ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Adrian Tănase (BVB): Avem 5.000 de investitori noi numai în ultimul trimestru la bursă

16 Iunie 2021   |   Agerpres

În acest context, Horia Gustă, preşedintele Asociaţiei Administratorilor de Fonduri din România (AAF), a subliniat că randamentele realizate de fondurile de investiţii în acţiuni româneşti sunt de aproximativ 37% în ultimele 12 luni, o cifră extrem de bună, obţinută însă şi într-un context favorabil.

 
 
Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a înregistrat 5.000 de noi investitori numai în ultimul trimestru la acestui an, ceea ce reprezintă o creştere de 8%, a afirmat miercuri Adrian Tănase, director general al BVB, la o dezbatere online, menţionând că la ora actuală pe bursă există un context pozitiv "pe toate fronturile".
 
"Avem un context pe bursă, iar contextul este unul pozitiv pe toate fronturile, avem performanţă foarte bună înregistrată în ultimul an şi 'year to date': aproape de 20% din indicele BET şi 40% 'year on year'. Avem o creştere a numărului de investitori cu investiţii directe pe bursă, avem cinci trimestre consecutive cu creştere. În ultimul trimestru cel puţin a fost o creştere de 8% a numărului de investitori, deci avem 5.000 de investitori noi numai în ultimul trimestru la bursă. Am ajuns la peste 70.000 de investitori, iar în ultimul an, creşterea numărului de investitori este de aproape 30%. În acest context suntem interesaţi să vedem dacă aceste evoluţii se regăsesc şi în industria de asset management", a spus Tănase la o dezbatere cu administratorii fondurilor de investiţii.
 
În acest context, Horia Gustă, preşedintele Asociaţiei Administratorilor de Fonduri din România (AAF), a subliniat că randamentele realizate de fondurile de investiţii în acţiuni româneşti sunt de aproximativ 37% în ultimele 12 luni, o cifră extrem de bună, obţinută însă şi într-un context favorabil.
 
"Vreau să vă felicit în mod special pentru performanţele pe care le generaţi investitorilor şi datorită vouă industria creşte. Iată astăzi vorbim cu cifrele pe masă care arată randamente de aproximativ 37% realizate de fondurile de investiţii în acţiuni româneşti în ultimele 12 luni, ceea ce este o cifră extrem de bună. Sigur suntem într-un context favorabil (...) Acesta contribuie, dar şi eforturile pe care asociaţia le depune în ultima perioadă prin proiectul 'Economiseşte inteligent!, de a încerca să dezvolte, să explice în detaliu ce face un fond, ce strategie are un proiect educaţional şi rezultatele se văd", a subliniat Horia Gustă.
 
În opinia sa, rezultatele se cuantifică într-o creştere a numărului de investitori dar şi pe aproape toate tipurile de fonduri.
 
"Ne apropiem în industrie de 400.000 de investitori în fondurile deschise de investiţii, o cifră record. Observăm creşteri pe aproape toate palierele pe tipuri de fonduri, dar şi mai îmbucurător, observăm creşterea numărului de investitori în fondurile de acţiuni, lucru care se vede foarte bine în acest context favorabil", a transmis preşedintele AAF.
 
Conform ultimului raport dat publicităţii de Asociaţia Europeană a Administratorilor de Fonduri (EFAMA), între statele europene cu cele mai mari plasamente în industria de asset-management se află Franţa, Germania şi Marea Britanie, cu valori între 1,8 şi 2,5 trilioane euro, pe ultimele locuri ale clasamentului situându-se state precum Grecia, România, Slovacia, Slovenia, Croaţia sau Bulgaria.
 
În România, la finalul anului trecut, nivelul activelor din industria de asset management s-a situat la 9,1 miliarde de euro (inclusiv fonduri străine vândute local).
 
Calculele efectuate de reprezentanţii AAF au arătat că în România investiţia medie este de 450 euro pe persoană (raportat la populaţia ţării), mai mică decât în alte state precum Grecia, unde deţinerea medie este de 896 de euro/persoană, Cehia cu 1.403 euro investiţie medie/persoană sau Polonia cu 1.660 euro investiţie medie/persoană. 
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 5576 / 8632
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Reff & Asociații și Deloitte România au asistat proprietarii Expo Market Doraly în vânzarea integrală a parcului comercial către dezvoltatorul imobiliar WDP
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihai Rotaru, Deputy legal director – head of legal consultancy department - Banca Transilvania: ”În zilele noastre nu prea mai există domenii în care să poți crește un business ignorând latura juridică a afacerii. La modul general, cred că vom vedea din ce în ce mai mulți juriști în ipostaze diferite decât cele uzuale, de tehnicieni ai dreptului, în postura de antreprenori și fondatori în business-uri diverse, în echipe de design thinking, în echipe de dezvoltare produse și aplicații IT și, de ce nu, chiar cumulând toate aceste calități”
MPR|Partners asistă cu succes Verde Magnesium într-un important proiect minier. Trei parteneri în echipa de proiect coordonată de Dana Rădulescu
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
LegiTeam: Mitel & Asociații recrutează avocați definitivi pentru Departamentul de Real Estate & Construction
Efervescență în activitatea avocaților specializați în fuziuni și achiziții de la Stratulat Albulescu, cu 15 proiecte de M&A aflate în lucru. Firma a acordat consultanță în peste 40 de tranzacții anul trecut și își îmbunătățește constant poziția în directoarele internaționale pe această arie de practică | Silviu Stratulat, Managing Partner: ”Peste 50% dintre proiectele noastre de M&A provin din colaborarea cu firme internaționale de top, cu care avem deja o relație sudată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Minerva Ioniță, Head of Legal & Compliance Department în cadrul Arctic: În postura de avocat intern, respectul față de colegi și angajator, onestitatea, sunt principii care te definesc și te recomandă. Activitatea juridică nu este doar un job, ci este o vocație care implică o responsabilitate profundă față de sistemul juridic și client
Clifford Chance Badea a asistat PIB Group Europa în tranzacția care marchează debutul companiei britanice pe piața de brokeraj de asigurări din România. Ce avocați au făcut parte din echipa coordonată de Nadia Badea, Partener Clifford Chance
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează asistent ̸ ă | secretar ̸ ă recepție
Zamfirescu Racoți Vasile & Partners primește la Londra premiul Firma Anului în România pentru litigii de brevete, acordat de Managing IP. Alina Tugearu (partener): “Suntem mândri că proiectele pe care le-am derulat sunt remarcate de comunitatea internațională a profesioniștilor în proprietate intelectuală și că munca noastră primește o recunoaștere de un asemenea calibru. Premiul aparține în primul rând echipei care stă în spatele acestor rezultate remarcabile”
SIMION & BACIU câștigă distincțiile Firma Anului în Domeniul Mărcilor și Firma Anului în Domeniul Drepturilor de Autor și Desene în România în cadrul prestigioasei gale Managing IP EMEA. Ana-Maria Baciu (managing partner) a fost desemnată Practicianul Anului în România
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...