ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

A doua ediție a Summit-ului internațional pe teme de parteneriat public-privat, derulat sub egida IFC ̸ Băncii Mondiale, a reunit peste 100 de invitați speciali

18 Aprilie 2024   |   BizLawyer

Summit-ul a reunit peste 100 de invitați speciali, printre care miniștri, secretari de stat, directori generali ai unor companii naționale de anvergură, directori generali ai unor direcții din cadrul Ministerului Finanțelor, Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației și alte instituții și autorități publice, investitori interesați să colaboreze cu sectorul public.

 
 
Miercuri, 27 martie, capitala României a găzduit a doua ediție a Summit-ului internațional pe teme de parteneriat public-privat - „Noua paradigmă privind proiectele de parteneriat public-privat”-, eveniment organizat de societatea de avocați Țuca Zbârcea & Asociații și International Finance Corporation (IFC)/Banca Mondială.


Summit-ul  a reunit peste 100 de invitați speciali, printre care miniștri, secretari de stat, directori generali ai unor companii naționale de anvergură, directori generali ai unor direcții din cadrul Ministerului Finanțelor, Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației și alte instituții și autorități publice, investitori interesați să colaboreze cu sectorul public.

Consultanții din cadrul International Finance Corporation (IFC)/Banca Mondială și Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), avocații de la Țuca Zbârcea & Asociații, reprezentanții fondului de investiții în infrastructură Meridiam și oficialitățile prezente la Summit au abordat tematici legate de identificarea, evaluarea și pregătirea viitoarelor proiecte de parteneriat public-privat (PPP) în domeniul infrastructurii sociale (spitale, școli ș.a.) și al infrastructurii economice (transport rutier, căi ferate, infrastructură aeroportuară, infrastructură portuară, instalații și materiale ș.a.).

De asemenea, vorbitorii au prezentat cadrul legislativ actual, în speță reforma adusă legislației speciale prin adoptarea unor acte normative mult așteptate de sectorul privat pentru creșterea atractivității și a eficienței investițiilor publice, acte normative la care au contribuit decisiv avocații din cadrul Țuca Zbârcea & Asociații și consultanții International Finance Corporation.

Lectorii primului panel - Sebastian-Ioan Burduja (Ministru, Ministerul Energiei), Ary Naïm (Acting Regional Director pentru Europa, IFC Europe), dr. Florentin Țuca (Managing Partner al Țuca Zbârcea & Asociații), prof. univ. dr. Alin-Marius Andrieș (Secretar de Stat, Ministerul Finanțelor), Ștefan Nanu (Director General, Direcția Generală de Trezorerie și Datorie Publică, Ministerul Finanțelor), dr. Mihai-Călin Precup (Președintele Agenției pentru Monitorizarea și Evaluarea Performanței Întreprinderilor Publice (AMEPIP), Ruben Lațcău (Viceprimar, Primăria Timișoara) – moderat de Iuliana Leon (Managing Associate al Țuca Zbârcea & Asociații) au subliniat potențialul țării noastre în ceea ce privește implementarea cu succes pe viitor a proiectelor de tip PPP, România parcurgând toți pașii pentru încurajarea investițiilor private în infrastructura-cheie prin intermediul PPP-urilor.

În continuare, lectorii celui de-al doilea panel – Iuliana Leon (Managing Associate al Țuca Zbârcea & Asociații), Tudor Bonifate (Avocat al Țuca Zbârcea & Asociații), Dana Galben (Unitatea PPP) – moderat de Dana Galben, au punctat beneficiile aduse de schimbarea de mentalitate care a intervenit prin adoptarea modificărilor legislative aduse pregătirii documentațiilor tehnico-economice aferente proiectelor de parteneriat public-privat și implementării acestora.

De asemenea, Paul da Rita (IFC Senior Investment Officer, IFC Europe), Nicola Saporiti (IFC Senior Investment Officer, IFC Europe), Meryem Ragbaoui (Associate, fondul de investiții Meridiam), Murat Karaege (IFC Senior Investment Officer, IFC Europe) au prezentat, în cadrul panelului moderat de Mehita Fanny (IFC Regional Manager pentru Europa, IFC Europe), elementele esențiale care au condus la structurarea cu succes a unor proiecte de parteneriat public-privat la nivel municipal în sectorul spitalelor publice, apei, deșeuri, aeroporturilor, căilor ferate și infrastructurii de metrou.
 

