ZRP Schoenherr
Tuca Zbarcea & Asociatii

Ministrul Agriculturii: Suntem interesaţi de transferul de tehnologie americană de irigaţii

17 Septembrie 2021   |   Agerpres

Noul ataşat regional al SUA pentru Romania pe probleme de agricultură i-a fost prezentat ministrului Agriculturii de către însărcinatul cu afaceri al Ambasadei SUA la Bucureşti, David Muniz.

 
 
Ministerul Agriculturii este interesat de transferul de tehnologie pentru dezvoltarea infrastructurii de irigaţii de la parteneri americani, i-a transmis, joi, ministrul de resort, Adrian Oros, noului ataşat regional al SUA pentru România pe probleme de agricultură, Alicia Hernandez, potrivit unui comunicat remis de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR).
 
În cadrul întâlnirii cu reprezentantul Guvernului american, ministrul Agriculturii a arătat că MADR are priorităţi care se doresc a fi continuate alături de parteneri americani cu privire la strategia de gestionare a apei, iar în acest sens este apreciată oportunitatea transferului de tehnologii de nivel înalt pentru dezvoltarea infrastructurii de irigaţii din România, se menţionează în comunicatul Ministerului Agriculturii.
 
Noul ataşat regional al SUA pentru Romania pe probleme de agricultură i-a fost prezentat ministrului Agriculturii de către însărcinatul cu afaceri al Ambasadei SUA la Bucureşti, David Muniz.
 
Ministrul Agriculturii le-a transmis reprezentanţilor Guvernului american interesul României de a colabora cu SUA în domeniile strategiei de gestionare a apei, managementului riscurilor, protejării zonelor cu constrângeri naturale, învăţământului agricol, cercetării în domeniul agriculturii cu privire la schimbările climatice.
 
Adrian Oros a precizat că Ministerul Agriculturii susţine misiunea de inovare agricolă pentru climă "AIM for Climate", iniţiativă a SUA şi a Emiratelor Arabe Unite.
 
Proiectul "AIM for Climate" are ca scop stimularea inovării, cercetării şi dezvoltării în agricultură în contextul schimbărilor climatice (AIM4C) şi se înscrie în cadrul politicilor şi măsurilor adoptate de către Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale în domeniul schimbărilor climatice, având în vedere că România prezintă un risc considerabil faţă de schimbările climatice, iar agricultura este foarte vulnerabilă la impactul acestora, în condiţiile în care riscurile asociate nu sunt egal distribuite, se menţionează în comunicatul MADR.
 
Delegaţia SUA prezentă la discuţiile cu ministrul Agriculturii s-a arătat interesată de poziţia României cu privire la Green Deal şi la strategiile "Biodiversitate" şi "De la fermă la furculiţă".
 
Ministrul Agriculturii a făcut o scurtă prezentare a stadiului elaborării Planului Naţional Strategic, precum şi a măsurilor de sprijin al investiţiilor în agricultură şi dezvoltare rurală pentru perioada de tranziţie 2021-2022.
 
De asemenea, Adrian Oros a subliniat că Ministerul Agriculturii lucrează împreună cu asociaţiile reprezentative la definitivarea ecoschemelor, care condiţionează efectuarea a aproape 25% din plăţile directe din Pilonul I, astfel încât aceste eco-scheme să fie accesate de toţi fermierii, ele fiind obligatorii pentru ţările membre UE, dar voluntare pentru fermieri, se precizează în comunicatul MADR.
 
Ministrul Agriculturii a făcut referire şi la colaborarea excelentă între universităţile din România şi cele din SUA în domeniul agricol.
 
Oficialii SUA au relevat şi rezultatele bune obţinute de fermierii români în acest an, iar Adrian Oros a transmis că Guvernul României va continua reformele în agricultură şi în industria alimentară.
 
La finalul întâlnirii, reprezentanţii delegaţiilor celor două părţi şi-au reafirmat interesul pentru continuarea colaborării în domeniul agricol în beneficiul fermierilor din România şi SUA. 
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 533 / 16100
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
POPESCU & ASOCIAȚII obține în instanță o soluție fără precedent pentru Consiliul Local Sinaia
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Locul arbitrajului și organizarea audierilor (Powered by ZRVP)
LegiTeam: GNP Guia Naghi și Asociații recrutează tineri avocați | Pharma & Life Sciences, Litigii
Obiectivele Teleperformance în zona ESG sunt în continuă dezvoltare, firma angajându-se să preia un rol de lider în responsabilitatea socială corporativă. De vorbă cu Laura Rudnyanszky, Chief Legal and Compliance Officer pentru România, despre certificarea Verego SRS primită pentru al cincilea an consecutiv și principiile cheie care stau la baza activității companiei
Avocații PNSA au asigurat asistența legală a tranzacției prin care celebrul alpinist David Neacșu a vândut compania GD Escapade. Alexandru Medelean (Wise Way Advisors), consultant principal al tranzacției
Avocații firmei Țuca Zbârcea & Asociații spun că a crescut gradul de specializare și sofisticare a mandatelor privind GDPR, în special din perspectiva complexității aspectelor implicate, dar și prin prisma aportului de know-how și inovare cerute pentru rezolvarea lor. Echipă dedicată exclusiv proiectelor de acest tip și portofoliu de clienți ce include primii cinci jucători din aproape toate industriile cu expunere semnificativă în zona GDPR
Avocații KPMG Legal spun că există apetit pentru pentru finanțări de anvergură. Creditele locale mari tind să nu depășească 200 mil. €, în timp ce sindicalizările din străinătate pot sări pragul de 500 mil. €. O discuție cu membrii unei echipe de elită, despre inițierea unui „sindicat bancar”, criteriile importante în acordarea unei finanțări, proiecte care primesc mai ușor finanțare și alte detalii puțin știute ale împrumuturilor sindicalizate
TAX + LEGAL VIDEOCONFERENCE: DISPUTELE FISCALE – DIRECȚII ȘI EVOLUȚIE, conferință organizată de TZA, pe 8 decembrie
Dispute-Resolution.Center | Statul român a plătit avocaților facturi de peste 21 mil. lei în ultimii doi ani, în arbitrajul ICSID cerut de Nova Group Investments, firmă controlată de familia Adamescu. Audierile s-au încheiat și se așteaptă hotărârea Tribunalului arbitral în dosarul cu pretenții ale reclamantei de 345 mil. E
Avocații GNP | Guia Naghi & Partners explică efectul aplicării prevederilor legislative nou introduse în domeniul achizițiilor publice. Recomandările echipei care gestionează proiectele multor clienți cu un profil proeminent în economia locală
„The Lawyer European Awards 2021”: 6 firme cu activitate în România concurează pentru titlu la secțiunea ”Law Firm of the Year: South Eastern Europe” | ZRVP, Popescu & Asociații și TZA, pe lista scurtă a premianților. Alina Popescu (MPR Partners) concurează la titlul - „European managing partner of the year”
Problematica ESG este inclusă în strategiile legate de risc și reziliență ale Farmexim și Help Net, iar oficialii companiilor spun că vor face tot ce este necesar pentru a continua proiectele într-un mod sigur și sustenabil. Mihaela Scărlătescu, Head of Legal and Compliance Director: Ducem businessul la nivelul următor de profesionalism şi responsabilitate
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...