ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Chiriac (CONAF):Sperăm ca industria textilă să beneficieze de sprijin,aşa cum s-a întâmplat cu celelalte ramuri din economie

01 Aprilie 2021   |   Agerpres

Potrivit reprezentanţilor CONAF, sectorul textil se află în impas în această perioadă pandemică, greu încercată din punct de vedere economic. Agenţii economici au solicitat în nenumărate rânduri susţinere din partea autorităţilor pentru a face faţă acestei provocări.

 
 
Peste 175.000 de oameni lucrează oficial în sectorul textil, persoane a căror speranţă constă în continuarea activităţii, iar situaţia economică generală ar fi şi mai dificilă dacă antreprenorii din industria textilă şi-ar închide porţile, a afirmat preşedintele Confederaţiei Naţionale pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF), Cristina Chiriac.
 
"Întâlnirea cu premierul a avut ca scop identificarea de soluţii pentru industria textilă. Domnia sa a dat dovadă de receptivitate şi deschidere la propunerile noastre şi sperăm ca industria textilă să beneficieze de sprijin, aşa cum s-a întâmplat şi cu celelalte ramuri din economie. Traversăm o perioadă dificilă din punct de vedere socio-economic, iar pandemia şi-a pus amprenta în toate industriile, însă în acest sector de activitate lucrează oficial peste 175.000 de oameni, a căror speranţă constă în continuarea activităţii. Dacă antreprenorii din industria textilă şi-ar închide porţile, efectele în lanţ ar fi dramatice, iar situaţia economică generală ar fi una şi mai dificilă. De aceea, am făcut apel la premier să susţină industria textilă pentru că, aşa cum bine ştim, aceasta reprezintă un pilon de creştere economică prin crearea de valoare adăugată", a declarat Cristina Chiriac.
 
Potrivit reprezentanţilor CONAF, sectorul textil se află în impas în această perioadă pandemică, greu încercată din punct de vedere economic. Agenţii economici au solicitat în nenumărate rânduri susţinere din partea autorităţilor pentru a face faţă acestei provocări.
 
Astfel, reprezentanţii Confederaţiei Naţionale pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF) - preşedintele CONAF, Cristina Chiriac, împreună cu Sorina Tulan, preşedintele sucursalei CONAF Satu Mare şi Corina Por, vicepreşedinte al sucursalei CONAF Satu Mare, alături de deputatul Adrian Cozma, au avut o întrevedere la Palatul Victoria, cu premierul Florin Cîţu, pentru a discuta despre problemele pe care angajatorii industriei textile le întâmpină de la declanşarea pandemiei şi soluţiile care pot salva această ramură industrială.
 
La rândul său, deputatul Adrian Cozma s-a declarat mulţumit în urma discuţiilor cu premierul Florin Cîţu şi speră "ca sectorul textil să poată beneficia de sprijin, aşa cum se întâmplă pentru HoReCa".
 
"Satu Mare are în continuare multe fabrici de profil şi mulţi angajaţi calificaţi în domeniu care resimt problemele apărute în ultimul an. Vorbim de o piaţă mare dar şi foarte afectată de pandemie, cererea de produse fiind extrem de mică în aceste luni complicate", a mai spus Adrian Cozma.
 
România produce haine, fibre textile şi încălţăminte în valoare de 22 miliarde lei (4,4 miliarde euro) anual, adică echivalentul a 2% din PIB, industria având o pondere similară (circa 1,3-1,4%) în totalul cifrei de afaceri a mediului de business local în 2019. Oficial, fără a se lua în calcul munca la negru, în domeniu lucrează 175.000 de croitorese, cusătorese şi cizmari care pun eticheta de "made in Romania" pe haine şi pantofi. Aproape 4% din salariaţii din România lucrează în această industrie care utilizează în mod intens forţa de muncă, unele fabrici având chiar şi peste 1.000 de salariaţi.
 
