ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Etex Turceni, cea mai mare unitate de producție de plăci de gips-carton din România, după 5 ani de la deschidere

15 Iulie 2020   |   BizLawyer

• Cifră de afaceri de aproape două ori mai mare în 2019 față de 2015 • Investiții de 52 de milioane de euro • Peste 100 de milioane de m.p. de gips-carton produși în 5 ani de la deschidere • Aproape jumătate din producția fabricii de la Turceni merge către export

 
 
Etex Building Performance (Siniat România), parte a Grupului Etex, care operează la Turceni cea mai mare fabrică de plăci de gips-carton din România, a înregistrat o cifră de afaceri de aproape două ori mai mare, în 2019 față de 2015, în timp ce ponderea exporturilor din cifra de afaceri s-a dublat.

Anul acesta se împlinesc cinci ani de când producătorul și furnizorul de sisteme de gips-carton, tencuieli și gleturi Etex Building Performance (Siniat România) a deschis cea mai mare fabrică de plăci de gips-carton din România la Turceni, în județul Gorj.

Construcția fabricii a fost realizată în urma unei investiții inițiale de 50 de milioane de euro, la care s-au adăugat, pe parcursul ultimilor patru ani, investiții de peste 2 milioane de euro în creșterea performanței industriale a fabricii.


Prin deschiderea unității de producție de la Turceni, compania s-a transformat în hub-ul regional pentru Europa de Sud-Est al Grupului Etex, exportând în 11 țări din regiune. Astfel, în cei 5 ani, plăcile de gips-carton fabricate în județul Gorj au contribuit la creșterea ponderii exporturilor companiei, de la 20% din cifra de afaceri în 2015, la 45% în prezent.

De la începerea operațiunilor de producție în 2015, fabrica de la Turceni a produs peste 100 de milioane de metri pătrați de gips-carton. În acest interval, unitatea de producție a contribuit la creșterea cifrei de afaceri a Etex Buidling Performance de la 28 milioane de euro în 2015, la 48 milioane de euro în 2019.

“Fabrica de la Turceni reprezintă atât un hub de producție regional – cât și un hub de inovație, peste 20% din vânzările actuale fiind generate de produse lansate în ultimii cinci ani. Piața construcțiilor din România este în proces de maturizare, iar ansamblurile rezidențiale noi, proiectele comerciale de mare anvergură și spațiile logistice se îndreaptă tot mai mult spre tehnologii bazate pe produse de gips-carton cu proprietăți avansate: rezistență antiefracție, izolare acustică sau rezistență la foc. Ne propunem să continuăm investițiile în producție de aici pentru a susține cererea internă în creștere de materiale de construcții premium, precum și potențialul ridicat al piețelor de export pe care suntem prezenți”, a declarat Andrei Popa, directorul comercial al Etex Building Performance.

În contextul planurilor recente de redresare economică ale Uniunii Europene care susțin proiectele și tehnologiile verzi, fabrica Etex (Siniat) din Turceni este una dintre cele mai sustenabile unități de producție din România, fiind concepută, încă de la început, în conformitate cu principiile economiei circulare de recuperare a materiilor rezultate în urma altor procese  industriale și transformarea lor în produse noi.

Astfel, fabrica Etex (Siniat) de la Turceni este prima din România care folosește gipsul de înaltă puritate rezultat din procesul de desulfurare a gazelor de la o centrală termoelectrică pe cărbune, care altfel ar fi fost eliminat fără a putea fi valorificat.

În contextul în care multe dintre centralele pe bază de cărbune din România nu duc procesul de desulfurare până la capăt, iar gipsul rezultat ajunge să fie depozitat în haldele de steril, Etex Building Performance își propune să continue creșterea capacității de producție, prin dezvoltarea de noi instalații care să permită recuperarea gipsului după procesul de producere a energiei din cărbune.

Totodată, compania își propune să recicleze în viitorul apropiat, în cadrul fabricii de la Turceni, plăcile provenite din deșeurile de pe șantiere.

Etex Building Performance se mândrește cu o cultură organizațională care pune un accent puternic pe siguranța la locul de muncă, prioritară atât în relație cu angajații proprii cât și cu cei din companiile partenere. Perioada pandemiei a pus la încercare atât sistemul public cât și companiile private, însă, la Etex, toate măsurile speciale luate au fost asimilate cu ușurință de angajați, care le-au aplicat atât în familie, cât și în comunitățile locale.

