ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

ARIR aşteaptă propuneri de pe piaţa de capital pentru revizuirea metodologiei Vektor pentru companiile listate

16 Septembrie 2021   |   Agerpres

De altfel, ARIR va forma un grup de lucru pentru a dezvolta un mini-Vektor pentru companiile listate în piaţa AeRO, prima evaluarea urmând să aibă loc în anul 2022.

 
 
Asociaţia pentru Relaţii cu Investitorii la Bursă din România (ARIR) va revizui metodologia Vektor pentru companiile listate şi invită părţile interesate din piaţa de capital - investitori, consultanţi, reprezentanţi ai companiilor listate - să transmită propuneri cu privire la modificarea acestui indicator.
 
"O revizuire a metodologiei este necesară în al treilea an de implementare, având în vedere atingerea numărului critic de companii cu note peste 9 din 10. Criteriile în baza cărora va fi calculat indicatorul Vektor din 2022 vor fi actualizate pentru a urma progresul emitenţilor din ultimii doi ani, în linie cu cele mai bune practici internaţionale în comunicarea cu investitorii, precum şi aşteptările investitorilor instituţionali şi individuali. ARIR invită părţile interesate din piaţa de capital - investitori, consultanţi, reprezentanţi ai companiilor listate - să contribuie la metodologia indicatorului Vektor şi să transmită propuneri cu privire la informaţiile care ar trebui incluse pentru a reflecta cât mai bine nevoile din piaţă şi a sprijini totodată dezvoltarea pieţei de capital", se arată într-un comunicat de presă al Asociaţiei, transmis joi AGERPRES
 
De altfel, ARIR va forma un grup de lucru pentru a dezvolta un mini-Vektor pentru companiile listate în piaţa AeRO, prima evaluarea urmând să aibă loc în anul 2022.
 
Propunerile pot fi transmise în septembrie 2021, iar pe data de 23 septembrie, între orele 15:00 şi 18:00, ARIR organizează o dezbatere publică online pentru a discuta propuneri de modificare şi a colecta păreri şi sugestii împreună cu părţile interesate.
 
Vektor este indicatorul comunicării cu investitorii pentru companiile listate la bursă şi este publicat pe website-ul BVB, în pagina fiecărei companii listate din piaţa reglementată. În prezent, acest indicator este calculat în baza unei metodologii ce include 15 criterii, în linie cu cele mai bune practici internaţionale în relaţia cu investitorii (IR), iar următoarea evaluare va avea loc în perioada 15 noiembrie - 15 decembrie 2021.
 
ARIR este o organizaţie non-guvernamentală şi non-profit care a fost înfiinţată în noiembrie 2018 cu scopul de oferi emitenţilor actuali şi potenţiali o platformă pentru dezvoltarea profesioniştilor în relaţia cu investitorii (IR) şi pentru a contribui la implementarea celor mai bune practici în comunicarea cu investitorii şi în guvernanţă corporativă.
 
Organizaţia are membri companii listate, companii cu potenţial de a deveni companii listate, administratori de fonduri, profesionişti în relaţia cu investitorii, precum şi consultanţi.
 
Membrii fondatori ai ARIR sunt: Bursa de Valori Bucureşti (BVB), Alro, Electromagnetica, Franklin Templeton Management - sucursala Bucureşti, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Teraplast, Transelectrica, Daniela Şerban, Cosmin Răduţă şi Tony Romani, în timp ce Electrica, OMV Petrom, Antibiotice, Purcari, Idea Bank, BRK Financial Group, Banca Transilvania, Transgaz, Biofarm, MedLife, Romcarbon, Farmaceutica Remedia, Autonom şi Impact Developer & Contractor s-au alăturat ca membri asociaţi, iar Innova Project Consulting, Envisia, RTPR, Intercapital Invest, eVote şi Mazars ca membri afiliaţi. 
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 4936 / 8632
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Reff & Asociații și Deloitte România au asistat proprietarii Expo Market Doraly în vânzarea integrală a parcului comercial către dezvoltatorul imobiliar WDP
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihai Rotaru, Deputy legal director – head of legal consultancy department - Banca Transilvania: ”În zilele noastre nu prea mai există domenii în care să poți crește un business ignorând latura juridică a afacerii. La modul general, cred că vom vedea din ce în ce mai mulți juriști în ipostaze diferite decât cele uzuale, de tehnicieni ai dreptului, în postura de antreprenori și fondatori în business-uri diverse, în echipe de design thinking, în echipe de dezvoltare produse și aplicații IT și, de ce nu, chiar cumulând toate aceste calități”
MPR|Partners asistă cu succes Verde Magnesium într-un important proiect minier. Trei parteneri în echipa de proiect coordonată de Dana Rădulescu
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
LegiTeam: Mitel & Asociații recrutează avocați definitivi pentru Departamentul de Real Estate & Construction
Efervescență în activitatea avocaților specializați în fuziuni și achiziții de la Stratulat Albulescu, cu 15 proiecte de M&A aflate în lucru. Firma a acordat consultanță în peste 40 de tranzacții anul trecut și își îmbunătățește constant poziția în directoarele internaționale pe această arie de practică | Silviu Stratulat, Managing Partner: ”Peste 50% dintre proiectele noastre de M&A provin din colaborarea cu firme internaționale de top, cu care avem deja o relație sudată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Minerva Ioniță, Head of Legal & Compliance Department în cadrul Arctic: În postura de avocat intern, respectul față de colegi și angajator, onestitatea, sunt principii care te definesc și te recomandă. Activitatea juridică nu este doar un job, ci este o vocație care implică o responsabilitate profundă față de sistemul juridic și client
Clifford Chance Badea a asistat PIB Group Europa în tranzacția care marchează debutul companiei britanice pe piața de brokeraj de asigurări din România. Ce avocați au făcut parte din echipa coordonată de Nadia Badea, Partener Clifford Chance
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează asistent ̸ ă | secretar ̸ ă recepție
Zamfirescu Racoți Vasile & Partners primește la Londra premiul Firma Anului în România pentru litigii de brevete, acordat de Managing IP. Alina Tugearu (partener): “Suntem mândri că proiectele pe care le-am derulat sunt remarcate de comunitatea internațională a profesioniștilor în proprietate intelectuală și că munca noastră primește o recunoaștere de un asemenea calibru. Premiul aparține în primul rând echipei care stă în spatele acestor rezultate remarcabile”
SIMION & BACIU câștigă distincțiile Firma Anului în Domeniul Mărcilor și Firma Anului în Domeniul Drepturilor de Autor și Desene în România în cadrul prestigioasei gale Managing IP EMEA. Ana-Maria Baciu (managing partner) a fost desemnată Practicianul Anului în România
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...