În final, lectorii panelului patru - Daniel Kockisch (IFC Senior Investment Officer, IFC Europe), Mehita Fanny (IFC Regional Manager pentru Europa, IFC Europe), Venera Vlad (Director Asociat, Senior Banker, BERD România ) – moderat de Aknur Jumatova (IFC Investment Officer, IFC Europe), au trecut în revistă cerințele finanțatorilor în proiectele de parteneriate public-privat. Concluziile summit-ului au fost prezentate de Cristian Nacu (IFC Sr. Country Officer pentru România, IFC Europe).
 
Summit-ul PPP „Noua paradigmă privind proiectele de parteneriat public-privat”, organizat de Țuca Zbârcea & Asociații și International Finance Corporation (IFC)/Banca Mondială, a facilitat un schimb de informații eficient între reprezentanții sectorului public privind proiectele de succes de infrastructură socială și economică implementate până acum prin mecanismul contractelor publice, cu accent pe opțiunile disponibile pentru configurarea și replicarea unor astfel de proiecte în România.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 46 / 289
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
RTPR a asistat acționarii Lensa la atragerea unei investiții de la OH Holding Limited. Echipa de proiect a fost coordonată de Alina Stăvaru (Partner) și Marina Fechetă-Giurgică (Senior Associate)
O gamă variată de mandate pentru avocații de Employment de la Mitel & Asociații | Schimbările din zona legislației muncii și noile tendințe în politica de personal, analizate de Mădălina Mitel (Partener) și Cristina Dan (Counsel)
PNSA, alături de un sindicat de bănci românești și internaționale cu privire la acordarea unei facilități de credit în valoare de aproximativ 173 milioane de dolari firmei Black Sea Oil & Gas. Ce avocați au fost implicați în finanțare
LegiTeam | Mitel & Asociații recrutează avocat definitiv (Real Estate)
Schoenherr, alături de M Core în achiziția Focșani Shopping Centre de la KBC Bank. Markus Piuk (partner) a coordonat echipa
LegiTeam | Mitel & Asociații recrutează avocat definitiv (Drept Societar și Comercial)
Cariere în Drept | De vorbă cu Andra Mălina Stroe, șefă de promoție a generației care și-a finalizat studiile în 2022, urmărind mai apoi o carieră în magistratură: ”Dacă te-ai ridicat la înălțimea sarcinilor în timpul facultății, este imposibil să nu reușești în a avea o carieră de succes. Înveți de la cei mai buni și ești coleg cu cei mai buni”
LegiTeam | Mitel & Asociații caută avocat stagiar pentru practica de Drept Societar și Comercial
Women Lawyers | Să fii femeie în lumea avocaturii de business de astăzi înseamnă atât provocări, cât și oportunități semnificative. Dana Bivol (Partener): ”Alături de ceilalți colegi parteneri am reușit să creăm o firmă cu un brand puternic, recunoscut pentru expertiza sa, atât pe plan local, cât și internațional. Popescu & Asociații oferă un mix ideal de oportunități profesionale, mediu de lucru pozitiv și resurse pentru dezvoltare personală și profesională”
Proiectul eșuat de lobby, prin care liderii Alianței pentru Unirea Românilor ar fi beneficiat de o întâlnire și o ședință foto cu Donald Trump la reședința din Mar-a-Lago (Florida) se lasă cu un proces în SUA. Pretenții de 4,6 mil. USD pentru că șefii partidului AUR nu s-au întâlnit cu înalți oficiali americani, peste Ocean
Rising Stars | Raluca Biță, unul dintre cei mai buni studenți ai generației sale, a ales să profeseze în sfera Dreptului financiar-bancar în echipa Filip & Company: ” Una dintre principalele mele așteptări a fost să găsesc un mediu care să mă stimuleze intelectual și să-mi ofere ocazia de a rezolva probleme complexe și am întâlnit exact asta. Fiecare caz aduce provocări unice, care necesită o combinație de cunoștințe juridice, gândire critică și creativitate în găsirea celor mai bune soluții pentru clienți”
OMV Aktiengesellschaft a mers pe mâna avocaților de la ZRVP într-un alt arbitraj ICC cu statul român și a câștigat încă 47 mil. €, plus dobânzi. Pretenții de alte 50 mil. € la orizont, într-o procedură nouă, inițiată în decembrie 2024, în care lucrează deja aceeași echipă de avocați
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...