Confederaţia Naţională pentru Antreprenoriat Feminin este singura confederaţie din România ce reuneşte interesele femeilor antreprenor într-o structură închegată. CONAF a luat fiinţă ca urmare a necesităţii de a crea o cultură antreprenorială adaptată la noile trenduri în materie de business şi asta, nu numai pentru antreprenoriatul feminin, ci şi pentru întregul mediu antreprenorial. CONAF are în componenţa sa 2 federaţii, 9 patronate, 5 asociaţii şi 18 sucursale.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 7345 / 9762
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Filip & Company a asistat Ministerul Finanțelor Publice în emisiunea de obligațiuni în valoare de 4,7 miliarde de euro | Monica Stătescu (partener): ”Cererea puternică și condițiile de finanțare semnificativ îmbunătățite arată că România este percepută tot mai mult ca un emitent stabil și credibil”
Clifford Chance a asistat Electrica în emisiunea istorică de obligațiuni verzi lansată pe piețele externe, în valoare de 500 milioane Euro. Avocați din București și Londra, în echipa de proiect, coordonată de partenerii Mădălina Rachieru-Postolache și Kate Vyvyan
RTPR a asistat ROCA la vânzarea participației sale în Artesana. Echipa de proiect, coordonată de Alina Stăvaru (Partner)
CMS | Join Our Team: Tax Consultant - Tax Department
Legal 500 - Central and Eastern Europe Awards 2025 | Clifford Chance, Filip & Company și Băncilă, Diaconu și Asociații sunt pe lista scurtă pentru titlul de ”Firma anului în România”. Horea Popescu (CMS), Ruxandra Bologa (NNDKP), Madalina Rachieru-Postolache (Clifford Chance) și Ana-Maria Baciu (Baciu Partners) printre candidații la titlul ”Romania Lawyer of the Year”. Alți 18 avocați români și 8 firme locale concurează la premiile regionale
Finanțările sindicalizate își păstrează poziția solidă, iar club-deal-urile câștigă teren pe piață, spun avocații din practica de Banking & Finance de la NNDKP | Valentin Voinescu (Partener): ”Am remarcat o creștere a interesului din partea fondurilor de investiții și a creditorilor non-bancari. Profilul clientului a evoluat: companiile sunt mai bine informate, mai receptive la structuri mixte și tot mai interesate de optimizarea costurilor și a structurii de capital”
Cei mai buni profesioniști în domeniul brevetelor, văzuți de ”IAM Patent 1000 - 2025” | NNDKP, ZRVP și Dincă & Speciac au cea mai bună poziționare, iar Mușat & Asociații și Baciu Partners sunt în prim plan. Ce firme au cei mai mulți avocați listați și ce spun clienții despre aceștia
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Liana Ștefana Bonca, 85 de puncte, printre primii intrați în anul 2022: “Facultatea vine cu provocări însemnate, iar examenele te testează în moduri neașteptate, cerând mai mult decât ai crezut vreodată că poți oferi. Totuși, în mijlocul acestui tumult și a nesiguranței cu care încă mă confrunt, am credința profundă că munca și pasiunea pot transforma chiar și cele mai grele obstacole în realizări”
LegiTeam: Atorney at Law (0 - 2 years) - Dispute Resolution | Reff & Associates
Women in Business Law EMEA Awards 2025 | CMS câștigă titlul de de “Firma anului în România”. Un avocat in-house local, desemnat ”General Counsel of the Year” pentru regiune
Tranzacție rară pe piața românească | Cum au lucrat avocații Legal Ground în proiectul legat de achiziția unor obligațiuni ‘tokenizate’, înregistrate și tranzacționate prin sistemul blockchain. Mihai Dudoiu (Partener): ”Pe lângă aspectele comune unor proiecte de finanțare ‘clasice’, a fost necesară integrarea unei componente de fintech. Arhitectura juridică a trebuit adaptată unui cadru relativ nou și încă în formare din punct de vedere normativ”
LegiTeam: Lawyer - Corporate M&A | Reff & Associates
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...