ZRP Schoenherr
Tuca Zbarcea & Asociatii

Isabel Schnabel: BCE ar putea extinde măsurile de sprijin dacă randamentele afectează creşterea economiei

26 Februarie 2021   |   Agerpres

Declaraţiile sale se adaugă sentimentelor de îngrijorare din partea BCE că piaţa obligaţiunilor ameninţă redresarea economiei europene.

 
 
Banca Centrală Europeană ar putea avea nevoie să-şi majoreze sprijinul monetar pentru economie dacă majorarea costurilor de finanţare afectează creşterea, a declarat vineri Isabel Schnabel, membru în boardul executiv al BCE, transmite Reuters.
 
"O creştere a ratelor dobânzilor în stadiul incipient al redresării, chiar dacă ar reflecta îmbunătăţirea perspectivelor de creştere, ar putea retrage sprijinul monetar vital prea devreme şi prea abrupt, ţinând cont de starea încă fragilă a economiei. Atunci autorităţile ar trebui să-şi extindă măsurile de sprijin", a afirmat oficialul BCE la o conferinţă online.
 
Declaraţiile sale se adaugă sentimentelor de îngrijorare din partea BCE că piaţa obligaţiunilor ameninţă redresarea economiei europene.
 
Investitorii pariază pe faptul că o redresare a economiei mondiale, sprijinită de măsurile masive de stimulare fiscală din SUA, va spori inflaţia. Îngrijorarea pentru zona euro este că vor creşte costurile de finanţare mai mult decât poate suporta economia, care este afectată de ritmul lent al vaccinării şi extinderea restricţiilor impuse pentru a stopa extinderea pandemiei de coronavirus (COVID-19).
 
Şi Christine Lagarde, preşedintele BCE, a anunţat săptămâna aceasta că Banca Centrală Europeană monitorizează atent recenta creştere a randamentelor obligaţiunilor guvernamentale, un semn clar că autorităţile sunt îngrijorate de creşterea costurilor de finanţare.
 
"În cadrul indicatorilor cu ajutorul cărora monitorizăm dacă încă sunt favorabile condiţiile de finanţare, sunt extrem de importante randamentele obligaţiunilor guvernamentale. În consecinţă, Banca Centrală Europeană monitorizează atent evoluţia pe termen mai lung a randamentelor", a declarat oficialul BCE.
 
Lagarde a reafirmat angajamentul BCE de a prezerva condiţiile financiare favorabile în timpul pandemiei de coronavirus (COVID-19), prin toate mijloacele pe care le are la dispoziţie instituţia cu sediul la Frankfurt.
 
De la începutul anului, randamentele obligaţiunilor din zona euro au crescut, după evoluţii similare în SUA. Până acum BCE a minimalizat aceste evoluţii, apreciind că rămân favorabile condiţiile financiare, iar randamentele nu sunt în mod necesar o măsură de referinţă.
 
Analiştii se aşteaptă ca Banca Centrală Europeană să intervină, prima dată verbal, apoi prin accelerarea achiziţiilor de bonduri.
 
Randamentul pentru obligaţiunile guvernamentale germane cu maturitatea la 10 ani, un indicator de referinţă în zona euro, se situează la minus 0,33%, în creştere de la aproximativ minus 0,58% la începutul anului. 
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 526 / 14464
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Cele mai imporante modificări ce vor fi aduse legislației insolvenței, comentate de avocații firmei Stratulat Albulescu. Cum lucrează echipa în dosarele de insolvență și proiectele provocatoare în care a fost implicată în ultima perioadă
LegiTeam: CMS is looking for an Associate | Banking&Finance Practice Group
LegiTeam: CMS is looking for an Associate | Corporate and M&A Practice Group
LegiTeam: CMS is looking for Legal Assistant | Executive Assistant
Parteneriat strategic: Arthur Hunt și ONV LAW se asociază și intră împreună pe segmentul de M&A, transformări și restructurări de companii
LegiTeam: ZRVP recrutează avocat definitiv | Litigii
Wolf Theiss are clienți care iau în calcul potențiale listări sau caută să implementeze modele de afaceri similare SPAC-urilor. Claudia Chiper, Partenerul coordonator al practicii de Capital Markets: Creativitatea noastră s-a tradus în numărul de mandate câștigate și în găsirea de soluții acolo unde legislația nu este armonizată sau este neclară. Echipa multi-jurisdicțională ne permite să avem o bază de cunoștințe și abordări bazate pe practici și uzanțe internaționale
The Legal 500 EMEA, ediția 2021 | Cele mai bune firme de avocatură din România, în 15 arii de practică. ȚZA se menține în fruntea ierarhiei, NNDKP, Filip & Company și PNSA - pe prima bandă în mai multe arii de practică. Număr mare de avocații considerați ‘Leading individuals’, ‘Next Generation Partners’ și ”Rising Stars”
Despre tinerii avocați care au intrat în rândul partenerilor din firmele mari | Azi, Roxana Abrașu (NNDKP): Talentul în avocatură este un dar ce trebuie exploatat și poate fi pus în valoare prin dăruire și implicare totală. Inovația este esențială, însă pentru a performa este nevoie de foarte multă implicare, dedicare și muncă
LegiTeam: BSMP is looking for Lawyers | Financial Services & Corporate practice
Promovări la PNSA, unde mai mulți avocați fac un pas înainte în carieră. Florian Nițu, Managing Partner: Extindem echipa de seniori cu o nouă generație de avocați formați în cadrul firmei
Achitare definitivă pentru cea mai mare societate de transport public din România, obținută de echipa de drept penal a ZRVP
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...