ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Havrileţ (Ministerul Energiei): Avem un hăţiş de legi care se bat cap în cap şi sabotează dezvoltarea sectorului energetic românesc

17 Noiembrie 2020   |   AGERPRES

Havrileţ a arătat că a trecut în revistă modificările la Legea 123/2012, legea-cadru a energiei electrice şi a gazelor naturale şi a rezultat că în opt ani respectivul act normativ a fost schimbat de 12 ori prin alte legi şi ordonanţe.

 
 
România îşi sabotează singură dezvoltarea sectorului energetic printr-un hăţiş de legi care se bat cap în cap, iar singura soluţie este o nouă Lege a energiei şi una a gazelor, care să preia experienţele altor ţări, a declarat, marţi, Niculae Havrileţ, secretar de stat în Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri.

El a participat la conferinţa online "Petrolul în Noua Economie", organizată de România Durabilă şi EM360.

"Elementul de bază care trebuie luat în calcul şi eliminat este instabilitatea legislativă. Se spune că un singur lucru este stabil în România: instabilitatea legislativă", a afirmat secretarul de stat.

Havrileţ a arătat că a trecut în revistă modificările la Legea 123/2012, legea-cadru a energiei electrice şi a gazelor naturale şi a rezultat că în opt ani respectivul act normativ a fost schimbat de 12 ori prin alte legi şi ordonanţe.


"De 12 ori. Legislaţia secundară este şi ea obiectul schimbărilor repetate, chiar multiple într-un singur an. De exemplu, un regulament care vizează consumatorii casnici, care în general sunt vulnerabili, a fost schimbat de 11 ori într-un an. Deci nu mai putem vorbi de stabilitate care să ducă mai departe la simplificarea proceselor, la eliminarea birocraţiei şi la eliminarea timpilor morţi. Noi practic ne sabotăm creşterea, dezvoltarea sectorului energetic prin acest hăţiş de legi, care multe dintre ele se bat cap în cap", a continuat oficialul ministerial.

Soluţia este o nouă Lege a energiei electrice şi una a gazelor naturale, simplificate pe cât posibil, cu preluarea celor mai bune experienţe din ţările avansate, consideră el.

"Energia este inima oricărei activităţi economice. Pentru a avea energie ieftină, trebuie să încurajăm producătorii de energie, într-un cadrul stabil", a conchis Havrileţ.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 8356 / 9760
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
RTPR a asistat ROCA la vânzarea participației sale în Artesana. Echipa de proiect, coordonată de Alina Stăvaru (Partner)
CMS | Join Our Team: Tax Consultant - Tax Department
Legal 500 - Central and Eastern Europe Awards 2025 | Clifford Chance, Filip & Company și Băncilă, Diaconu și Asociații sunt pe lista scurtă pentru titlul de ”Firma anului în România”. Horea Popescu (CMS), Ruxandra Bologa (NNDKP), Madalina Rachieru-Postolache (Clifford Chance) și Ana-Maria Baciu (Baciu Partners) printre candidații la titlul ”Romania Lawyer of the Year”. Alți 18 avocați români și 8 firme locale concurează la premiile regionale
Finanțările sindicalizate își păstrează poziția solidă, iar club-deal-urile câștigă teren pe piață, spun avocații din practica de Banking & Finance de la NNDKP | Valentin Voinescu (Partener): ”Am remarcat o creștere a interesului din partea fondurilor de investiții și a creditorilor non-bancari. Profilul clientului a evoluat: companiile sunt mai bine informate, mai receptive la structuri mixte și tot mai interesate de optimizarea costurilor și a structurii de capital”
Cei mai buni profesioniști în domeniul brevetelor, văzuți de ”IAM Patent 1000 - 2025” | NNDKP, ZRVP și Dincă & Speciac au cea mai bună poziționare, iar Mușat & Asociații și Baciu Partners sunt în prim plan. Ce firme au cei mai mulți avocați listați și ce spun clienții despre aceștia
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Liana Ștefana Bonca, 85 de puncte, printre primii intrați în anul 2022: “Facultatea vine cu provocări însemnate, iar examenele te testează în moduri neașteptate, cerând mai mult decât ai crezut vreodată că poți oferi. Totuși, în mijlocul acestui tumult și a nesiguranței cu care încă mă confrunt, am credința profundă că munca și pasiunea pot transforma chiar și cele mai grele obstacole în realizări”
LegiTeam: Atorney at Law (0 - 2 years) - Dispute Resolution | Reff & Associates
Women in Business Law EMEA Awards 2025 | CMS câștigă titlul de de “Firma anului în România”. Un avocat in-house local, desemnat ”General Counsel of the Year” pentru regiune
Tranzacție rară pe piața românească | Cum au lucrat avocații Legal Ground în proiectul legat de achiziția unor obligațiuni ‘tokenizate’, înregistrate și tranzacționate prin sistemul blockchain. Mihai Dudoiu (Partener): ”Pe lângă aspectele comune unor proiecte de finanțare ‘clasice’, a fost necesară integrarea unei componente de fintech. Arhitectura juridică a trebuit adaptată unui cadru relativ nou și încă în formare din punct de vedere normativ”
LegiTeam: Lawyer - Corporate M&A | Reff & Associates
Filip & Company a asistat consorțiul de bănci în legătură cu prima emisiune de obligațiuni verzi a Electrica, în valoare de 500 de milioane de euro. Alexandru Bîrsan (managing partner) și Olga Niță (partener) au coordonat echipa
Țuca Zbârcea & Asociații salvează Asociația Municipală de Fotbal București de la dizolvare | Dosarul, preluat abia după pronunțarea hotărârii definitive de dizolvare. Dan Cristea (Partener): “Admiterea unei căi extraordinare de atac este un eveniment”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...