ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Clodius (Neobility): Criza COVID-19 a fost extrem de pozitivă asupra a tot ceea ce înseamnă mobilitate alternativă

27 Iulie 2020   |   AGERPRES

În viziunea specialistului în mobilitate urbană, România are o problemă de infrastructură pe segmentul de micro-mobilitate, iar a avea o maşină nu este soluţia pentru a fi mobili în trafic.

 
 
 Criza COVID-19 a fost extrem de pozitivă asupra a tot ceea ce înseamnă mobilitate alternativă şi a pus foarte multă lumină asupra faptului că există şi altceva în afară de a deţine o maşină şi a o ţine parcată în faţa blocului, a afirmat, luni, într-o videoconferinţă de specialitate, Andrei Clodius, director de produs UrbanAir, în cadrul Neobility.

"Mi se pare că toată criza COVID-19 a fost extrem de pozitivă asupra a tot ceea ce înseamnă mobilitate alternativă. A adus foarte mult awareness şi a pus practic foarte multă lumină şi asupra faptului că există altceva în afară de a deţine o maşină şi a o ţine parcată în faţa blocului sau pe stradă în trafic 24 de ore din 24. Nu e nevoie să deţii o maşină. Există o grămadă de alte opţiuni alternative. Problema asta e prezentă atât local, cât şi global. Nu există neapărat o diferenţă între problematicile pe care le avem în momentul prezent în cadrul urban. Mi se pare că România, şi Bucureştiul în mod special, este un exemplu destul de pozitiv în tot ce înseamnă mobilitate urbană. În Bucureşti sunt 13 operatori de mobilitate alternativă şi e comparabil cu orice fel de altă capitală, cum ar fi Madrid care are în jur de 20 (de operatori, n.r.). Ce e important de reţinut în toată epopeea mobilităţii alternative este că noi nu construim tehnologie de dragul tehnologiei, ci o construim pentru oameni, în esenţă. În continuare, trebuie să ţinem cont de ceea ce înseamnă lucrul adânc înrădăcinat, la nivel local. Această extensie a casei care se numeşte maşina pentru foarte mulţi. Cred că fără COVID-19 acest aspect comportamental ar fi continuat destul de puternic. Cred că partea pozitivă a COVID este că ne putem schimba comportamentele, totuşi", a spus Clodius.


În viziunea specialistului în mobilitate urbană, România are o problemă de infrastructură pe segmentul de micro-mobilitate, iar a avea o maşină nu este soluţia pentru a fi mobili în trafic.

"Nu înseamnă că a avea o maşină e soluţia pentru toate problemele noastre de mobilitate. Oraşul e multimodal. Pentru a te mişca de la punctul A la B, nu tot timpul ai nevoie de maşină. Poate azi ai nevoie de o trotinetă electrică, poate mâine ai nevoie de o maşină pe care o închiriezi, pate poimâine ai nevoie de soluţie de ridesharing. Nu toate aspectele mobilităţii se învârt în jurul deţinerii sau posesiei unei maşini personale. E clar că pe plan local este o uriaşă problemă de infrastructură când vorbim de micro-mobilitate şi e păcat că o astfel de infrastructură e destul de ieftină. Nu cred că trebuie să vorbim numai de turnat asfalt şi pus pietre pentru a construi piste de biciclete. Aici e vorba despre infrastructură legală şi aici clar e nevoie de un efort comun. Cu o infrastructură legală corectă toţi putem culege avantajele. E clar o tendinţă de a încerca să vorbim despre a renunţa la maşină. Mie mi s-ar părea fantastic să nu mai trebuiască să-mi mai cumpăr o maşină, să mai trebuiască să plătesc o asigurare, să pot să mă plimb de la A la B în totală siguranţă şi în total confort cu ce am eu nevoie în momentul de faţă. Totul depinde nu doar de eforturile noastre, ci şi de cadrul care ni se oferă, la nivel naţional", a subliniat Andrei Clodius.

Neobility este o platformă cu capital românesc creată pentru a sprijini şi dezvolta mobilitatea urbană. Start-up-ul a lansat recent UrbanAir, aplicaţia care integrează toate soluţiile de mobilitate urbană.

Platforma, prezentă atât pe piaţa din România, cât şi la nivel global, are în portofoliu peste 100 de furnizori de mobilitate alternativă.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 7734 / 8648
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
ONV LAW își extinde echipa de avocați și își mărește portofoliul de proiecte cu 20%, în primele 3 luni ale anului. Afaceri de 1,5 mil E, anul trecut
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
Studiu Refinitiv | Piața tranzacțiilor de M&A s-a redresat în Q1 ̸ 2024, dar nu înregistrează creșteri pe piețele emergente. DLA Piper și CMS își mențin pozițiile fruntașe la nivel global, Schoenherr se remarcă în Europa, iar Filip & Company întră în topul consultanților din Europa Estică
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Dinuță, Legal and Administrative Manager - Amromco Energy: ” Cred că un grup profesional atât de important nu poate evolua cu adevărat doar în virtutea inerției, ci trebuie să existe o coeziune reală. Competiția și concurența în anumite limite sunt clar productive, dar în final noi toți trebuie să fim, în primul rând, colegi de breaslă și nu adversari, chiar dacă lucrăm pentru un concurent de pe piață”
Dorsey & Whitney (Europe) LLP și Schoenherr România, alături de cumpărator în tranzacția prin care Eleco plc, firmă listată pe bursa londoneză, preia două companii de software locale. Ce consultanți au lucrat pentru vânzător
Avocații ZRVP au în derulare, de la începutul anului, cinci proiecte de M&A în domeniul energiei regenerabile şi alte câteva tranzacţii în alte sectoare economice | Anca Danilescu, Partener Senior: Nu doar profitabilitatea sau perspectivele de business ale societăţii – ţintă decid soarta unei tranzacţii, ci şi „sănătatea” juridică a acesteia, ceea ce face ca profesionalismul avocaţilor implicaţi în tranzacţie să încline semnificativ balanţa spre un final sau altul al respectivului proiect
BONDOC ȘI ASOCIAȚII anunță 5 noi promovări în cadrul echipei sale de avocați, inclusiv un nou partener | Lucian Bondoc, Managing Partner: Continuă recunoașterea meritocratică și echitabilă a atingerii unor praguri de experiență și a unor contribuții speciale la succesul nostru comun
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Alexia Rizoiu, 85 de puncte la examenul organizat de Facultatea de Drept în anul 2022: ”Cuvântul-cheie în jurul căruia îmi concentrez activitatea de student este echilibrul. Satisfacția pe care o obții după ce ai reușit să înțelegi încă un concept sau o instituție a dreptului nu se compară cu nimic altceva; simți că ai mai făcut un pas spre a deveni profesionistul care îți dorești să fii”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihai Rotaru, Deputy legal director – head of legal consultancy department - Banca Transilvania: ”În zilele noastre nu prea mai există domenii în care să poți crește un business ignorând latura juridică a afacerii. La modul general, cred că vom vedea din ce în ce mai mulți juriști în ipostaze diferite decât cele uzuale, de tehnicieni ai dreptului, în postura de antreprenori și fondatori în business-uri diverse, în echipe de design thinking, în echipe de dezvoltare produse și aplicații IT și, de ce nu, chiar cumulând toate aceste calități”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...