ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Concursul de Procese Simulate de Drept Civil Filip & Company și-a desemnat câștigătorii

18 Aprilie 2024   |   BizLawyer

Devenit o tradiție anuală, concursul le oferă participanților oportunitatea de a se transpune în ipostaza unor veritabili avocați de litigii și atrage din ce în ce mai mulți studenți foarte bine pregătiți.

 
 
În data de 13 aprilie a avut loc etapa finală a ediției 2024 a Concursului de Procese Simulate de Drept Civil organizat de casa de avocatură Filip & Company în colaborare cu Asociația Studenților în Drept, dedicat studenților din anul al II-lea ai Facultății de Drept din cadrul Universității București.

Devenit o tradiție anuală, concursul le oferă participanților oportunitatea de a se transpune în ipostaza unor veritabili avocați de litigii și atrage din ce în ce mai mulți studenți foarte bine pregătiți.

În urma etapei preselecției, în care au fost selectate 8 echipe formate din doi studenți pe baza memoriilor scrise, a urmat etapa procesului simulat, în care echipele au redactat documente procesuale specifice procesului civil, iar în final le-au susținut în faza orală a pledoariilor.


Pledoariile s-au desfășurat în cadrul Secției de Contencios-Administrativ și Fiscal a Înaltei Curți de Casație și Justiție, iar juriul a fost format din avocați Filip & Company.

Pe locul I s-a clasat echipa formată din Ciorteanu Catrinel și Lungu Mihai-Adelin, iar pe locul II echipa formată din Staicu Gabriela și Blidea Ștefania. Premiul Best Speaker a fost acordat studentului Rareș-Ioan Cruț, iar premiul pentru redactarea celor mai bune documente procesuale a fost acordat echipei formate din Nicolae Miruna și Purdel Delian.

Echipa de organizare a concursului i-a inclus pe Alin Grapă, Cezara Diaconescu, Mălina Palade, Iulia Dobre, Bogdan Fărcane, Daniel Mazilu, Eduar Morariu, Mara Udrescu, George Domocoș și Răzvan Ionescu, avocați din cadrul departamentului de Dispute resolution al Filip & Company.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 3 / 247
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Senior Lawyer Employment | Reff & Associates
Cine sunt campionii pieței locale evidențiați în ultimul clasament IP Stars 2024 | Baciu Partners are cele mai multe recomandări în prima bandă din domeniul mărcilor. ZRVP și Răzvan Dincă & Asociaţii sunt pe primul palier al performanței, urmate de Mușat & Asociații și NNDKP
LegiTeam: Alătură-te echipei de avocați Mitel & Asociații!
Eurohold şi EIG au deschis oficial o procedură de arbitraj împotriva Guvernului României, cu miza de 500 mil. €. Avocații României se vor înfrunta cu Pinsent Masons şi Djingov, Gouginski, Kyutchukov & Velichkov
WH Partners, o firmă de avocatură din Malta, deschide primul birou din România în parteneriat cu Simion & Partners | James Scicluna, Co-fondator și Managing Partner WH Partners: „Lansarea WH Simion & Partners în București ne întărește angajamentul de a ne dezvolta firma mai departe de Malta într-un mod de care să beneficieze strategic clienții noștri. Abilitățile tranzacționale ale Cosminei Simion și experiența pe care aceasta și echipa ei o aduc în tehnologie, digital, media și divertisment completează perfect serviciile noastre”
Alpiq a obținut anularea integrală a unei decizii fiscale cu obligații de plată de cca. 158 mil. €. Sebastian Guțiu, Manging Partner Schoenherr: ”Această victorie majoră confirmă faptul că utilizăm abordarea corectă”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Daniela Bulacu, Head of Legal - Ringier România: “Viitorul este cel al dialogului la nivel de comunicate, fără implicarea orgoliilor personale. Cred că sunt necesare mai multe întâlniri profesionale unde putem să schimbăm opinii, să învățăm unii de la alții”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Berea, General counsel la BCR: ”Prin colaborare putem genera schimbări semnificative nu doar în interiorul profesiei noastre, ci și în societate in general. Prin natura muncii noastre, nu numai că răspundem la nevoile imediate ale societății, dar suntem și arhitecți ai viitorului acesteia, contribuind la definirea și modelarea unui cadru normativ care să orienteze comportamentul și deciziile individuale și colective pe termen lung”
Finanțele au demarat procedura de selecție a firmelor de avocați pentru un proiect ce presupune asistență consistentă în baza dreptului englez. Contract pe 3 ani, tarife orare de cca. 1.900 lei
Mușat & Asociații câștigă prestigiosul premiu “Romania Firm of the Year” la LMG Life Sciences Awards EMEA 2024 în Londra | Paul George Buta, Managing Partner: “O recunoaștere internațională a eforturilor întregii firme în mandate extrem de sofisticate din domeniul life sciences, care au implicat un număr semnificativ de avocați”
LMG Life Sciences EMEA Awards 2024 | Adrian CHIRVASE, Partner în cadrul POPESCU & ASOCIAȚII, desemnat Avocatul Anului în White Collar Crime: ”Apreciez recunoașterea obținută și rămân implicat să susțin, la cele mai înalte standarde de excelență juridică, toate mandatele care ne sunt încredințate”
Schoenherr a asistat Piraeus Bank în legătură cu vânzarea participației sale într-un portofoliu de credite neperformante de 400 mil. € către APS. Partenerul Matei Florea a coordonat echipa implicată în Proiectul Delta, cel mai mare portofoliu de NPL tranzacţionat în România în ultimii 4 ani
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...