ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Wolf Theiss publică ediția 2024 a Ghidului său “Generarea de energie electrică din surse regenerabile în regiunea CEE ̸ SEE”

28 Mai 2024   |   BizLawyer

Autorii capitolului românesc al Ghidului Wolf Theiss "Generarea de energie electrică din surse regenerabile" 2024 sunt Partener Bryan Jardine, Counsel Adina Aurel şi Senior Associate Vladimir Plugărescu.

 
 
Wolf Theiss anunță lansarea celei de-a 10-a ediții a ghidului său "Generarea de energie electrică din surse regenerabile în Europa Centrală, de Est și de Sud-Est" pentru anul 2024. Această nouă ediție înlocuiește ghidul anterior publicat în 2022 și aduce informații actualizate despre sectorul energiei regenerabile, care evoluează rapid în regiunea noastră. Acesta reflectă principalele modificări ale legislației privind energia electrică din surse regenerabile în 13 țări din această regiune.

Pe fondul obiectivelor ambițioase ale Uniunii Europene pentru 2030, în ultimii patru ani, în Europa Centrală, de Est și de Sud-Est s-au observat investiții substanțiale în proiecte de energie regenerabilă, care cuprind atât capacități de producție, cât și de stocare. Aceste investiții reflectă angajamentul regiunii de a face tranziția către surse de energie durabilă și de a reduce dependența de combustibilii fosili importați.


Conflictul în curs de desfășurare din Ucraina subliniază imperativul securității energetice a Europei, determinând o trecere accelerată de la dependența de combustibilii fosili importați la o dependență mai sustenabilă de sursele de energie regenerabilă. Tensiunea geopolitică rezultată a servit drept catalizator pentru guverne și industrii în vederea accelerării adoptării de soluții de energie regenerabilă, consolidând angajamentul regiunii pentru un viitor mai verde.

Cea de-a zecea ediție a ghidului evidenţiază progresele și inovațiile tehnologice în ceea ce privește producția și stocarea energiei electrice din surse regenerabile de energie (RES-Electricity - electricity from renewable energy sources). Ghidul include, de asemenea, o secțiune cuprinzătoare privind contractele de cumpărare energie (PPAs - Power Purchase Agreements) și introducerea recentă a contractelor pentru diferență (CfD - Contracts for Difference) în anumite țări, facilitând accesarea finanţării proiectelor de energie electrică din surse regenerabile în întreaga regiune. Acest ghid își propune să susțină creșterea investițiilor în regiunea CEE/SEE, oferind o prezentare detaliată a legilor și reglementărilor relevante.

"Cu fiecare ediție a Ghidului nostru, ne propunem să sprijinim părțile interesate prin cunoaşterea şi înţelegerea peisajului juridic al energiei regenerabile din regiune. Această resursă cuprinzătoare sprijină luarea deciziilor în cunoștință de cauză, promovând un viitor energetic durabil și sigur", declară Bryan Jardine, Managing Partner al biroului Wolf Theiss din București, co-coordonator al Grupului pentru Industria Energetică din cadrul Wolf Theiss.

Autorii capitolului românesc al Ghidului Wolf Theiss "Generarea de energie electrică din surse regenerabile" 2024 sunt Partener Bryan Jardine, Counsel Adina Aurel şi Senior Associate Vladimir Plugărescu.

Descărcați o copie gratuită a Ghidului RES de pe site-ul Wolf Theiss aici.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 3 / 65
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Filip & Company a asistat AROBS la cea mai mare operațiune de majorare de capital a unei companii de tehnologie listată la BVB. Olga Niță, partenerul care a coordonat echipa de proiect: ”Operațiunea nu doar că subliniază angajamentul față de creștere și inovație, dar contribuie semnificativ la dezvoltarea și consolidarea pieței noastre de capital”
Totul despre admiterea la Facultatea de Drept a Universitații București | Prof. univ. dr. Răzvan Dincă, decanul Facultății, despre examen: ”În elaborarea subiectelor se va proceda, ca în fiecare an, la câteva inovații de format menite să asigure selectarea candidaților care și-au însușit substanțial materiile concursului, fără a se limita la rutina formatului de subiecte practicat în anii precedenți. În ultimii ani s-a urcat de la 3,8 candidați pe loc spre 5 candidați pe loc cu finanțare publică și sperăm ca în acest an să menținem tendința de creștere a numărului de candidați și implicit a concurenței”
Industria farmaceutică, o ramură strategică pentru reindustrializarea României, este sprijintă prin implicarea moleculară a avocaților de la Bulboacă & Asociații în tranzacțiile de finanțare și refinanțare a unui lider din domeniul farmaceutic
Filip & Company a asistat grupul Digi Spania la încheierea a două contracte semnificative cu Telefónica Móviles España | Alexandru Bîrsan, partener: ”Aceasta este cea de-a patra tranzacție importantă pe care Digi o încheie în Spania în ultimele 15 luni”
RTPR alături de Global Records, compania independentă de top de muzică dance din CEE, la semnarea parteneriatul strategic cu Believe, una dintre cele mai importante companii de muzică digitală din lume
RMGC a pus deoparte 1,5 milioane de dolari pentru anularea deciziei în litigiul tranșat în favoarea României și pentru recuperarea costurilor generate de procedura de arbitraj | Cererea de anulare a fost depusă la secretarieatul ICSID. Compania vrea să lupte în instanță și pentru licența de exploatare de la Roșia Montană, anulată de ANRM luna trecută
Popescu & Asociații își extinde echipa de profesioniști și anunță cooptarea în structura de conducere a avocatului Bogdan ILEA, fost secretar de stat în Ministerul Justiției, care va coordona practica de Regulatory, Government & Public Affairs | Octavian POPESCU, Managing Partner: ”Profesionalismul și dedicarea sa sunt aliniate perfect cu valorile noastre”
Filip & Company a asistat Banca Transilvania în tranzacția de securitizare sintetică cu Banca Europeană de Investiții și Fondul European de Investiții
Cariere în Drept | Povestea Andreei Ungureanu, absolventă a Facultății de Drept din Iași, care a ales magistratura, după un program de master în Științe Penale, dorindu-și să activeze ca procuror. ”Deși pentru început se poate dovedi dificil și frustrant, este esențial pentru un tânăr la început de drum să dobândească lecția răbdării și o modestie a pașilor mici, făcuți cu tenacitate, către un ideal ce urmează a fi șlefuit”, spune tânăra, azi auditor de justiție în cadrul INM
Schoenherr și Asociații SCA | Sebastian Guțiu, numit ca membru supleant al Curții Internaționale de Arbitraj ICC
România a depus o cerere de anulare a hotărârii Tribunalului ICSID prin care a fost obligată să plătească 42,2 mil. € plus dobânzi și cheltuieli unor companii dezvoltatoare de centrale fotovoltaice | Biroul din Paris al unei firme americane și avocații MPR Partners din București reprezintă România în acestă fază a arbitrajului, reclamanții merg cu King & Spalding (Houston și Paris)
CMS obține o hotărâre importantă pentru producătorii de energie electrică și gaze naturale din România. Horia Drăghici, Partener: Această soluție a instanței poate facilita procesul de negociere, în favoarea proprietarilor de proiecte energetice
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...