ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Budăi: Până vineri sper să putem aproba şi Ordonanţa cu sprijinul de 1.200 de lei pentru pensionari

15 Decembrie 2021   |   Agerpres

El a subliniat că cei aflaţi în partea de jos în ceea ce priveşte valoarea pensiilor trebuie sprijiniţi cumva diferenţiat şi să fie ajutate persoanele cu pensii mai mici.

 
 
Ordonanţa privind ajutorul financiar de 1.200 de lei, care se acordă în ianuarie celor cu pensie mai mică sau egală cu 1.600 de lei, ar putea fi aprobată până vineri, a declarat miercuri, în briefingul de la finalul şedinţei de Guvern, ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale, Marius Budăi.
 
"Urmează şi este scrisă şi a ieşit din avizare de la Ministerul Muncii ordonanţa care prevede instituirea acelui ajutor financiar care se acordă o singură dată, în luna ianuarie, pensionarilor care au pensia mai mică sau egală cu 1.600 de lei. (...) Până vineri sper să-mi iasă şi să putem aproba şi ordonanţa cu sprijinul de 1.200 de lei", a spus Budăi.
 
El a subliniat că cei aflaţi în partea de jos în ceea ce priveşte valoarea pensiilor trebuie sprijiniţi cumva diferenţiat şi să fie ajutate persoanele cu pensii mai mici.
 
"S-a majorat prin ordonanţa de urgenţă de azi pensia minimă de la 800 de lei la 1.000 de lei şi avem acest ajutor. Persoanele care au de exemplu pensia minimă acum de 1.000 de lei primesc 1.200 de lei, astfel încât în luna ianuarie vor avea un venit de 2.200 de lei. Pe acelaşi principiu se merge pentru ca toţi pensionarii din România care au pensie mai mică sau egală cu 1.600 de lei să aibă în ianuarie acel venit de 2.200 de lei", a explicat ministrul Muncii.
 
El a adăugat că, de asemenea, sprijinul va fi primit şi de acele persoane "care iau 60-70 de lei indemnizaţii reparatorii de urmaş, invalizi, veterani de război, deportaţi, detaşamentele de muncă".
 
"Am găsit înţelegere în Coaliţie şi am decis că şi acele persoane, care nu sunt foarte multe, sunt în jur de patru mii şi ceva, vor primi şi acelea sprijinul de 1.200 lei", a punctat Marius Budăi. 
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 4428 / 8804
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Cei mai buni profesioniști în domeniul brevetelor, văzuți de ”IAM Patent 1000 - 2024” | ZRVP, NNDKP și Răzvan Dincă & Asociaţii au cea mai bună poziționare, iar Mușat & Asociații și Baciu Partners sunt în prim plan. Ce firme au cei mai mulți avocați listați și ce spun clienții despre aceștia
Departamentul de Dispute Resolution contribuie cu peste 80% la cifra de afaceri a firmei Șerban & Asociații și este de așteptat ca veniturile să crească anul acesta. Casa de avocați este în discuții pentru preluarea unor mandate de arbitraj internațional | Radu Șerban (Partener): ”Volumul de muncă a fost unul intens, atât pe latura de penal a departamentului, cât și pe cea de civil, iar gradul de sofisticare este unul foarte ridicat”
Cum lucrează echipele din practica de Dispute Resolution de la Băiculescu și Asociații, ce mandate gestionează și care sunt proiectele reprezentative în care asistă clienții | Vasile Băiculescu, Managing Partner: ”Anul trecut a fost unul crucial, societatea noastră prosperând în acest domeniu mai mult decât oricând, atât prin îmbogățirea substanțială a portofoliului de clienți, cât și prin rezultatele obținute în dosare. În 2024, asistăm la o clară continuare a evoluției”
CMS îl promovează pe Andrei Cristescu în poziția de Counsel în cadrul biroului din România. Horea Popescu (Managing Partner): Andrei reflectă perfect valorile CMS, mai ales prin munca sa în echipă și implicarea în mentoratul colegilor juniori
Băncilă, Diaconu și Asociații SPRL a asistat Goodpack SRL, societate parte din portofoliul CEECAT Capital, în procesul de achiziție a Paccor Romania SRL
Wolf Theiss a asistat fondurile Cerberus Capital Management și Revetas Capital în legătură cu vânzarea complexului de birouri The Landmark din București. Partenerul Ileana Glodeanu a coordonat echipa multidisciplinară de avocați
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Ștefania Andruhovici, Directorul Departamentul Juridic - Electrica SA: „Misiunea de a promova principii sănătoase se extinde dincolo de cadrul biroului, datoria noastră fiind aceea de a fi, prin tot ceea ce facem, un exemplu pentru cei din jur”
Cel mai amplu domeniu de master din România și din istoria învățământului juridic superior românesc, la Facultatea de Drept din Universitatea București. Anul acesta vor fi 14 programe, unele derulate în colaborare cu instituții de învățământ din străinătate | Prof. univ. dr. Răzvan Dincă, decanul Facultății: “Atunci când comunicarea în domeniile la care se referă specializarea se face, din cauza caracterului lor global, în limba engleză, organizăm și noi programele în limba engleză pentru administrarea corectă a terminologiei juridice specifice”
Filip & Company a asistat AROBS la cea mai mare operațiune de majorare de capital a unei companii de tehnologie listată la BVB. Olga Niță, partenerul care a coordonat echipa de proiect: ”Operațiunea nu doar că subliniază angajamentul față de creștere și inovație, dar contribuie semnificativ la dezvoltarea și consolidarea pieței noastre de capital”
RTPR alături de Global Records, compania independentă de top de muzică dance din CEE, la semnarea parteneriatul strategic cu Believe, una dintre cele mai importante companii de muzică digitală din lume
RMGC a pus deoparte 1,5 milioane de dolari pentru anularea deciziei în litigiul tranșat în favoarea României și pentru recuperarea costurilor generate de procedura de arbitraj | Cererea de anulare a fost depusă la secretarieatul ICSID. Compania vrea să lupte în instanță și pentru licența de exploatare de la Roșia Montană, anulată de ANRM luna trecută
Popescu & Asociații își extinde echipa de profesioniști și anunță cooptarea în structura de conducere a avocatului Bogdan ILEA, fost secretar de stat în Ministerul Justiției, care va coordona practica de Regulatory, Government & Public Affairs | Octavian POPESCU, Managing Partner: ”Profesionalismul și dedicarea sa sunt aliniate perfect cu valorile noastre”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...