ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Ghinea, despre stadiul PNRR: Componentele extinse şi anexele tehnice vor fi finalizate în cursul acestei săptămâni

24 Mai 2021   |   Agerpres

Ministrul Investiţiilor a subliniat că PNRR se află în "faza de lucru de dinaintea finalizării".

 
 
Componentele extinse şi anexele tehnice ale Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) vor fi finalizate în cursul acestei săptămâni, a anunţat ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Cristian Ghinea.
 
"La întâlnirea de săptămâna trecută de la Guvern, domnul Ciolacu (Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, n.r.) a spus că vrea să vadă PNRR. L-am întrebat la ce se referă exact, dar discuţia a rămas la un nivel de generalitate. Citesc acum în presă că domnul Ciolacu crede că am 'ascunde' PNRR-ul, deşi am comunicat şi convenit exact condiţiile de acces la informaţii. Ca să fie foarte clar, PNRR în acest moment înseamnă, conform regulamentului european, documente de lucru pe capitole aflate în diverse iteraţii de lucru cu Comisia Europeană", susţine Cristian Ghinea într-un comunicat transmis luni AGERPRES.
 
Ministrul Investiţiilor a subliniat că PNRR se află în "faza de lucru de dinaintea finalizării".
 
"Aşa cum am explicat deja în mai multe comunicate de presă, MIPE dezvoltă componentele împreună cu ministerele de linie, avem discuţii cu Comisia Europeană, primim comentarii, lămurim ce e de lămurit, negociem ce e de negociat şi revenim cu o nouă iteraţie. Tot acest proces are ca scop ca la momentul trimiterii oficiale să avem un document matur. Niciun alt stat membru al UE nu a publicat documente de lucru", a mai spus Cristian Ghinea.
 
Potrivit ministrului Investiţiilor, cele mai multe state UE care au depus deja planul lor "au ales să nu publice variantele extinse ale componentelor nici măcar după depunerea oficială, au publicat doar sinteze."
 
Un tabel cu stadiul actual al PNRR, care sintetizează "etapa de parcurs pentru fiecare capitol", este publicat pe pagina de Internet a Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene.
 
"După cum am anunţat, vom depune documentul la 31 mai şi acela este momentul în care România are PNRR oficial şi de unde va începe etapa formală de evaluare de către Comisie. Am fost prezent în Parlament, am discutat cu PSD şi cu mulţi alţi actori politici şi civici în cadrul consultărilor şi am lămurit toate problemele de conţinut. Facem astăzi un gest de transparenţă fără precedent, dând acces la documente încă în lucru. Am invitat reprezentanţii PSD să le citească la sediul ministerului, fiecare capitol în ultima iteraţie aflată în lucru cu Comisia Europeană", a mai spus Cristian Ghinea.
 
Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă al României este documentul strategic care fundamentează priorităţile de reformă şi domeniile de investiţii la nivel naţional pentru instituirea Mecanismului de redresare şi rezilienţă.
 
Mecanismul este gândit pe şase piloni, şi anume: Tranziţie verde; Transformare digitală; Creştere inteligentă, sustenabilă şi favorabilă incluziunii, inclusiv coeziune economică, locuri de muncă, productivitate, competitivitate, cercetare, dezvoltare şi inovare, precum şi o piaţă internă funcţională, cu întreprinderi mici şi mijlocii (IMM-uri) puternice; Coeziune socială şi teritorială; Sănătate, precum şi rezilienţă economică, socială şi instituţională, în scopul, printre altele, al creşterii nivelului de pregătire pentru situaţii de criză şi a capacităţii de reacţie la criză; Politici pentru generaţia următoare, copii şi tineret, cum ar fi educaţia şi competenţele.
 