Despre Etex Building Performance – Siniat România
Compania Etex Building Performance este membră a Grupului Etex, unul dintre cei mai mari producători și furnizori mondiali de materiale și soluţii pentru construcţii. Grupul Etex desfășoară activităţi în 44 de ţări din Europa, America Latină, Africa, Asia și Oceania, având peste 17.000 de angajaţi care își desfășoară activitatea în 121 de fabrici.
În România Etex operează două unități de producție de materiale de construcții sub brandul Siniat: fabrica de gips-carton de la Turceni și fabrica de ipsosuri, gleturi și tencuieli pe bază de ipsos de la Aghireșu.
Compania furnizează produse din ipsos și sisteme de gips-carton pentru numeroase proiecte din industria hotelieră, clădiri de birouri, clădiri rezidențiale, spitale, centre comerciale și spații industriale.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 13 / 87
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Mihai Popa, Deputy Managing Partner și Coordonator al Departamentului de Restructurare și Insolvență din cadrul Mușat & Asociații, lector în cadrul Conferinței Naționale de Insolvență
Încă un ‘chinese wall’: Stratulat Albulescu a asistat dezvoltatorul de solutii software Cyscale si fondul de investitii GapMinder cu privire la runda de finantare de tip Seed in valoare de 3 mil. E
Cum să-ți împlinești visul de a practica avocatura în propria firmă, înființată în afara granițelor | Rețeta succesului, în varianta Florentinei Marin, fondatoarea Marin & Pasalodos, din Barcelona. ‘Planul nostru este să ne dezvoltăm și să deschidem cabinete în alte orașe din Spania, România și în alte țări’, spune avocata
LMG Life Sciences Awards EMEA 2022: Mușat & Asociații, desemnată la Londra „Firma de avocatură a anului în Europa de Est”
Tendințele ultimelelor luni pe piața muncii, analizate de avocații firmei Băncilă, Diaconu și Asociații. De vorbă cu Anca Atanasiu (Managing Associate), depre marile provocări ale anului și mandatele primite de echipa de Dreptul muncii, pe care o coordonează. Volumul, diversitatea și complexitatea proiectelor au crescut continuu
Avocații ZRVP analizează proiectul de lege, aflat pe agenda Parlamentului, care transpune în legislația națională Directiva (UE) 2019 ̸ 1023 privind restructurarea și insolvența. De vorbă cu Andreea Macașoi (Managing Associate) și Stan Tîrnoveanu (Senior Partner), numit de Legal 500 ”un guru al insolvenței”, despre legislație și proiecte, conduita juridică inovativă a echipei și riscul crescut de insolvență în această perioadă
Șansa de a lucra într-o firmă ce oferă oportunități profesionale și instruire ”fără limite” | Cristina Tudoran, numită recent Counsel la Filip & Company: Acesta este, fără doar și poate, locul potrivit pentru dezvoltare profesională la nivel înalt. Tinerii au acces la educație continuă, iar cei care și-au început deja cariera își pot dezvolta rapid și armonios atuurile profesionale. Ce ne distinge însă cu adevărat este mediul de lucru relaxat, buna dispoziție din cadrul echipei și calitatea relațiilor interumane
BizLawyer îi prezintă pe cei mai buni absolvenți din generația lor | Cosmin-Teodor Cotos a finalizat acum trei ani studiile de licență cu media 9,79 și are azi propriul cabinet de avocatură. ”Esența și particularitățile dreptului m-au fascinat, iar profesorii și persoanele pe care le-am întâlnit în mediul universitar mi-au schimbat complet cursul vieții”, spune azi avocatul
POPESCU & ASOCIAȚII obține în instanță o soluție fără precedent, relevantă pentru economia circulară. Echipa de avocați a fost coordonată de Octavian POPESCU (Managing Partner) și Dana BIVOL (Partner)
MPR Partners câștigă, pentru clienții săi, două dispute cu pretenții de cca. 26 mil. €. Cum au lucrat avocații și ce soluții au obținut în dosarele Municipiul Bacău vs. CET și Getica vs. grupul Auchan
Tendințe noi și multiple provocări în piața muncii | Avocații RTPR au mandate multe, variate și complexe în practica de Employment, de la „stock option” plan-uri cu scheme simplificate ori cu adevărate tranzacții în care angajații devin co-investitori împreună cu acționarii majoritari, până la integrarea în activitate a refugiaților din Ucraina. Despre modul de lucru și factorii care diferențiază RTPR de ceilalți consultanți, într-o discuție cu partenerul Alina Stăvaru
LegiTeam | Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat definitiv (Litigii)
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...