ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Ciucă: Guvernul consideră că soluţia pentru reconstrucţie rezidă în principiile dezvoltării durabile statuate în Agenda 2030

23 Iunie 2022   |   Agerpres

Mesajul premierului a fost citit în cadrul evenimentului de şeful Cancelariei prim-ministrului, Mircea Abrudean.

 
 
Guvernul consideră că soluţia pentru reconstrucţie rezidă în principiile dezvoltării durabile statuate în Agenda 2030, a transmis prim-ministrul Nicolae Ciucă, joi, într-un mesaj adresat cu prilejul conferinţei internaţionale de lansare a Planului naţional de acţiune pentru implementarea Strategiei naţionale de dezvoltare durabilă.
 
Mesajul premierului a fost citit în cadrul evenimentului de şeful Cancelariei prim-ministrului, Mircea Abrudean.
 
"În contextul actual, când viitorul nostru este ameninţat de diverse crize globale, avem nevoie de angajamente noi pentru a reclădi speranţa într-o reconstrucţie durabilă în sprijinul generaţiilor actuale şi viitoare. Guvernul României consideră că soluţia pentru reconstrucţie, dar şi pentru prevenirea unor situaţii similare în viitor, rezidă în principiile dezvoltării durabile statuate în Agenda 2030. Rezilienţa, solidaritatea, nevoia de a nu lăsa pe nimeni în urmă sunt mai actuale ca niciodată. Acţiunile Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă au avut rolul de a cultiva acest spirit ", a afirmat premierul în mesajul său.
 
Acesta a adăugat că, în activitatea guvernamentală, implementarea Strategiei naţionale pentru dezvoltare durabilă a României 2030 reprezintă o preocupare importantă, subliniind activităţile desfăşurate, până-n prezent, în acest sens de comitetul interdepartamental pentru dezvoltare durabilă.
 
"România, în calitate de membru al ONU, şi-a asumat încă din anul 2015 implementarea obiectivelor de dezvoltare durabilă stabilite prin documentul emblematic Agenda 2030 pentru dezvoltare durabilă, propunându-şi ca printr-o abordare integrată şi multidimensională a celor trei piloni ai dezvoltării durabile, social, economic şi mediu, să conducă România pe o traiectorie sustenabilă ", a punctat Ciucă.
 
El a menţionat că România este foarte activă în promovarea parteneriatelor pentru dezvoltare durabilă.
 
"Am stabilit parteneriate strategice şi am organizat evenimente de amploare la nivel naţional şi regional pentru promovarea principiilor de dezvoltare durabilă. Documentul lansat astăzi întăreşte şi mai mult rolul Departamentului, pentru extinderea parteneriatelor şi respectarea angajamentelor României pentru dezvoltarea durabilă ", a arătat Ciucă.
 
Premierul a spus că paşii pe care autorităţile îi pregătesc în continuare vizează acţiuni concrete care să conducă la îndeplinirea obiectivelor stabilite, menţionând că Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă coordonează, în acest moment, un proiect cu finanţare europeană care întregeşte cadrul strategic al dezvoltării durabile.
 
"În acest context a fost elaborat Planul naţional de acţiune pentru facilitarea implementării Strategiei naţionale pentru dezvoltarea durabilă a României 2030, care reprezintă documentul cheie care ghidează implementarea Strategiei în acord cu obiectivele Agendei ONU 2030 pentru dezvoltare durabilă şi cu documentele strategice ale Uniunii Europene în toate politicile sectoriale pentru dezvoltarea durabilă în plan naţional în perioada 2022-2030. (...) Planul naţional de acţiune este instrumentul principal de coordonare a activităţilor de creare, consolidare, funcţionare şi dezvoltare a structurii de guvernanţă durabilă pentru implementarea Strategiei naţionale de dezvoltare durabilă", a evidenţiat Ciucă.
 
Totodată, el a punctat că Planul naţional de acţiune urmăreşte facilitarea cooperării interinstituţionale şi asigurarea participării incluzive a tuturor părţilor interesate pentru o "guvernare anticipatorie, transparentă, agilă şi inovativă".
 
"Avem un cadru instituţional dezvoltat, conform Strategiei, de către Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă, dar avem nevoie de o implicare mai largă la nivelul societăţii. Majoritatea politicilor facilitate de Planul de acţiune contribuie, în fapt, la realizarea unor obiective şi ţinte sectoriale, prin urmare, vom putea avea rezultate benefice pentru toate sectoarele de activitate, adică exact ceea ce aşteaptă cetăţenii de la Guvernul României. Adresez astfel rugămintea tuturor şi în special reprezentanţilor ministerelor de a se implica activ în punerea în aplicare a Planului ", a mai transmis Ciucă.
 
În context, premierul a evidenţiat faptul că România are multe provocări de trecut pentru a spori bunăstarea cetăţenilor, subliniind importanţa solidarităţii şi determinării, într-un context internaţional marcat de numeroase provocări.
 