La începutul lunii mai, premierul Florin Cîţu a declarat că, la toate capitolele, au fost reduse sumele din PNRR, iar acesta se încadrează în 29,2 de miliarde de euro.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 6654 / 9472
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Leroy și Asociații a asistat ENGIE Romania în achiziția unui proiect eolian în județul Constanța. Ce avocați au fost în prima linie
Filip & Company a asistat Amstar Management în vânzarea hotelurilor Duke Romană și Duke Armenească din București. Ioana Roman (partener) a coordonat echipa
Cum lucrează avocații firmei Țuca Zbârcea & Asociații în proiectele de obținere și implementare a ajutoarelor de stat și cum îi pot ajuta pe clienții care solicită asistență | Șansele unui proiect depind de caracteristicile sale intrinseci, de îndeplinirea criteriilor de eligibilitate și de corectitudinea cu care sunt colectate documentele necesare depunerii dosarului. De vorbă cu Raluca Vasilache (Partener) și Andreea Oprișan (Partener) despre pașii care trebuie urmați și aspectele sensibile de care companiile trebuie să țină cont
RTPR, avocații băncilor în finanțarea sindicalizată de 3,1 miliarde lei acordată Electrica. Cosmin Tilea (Partner) și Andreea Nedeloiu (Counsel) au coordonat echipa
Women Lawyers | De vorbă cu Angela Porumb (Partener Mușat & Asociații), avocat o carieră de peste 20 de ani în avocatura de business, care a ales această firmă din dorința clară de a evolua: ”Pasul spre Mușat & Asociații a fost definitoriu pentru maturizarea și împlinirea mea ca avocat. Am avut în acest fel avantajul de a intra în dosare complexe, cu rezonanță juridică, cauze ce, dincolo de pregătirea teoretică, au implicat creativitate maximă și obligatoriu efort de echipă”
Răsturnare de situație: doar trei case locale de avocați rămân în topul global al celor mai bune 100 de firme implicate în arbitraje internaționale | Filip & Company intră în top, iar două firme cu un trecut bogat în domeniul arbitrajelor și prezență constantă în ghidurile de profil au părăsit clasamentul. ZRVP și LDDP rămân pilonii prezenței românești în GAR 100, ediția 2025
Women Lawyers | De vorbă cu Gabriela Neagu, Managing Associate la Băncilă, Diaconu și Asociații, avocatul care a construit de la zero practica de Banking & Finance a firmei: „Să ai șansa nu doar să faci parte dintr-o echipă, ci să o modelezi și să o dezvolți, este un proces care îți aduce atât satisfacție, cât și o responsabilitate reală”
Rundă de promovări în mai multe arii de practică în biroul Kinstellar din București. Magdalena Răducanu preia rolul de Partener, alți șase avocați fac un pas înainte în carieră | Victor Constantinescu (Managing Partner): ”Aceste promovări recente nu sunt doar etape importante în cariera colegilor noștri, ci și confirmare a abilității lor de leadership și a rolurilor esențiale în cadrul biroului nostru”
Women Lawyers | De vorbă cu Andreea Soare (Senior Associate - BSMP), avocat care spune că pentru a avea o carieră durabilă, este fundamental să fii cu adevărat pasionat de munca pe care o depui și dedicat îndeplinirii cu succes a mandatelor încredințate. ”Principalele avantaje ale apartenenței la această firmă sunt diversitatea proiectelor la care avem acces și oportunitățile de dezvoltare professională. Cultura deschisă și orientată spre colaborare permite un schimb constant de idei și soluții creative”
Filip & Company a asistat BT Pensii în preluarea fondului BRD Medio, care devine Pensia Mea Plus. Vânzătorii au lucrat cu avocații PNSA
Sebastian Guțiu, Managing Partner Schoenherr România, interviu în Italia Oggi: ” Mediul economic românesc prezintă lumini și umbre. 2025 va fi un an delicat; unele decizii politice și reforme structurale ar putea fi încetinite”
Schoenherr a asistat Dentas Kağıt Sanayi cu privire la vânzarea fabricii sale din România către Hartmann Packaging | Mădălina Neagu (partener), coordonatoarea echipei: ”Sectorul producției din România continuă să atragă atenția investitorilor strategici”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...