ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Mareș & Mareș își consolidează echipa de drept penal prin cooptarea fostului procuror Alexandra Șinc. Mihai Mareș, partener fondator: Viziunea sa va aduce valoare adăugată autentică proiectelor în care ne va sprijini

04 Octombrie 2021   |   R. T.

Experiența sa nu s-a rezumat însă la aplicarea legislației penale ca procuror, din 2014 fiind formator la Institutul Național al Magistraturii (INS), unde și-a perfecționat abilitățile de trainer.

 
 
Mareș & Mareș a anunțat că Alexandra Mihaela Șinc, reputat șef al Parchetului Capitalei în urmă cu zece ani, s-a alăturat echipei în calitate de colaborator. Cu o vastă experiență de peste 25 de ani ca procuror (în perioada 1995 – 2021), Alexandra este recunoscută drept unul dintre cei mai respectați profesioniști ai dreptului din România.

De-a lungul unei cariere prodigioase, a ocupat diferite funcții de execuție si de conducere, de la procuror stagiar la Parchetul sectorului 5 la prim-procuror al Parchetului capitalei. De asemenea, Alexandra a avut diverse funcții administrative în cadrul aparatului tehnic al Consiliului Superior al Magistraturii și al Ministerului Justiției.

Experiența sa nu s-a rezumat însă la aplicarea legislației penale ca procuror, din 2014 fiind formator la Institutul Național al Magistraturii (INS), unde și-a perfecționat abilitățile de trainer.


„Mă bucur că voi putea sprijini activ echipa Mareș & Mareș. Ca secretar general al Ministerului Justiției și consilier al Procurorului General, am fost implicată în pregătirea punerii în aplicare și implementarea noilor coduri în materie penală. Am avut astfel posibilitatea de a cunoaște în profunzime multe dintre dilemele practicienilor, iar această experiență practică îmi va permite să contribui, din perspectiva formatorului, la soluțiile inovatoare ale avocaților Mareș & Mareș”, a declarat Alexandra Șinc.

„Suntem onorați că o personalitate a lumii juridice de talia Alexandrei a ales să se alăture echipei noastre. Suntem încrezători că viziunea ei va aduce valoare adăugată autentică proiectelor în care ne va sprijini”, a completat Mihai Mareș, partener fondator al Mareș & Mareș.

În calitate de formator al INM, Alexandra Șinc a susținut numeroase prelegeri și seminarii pe teme controversate legate de aplicarea Codului de procedură penală.

Absolventă a Facultății de Drept a Universității București, Alexandra este coautor al lucrărilor Codul de procedură penală adnotat cu jurisprudență națională și europeană  și Codul de procedură penală. Comentariu pe articole.

Mareș & Mareș este una dintre cele mai prestigioase firme românești de avocatură specializate în dreptul penal care vizează în principal infracțiuni economice și de corupție. Activitatea firmei acoperă toate domeniile asociate dreptului penal, de la corupție și spălare de bani până la faliment, delapidare, fraudă fiscală, criminalitate organizată și investigații. De asemenea, echipa este experimentată în domeniile conexe litigiilor civile și recuperării activelor. Înființată în 2006, Mareș & Mareș a evoluat constant, reușind să se impună pe piața avocaturii din România prin calitatea ideilor și a serviciilor, dar și prin formarea și atragerea unora dintre cei mai talentați avocați în această arie de drept.

Pentru a fi la curent cu ultimele tendințe globale în domenii ale dreptului afacerilor în general, dar și legislația privind infracționalitatea economică și corupția, și, prin urmare, pentru a oferi servicii cu valoare adăugată, Mareș & Mareș este membru al mai multor asociații internaționale de profil, precum: ROXIN (parte din Forumul Global pentru Drept, Justiție și Dezvoltare al Băncii Mondiale), Camera de Comerț Americană (AmCham), Asociația Barourilor din SUA, Asociația Europeană a Barourilor de Drept Penal, Asociația Internațională a Barourilor, Global Criminal Law Counse (GCLC).  

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 134 / 240
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: Experienced Lawyer Employment | Reff & Associates
De vorbă cu Monica Mihăilă, Head of Legal CEZ Romania, unul dintre cei mai experimentați consilieri juridici din domeniul energiei | ”Mi-am dorit crearea unui climat de încredere, în care fiecare membru al echipei să își poată exprima opinia și în acest fel mi-am creionat stilul de leadership. Trăim o perioadă plină de schimbări și comunitatea juriștilor va trebui să se adapteze”
NNDKP promovează 14 avocați în 2024 și consolidează șase arii de practică ale firmei
O singură casă de avocatură locală independentă concurează la titlul de ”Firma anului în România” în cadrul IFLR Europe Awards 2024 | Filip & Company, Wolf Theiss și Clifford Chance Badea, printre firmele aflate pe lista scurtă a premianților din acest an
Lawyer - Corporate M&A | Reff & Associates
De vorbă cu Ana Busuioc, Legal & Corporate Affairs Director Edenred, omul care își ghidează planurile de viitor după conceptul: „Nu judeca fiecare zi după recolta pe care ai adunat-o, ci după semințele pe care le-ai plantat” | ”Sunt recunoscătoare să pot lucra într-o echipă de profesioniști împreună cu care am convingerea că pot genera stabilitate în dinamica accelerată și volatilă care ne amprentează astăzi viețile profesionale, dar și sociale”, spune azi avocatul
Filip & Company a asistat ROCA Industry în procesul de majorare a capitalului social cu o valoare de 71,7 milioane RON și de transfer al acţiunilor pe Piaţa Principală a BVB
VF Insolvență finalizează transferul de afacere în reorganizarea judiciară a UCM Reșița către Hidroelectrica
Gabriel Resources a pierdut arbitrajul cu statul român pentru proiectul aurifer Roșia Montană, cu pretenții de cca. 6,7 mld. usd | Arbitrul Horacio A. Grigera Naón a opinat separat, în favoarea reclamanților care l-au nominalizat. România a plătit avocaților săi tarife orare cuprinse între 137 și 139 euro ̸ oră, iar Gabriel Resources a cuantificat costuri de 56,5 mil. $ cu avocații săi americani și români. Reclamanții ar ataca decizia, dar au, oare, bani pentru o nouă acțiune?
Reff & Asociații și Deloitte România au obținut sesizarea CJUE de către Curtea de Apel București într-un litigiu care vizează impunerea TVA pentru operațiuni care nu implică livrarea de bunuri sau prestarea unor servicii
Doi avocați români, evidențiați drept Global Market Leaders de ghidul juridic internațional Chambers | Cosmina Maria Simion și Ana-Maria Baciu, pentru al treilea an consecutiv printre cei mai buni profesioniști la nivel global în domeniul Gaming and Gambling. ”Prin promovarea transparenței și a comportamentului etic, ne străduim să contribuim la o creșterea aliniată la reglementări a acestei industrii”, spun coordonatoarele firmei Simion & Baciu
Popovici Nițu Stoica & Asociații, alături de Simona Halep în decizia istorică a Curții de Arbitraj Sportiv. Partenerul Bogdan C. Stoica a condus echipa care a acordat consultanță cu privire la toate aspectele legate de caz
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...