"Aşa cum am demonstrat de-a lungul istoriei putem face lucruri importante atunci când suntem uniţi. După aderarea la NATO şi UE, suntem în linie dreaptă pentru intrarea în OCDE, care ne-a transmis, deja, foia de parcurs pentru aderare, deschizându-ne oportunitatea de a împărtăşi cele mai înalte standarde de dezvoltare economică pe baze sustenabile şi durabile. Vă invit să lucrăm împreună pentru a avea o socitate durabilă,, adică o creştere economică solidă în beneficiul tuturor fără să periclităm şansele generaţiei viitoare de a beneficia de un mediu sănătos", a mai afirmat Ciucă. 
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 2913 / 8583
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
De vorbă cu Anne Marie Mateeas, Country Legal Head Novartis, profesionistul pentru care integritatea reprezintă valoarea fundamentală, despre profesia juridică, experiențele acumulate și provocările abordate | “În sfera carierei mele, dezvoltarea unor valori precum respectul profund pentru lege, promovarea transparenței și adoptarea unei abordări centrate pe identificarea și implementarea de soluții eficiente sunt aspecte esențiale care îmi ghidează fiecare decizie și acțiune. Chiar și momentele dificile sau deciziile care s-au dovedit a fi mai puțin potrivite au avut un impact valoros, învățându-mă lecții esențiale”
NNDKP obține poziții de top în clasamentele The Legal 500 EMEA 2024
CMS asistă PPC în achiziția unui parc eolian operațional de 84 MW în România. Mircea Moraru (Corporate M&A) a coordonat echipa, cu sprijinul lui Horea Popescu (Corporate M&A)
Vlad Peligrad s-a desprins din asocierea cu KPMG Legal, unde era partener și lansează o firmă proiectată să asigure întreg spectrul de servicii juridice | Vlad Peligrad, Managing Partner & Founder PeligradLaw: ”Suntem la început, în procesul de formare a echipei. Până la sfârșitul anului firma va avea 8-10 avocați”
LegiTeam: Experienced Lawyer Employment | Reff & Associates
Noi Avocați Colaboratori Seniori în cadrul PNSA. Andra Vieriu și Maria Dima fac un pas înainte în carieră
Stratulat Albulescu obține în prima instanță amendarea Primarului General al Municipiului București pentru neexecutarea unei hotărâri judecătorești definitive. Partenerul Adriana Dobre a coordonat echipa care a obținut una dintre primele decizii judecătorești de acest fel: amendă de 20% din salariul minim brut pe economie pe zi de întârziere, la care se adaugă penalități de 500 lei ̸ zi de întârziere
Rundă amplă de promovări în mai multe arii de practică din cadrul biroului Kinstellar din București. Opt avocați au făcut un pas înainte în carieră | Victor Constantinescu (Managing Partner): ”Recunoaștem în mod oficial contribuțiile colegilor prin aceste promovări. Împărtășesc valorile pe care le avem, s-au dovedit a fi membri de valoare pentru echipa locală și așteptăm cu nerăbdare să îi vedem acumulând noi realizări”
Studiul CMS European M&A 2024 | Piața de fuziuni și achiziții s-a dovedit rezistentă în 2023, CMS acordând consultanță într-un număr record de tranzacții. Horea Popescu, coordonator al practicii Corporate M&A în CEE și Managing Partner al CMS România: “În ciuda unui context plin de provocări, CMS a oferit consultanță în 68 de tranzacții de fuziuni și achiziții în regiune, dintre care peste 50% au fost determinate de intrarea unor investitori strategici pe noi piețe, demonstrând soliditatea practicii noastre în întreaga regiune”
Stratulat Albulescu & Asociații estimează pentru anul 2024 un nivel de activitate, în practica de Real Estate, cel puțin egal cu cel de anul trecut, marcat însă de o anumită expectativă din partea dezvoltatorilor, prudența fiind cuvântul cheie auzit cel mai frecvent de la clienți. Vor exista însă și ferestre de oportunitate care în mod cert vor fi accesate de jucătorii cu un apetit crescut la risc | “Cel mai probabil vom asista, în cursul acestui an, la o deblocare a situației și la o creștere a numărului de tranzacții, chiar și timidă”, spun avocații
O soluție reper a ÎCCJ obținută de D&B David și Baias clarifică modalitatea de calcul a cifrei de afaceri la care se aplică amenzile Consiliului Concurenței
Creștere de doi digiți, anul trecut, pentru Milcev Burbea, firmă recunoscută de ghidurile juridice internaționale pentru practica de proprietate intelectuală | Despre mandatele provocatoare și numeroasele proiecte cu grad ridicat de complexitate, într-o discuție cu Gabriela Milcev (Managing Partner): ”Forța biroului nostru constă într-o abordare echilibrată, croită pe nevoile cazului, combinând, ca într-o rețetă care nu este niciodată aceeași, consultanța și litigiul, precum și persoanele și abordările potrivite pentru apărarea intereselor clientului. Adesea ne confruntăm cu necesitatea de a opera în alte jurisdicții, la nivel internațional”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...