTPR obține, printr-o hotărâre definitivă, reducerea cu 85% a amenzii aplicate de Consiliul Concurenței unei agenții media, după un „roller coaster” juridic de 10 ani. Complexitatea speței, accentuată de necesitatea de a gestiona aspectele de natură tehnică referitoare la calculul veniturilor reale ale unei agenții media, cu excluderea sumelor refacturate clienților acesteia | Echipa asistă clientul și în cadrul procedurilor legale prin care să poată obține compensațiile care i se cuvin în contextul lipsirii acestuia de o sumă importantă de bani pe o perioadă îndelungată
Women in Business Law EMEA Awards 2025 | CMS câștigă titlul de de “Firma anului în România”. Un avocat in-house local, desemnat ”General Counsel of the Year” pentru regiune
Tranzacție rară pe piața românească | Cum au lucrat avocații Legal Ground în proiectul legat de achiziția unor obligațiuni ‘tokenizate’, înregistrate și tranzacționate prin sistemul blockchain. Mihai Dudoiu (Partener): ”Pe lângă aspectele comune unor proiecte de finanțare ‘clasice’, a fost necesară integrarea unei componente de fintech. Arhitectura juridică a trebuit adaptată unui cadru relativ nou și încă în formare din punct de vedere normativ”
Grupul Rodbun a accesat un credit sindicalizat de 17,3 mil. €, cu garanţie de stat. NNDKP și Legal Ground, consultanți juridici în această finanțare
LegiTeam: Atorney at Law (0 - 2 years) - Dispute Resolution | Reff & Associates
Filip & Company a asistat Ministerul Finanțelor Publice în emisiunea de obligațiuni în valoare de 4,7 miliarde de euro | Monica Stătescu (partener): ”Cererea puternică și condițiile de finanțare semnificativ îmbunătățite arată că România este percepută tot mai mult ca un emitent stabil și credibil”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...