ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Curaj (Consiliul Consultativ pentru Dezvoltare Durabilă): Nu trebuie să ne îngrijoreze că Planul Naţional de Acţiune a apărut după 4 ani

23 Iunie 2022   |   Agerpres

În viziunea specialistului, este nevoie de alfabetizare şi de profesionalizare în zona sustenabilităţii, dar diferenţa va fi făcută de inovare.

 
 
Planul Naţional de Acţiune pentru implementarea Strategiei Naţionale de Dezvoltare Durabilă a României 2030 a apărut după patru ani, dar asta nu trebuie să ne îngrijoreze, pentru că este un moment de aliniere a planetelor, a afirmat, joi, preşedintele Consiliului Consultativ pentru Dezvoltare Durabilă, Adrian Curaj, la conferinţa de lansare a documentului strategic.
 
"Faptul că acest Plan a apărut după patru ani nu trebuie să ne îngrijoreze. Şi vă spun şi de ce. Pentru că este un moment de aliniere a planetelor. Şi cum arată această aliniere a planetelor? Suntem gata cu aproape toate componentele de strategii şi planuri care adresează acest decadă, sunt acolo toate. Sunt acolo toate pregătite şi faptul că le avem pregătite înseamnă mult. Ce nu avem - şi cred că este important - e că nu am reuşit şi n-am avut experienţa coordonării de la nivel centru, Guvern, a acestui univers, a acestui sistem solar, să zicem şi planetar, de strategii. Am avut poze şi nu am avut film... Avem câteva proiecte pe legătura România - OCDE. Avem în derulare proiectul despre care se discută: acel Centru de Excelenţă. La momentul la care noi am apărut în jocul acesta, 34 de experţi din domenii diferite, profiluri diferite, am văzut şi am primit rezultatele unui demers extraordinar, societate civilă, grup de expertiză, hub-uri făcute şi relaţionarea cu ministerele. Planul acesta nu are un buget major asociat, pentru că bugetul lui 'major' este bugetul zecilor de strategii şi al planurilor pe care România le are în diverse domenii", a menţionat Curaj.
 
În viziunea specialistului, este nevoie de alfabetizare şi de profesionalizare în zona sustenabilităţii, dar diferenţa va fi făcută de inovare.
 
"Diferenţa o face dacă reuşim să avem monitorizarea şi evaluarea indicatorilor. Dincolo de faptul că îi măsurăm este cum anume înţelegem politicile, nu ca poze, ci ca film... Măsurăm ceva la final şi ne întoarcem să vedem de ce lucrurile sunt minunate, de ce lucrurile nu merg cum trebuie. Acestea sunt poveşti pe care noi împreună ne-am propus să le facem. Noi spunem că trebuie să fii alfabetizat în a înţelege discuţia despre viitor, ca să pot să fiu parte a ei. La fel, trebuie să alfabetizăm în zona sustenabilităţii, dar pe de altă parte trebuie să profesionalizăm. Îmi place că e provocator (Planul Naţional de Acţiune, n.r.), iar diferenţa o va face inovarea. Şi avem capacitate de inovare", a declarat preşedintele Consiliului Consultativ pentru Dezvoltare Durabilă.
 
Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă, din cadrul Guvernului României, a lansat, joi, Planul Naţional de Acţiune pentru implementarea Strategiei Naţionale de Dezvoltare Durabilă a României 2030.
 
Planul Naţional de Acţiune este un obiectiv specific al proiectului "România durabilă - dezvoltarea cadrului strategic şi instituţional pentru implementarea Strategiei Naţionale pentru Dezvoltare Durabilă a României 2030" cod SIPOCA 613, MySMIS 127545, derulat de Secretariatul General al Guvernului cu implicarea partenerilor, Institutul Naţional de Statistică şi Asociaţia Regională pentru Dezvoltare Antreprenorială Oltenia.
 
Strategia Naţională pentru Dezvoltarea Durabilă a României 2030 (SNDDR 2030) reprezintă documentul-cheie adoptat de România în acord cu obiectivele Agendei ONU 2030 pentru Dezvoltare Durabilă şi cu documentele strategice ale Uniunii Europene, în toate politicile sectoriale, pentru dezvoltarea durabilă pe plan naţional, în perioada 2022-2030.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 2980 / 8649
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
RTPR a fost desemnată „Firma de avocatură a anului în România” la Chambers Europe Awards 2024. Costin Tărăcilă, Managing Partner: Premiul are o semnificație și mai mare în contextul în care sărbătorim 20 de ani de activitate și este o mărturie a muncii de echipă impecabile și a abilităților excepționale ale avocaților noștri
Clifford Chance Badea câștigă Premiul IFLR Casa de Avocatură a Anului în România | Clifford Chance este Firma internațională de avocatură a anului și câștigă 12 premii la IFLR Europe Awards 2024
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
Kinstellar consiliază divizia de ospitalitate a grupului House of Julius Meinl în achiziția istoricului Hotel Ambasador din centrul Bucureștiului. Victor Constantinescu, Managing Partner al biroului din București: ”Aceasta a fost de departe una dintre cele mai complicate tranzacții, cu numeroase părți, cu multe persoane implicate, necesitând abilități de negociere și o structurare inteligentă pentru a fi semnată”
Studiu Refinitiv | Piața tranzacțiilor de M&A s-a redresat în Q1 ̸ 2024, dar nu înregistrează creșteri pe piețele emergente. DLA Piper și CMS își mențin pozițiile fruntașe la nivel global, Schoenherr se remarcă în Europa, iar Filip & Company întră în topul consultanților din Europa Estică
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Dinuță, Legal and Administrative Manager - Amromco Energy: ” Cred că un grup profesional atât de important nu poate evolua cu adevărat doar în virtutea inerției, ci trebuie să existe o coeziune reală. Competiția și concurența în anumite limite sunt clar productive, dar în final noi toți trebuie să fim, în primul rând, colegi de breaslă și nu adversari, chiar dacă lucrăm pentru un concurent de pe piață”
Avocații ZRVP au în derulare, de la începutul anului, cinci proiecte de M&A în domeniul energiei regenerabile şi alte câteva tranzacţii în alte sectoare economice | Anca Danilescu, Partener Senior: Nu doar profitabilitatea sau perspectivele de business ale societăţii – ţintă decid soarta unei tranzacţii, ci şi „sănătatea” juridică a acesteia, ceea ce face ca profesionalismul avocaţilor implicaţi în tranzacţie să încline semnificativ balanţa spre un final sau altul al respectivului proiect
BONDOC ȘI ASOCIAȚII anunță 5 noi promovări în cadrul echipei sale de avocați, inclusiv un nou partener | Lucian Bondoc, Managing Partner: Continuă recunoașterea meritocratică și echitabilă a atingerii unor praguri de experiență și a unor contribuții speciale la succesul nostru comun
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Alexia Rizoiu, 85 de puncte la examenul organizat de Facultatea de Drept în anul 2022: ”Cuvântul-cheie în jurul căruia îmi concentrez activitatea de student este echilibrul. Satisfacția pe care o obții după ce ai reușit să înțelegi încă un concept sau o instituție a dreptului nu se compară cu nimic altceva; simți că ai mai făcut un pas spre a deveni profesionistul care îți dorești să fii”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...