ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Ministrul Aurescu: Acuzaţiile Rusiei privind transporturile de cereale din Ucraina - complet false

20 Mai 2022   |   Agerpres

Şeful diplomaţiei române a avut o intervenţie, joi, la New York, în Consiliul de Securitate al Organizaţiei Naţiunilor Unite, la dezbaterea "Menţinerea păcii şi securităţii internaţionale - conflict şi securitate alimentară". El i-a răspuns, în acest context, ambasadorului Federaţiei Ruse la ONU, Vasili Nebenzia.

 
 
Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a calificat drept "complet false" acuzaţiile Rusiei la ONU potrivit cărora Occidentul ar face cu Ucraina un schimb de tipul "cereale pentru arme".
 
Şeful diplomaţiei române a avut o intervenţie, joi, la New York, în Consiliul de Securitate al Organizaţiei Naţiunilor Unite, la dezbaterea "Menţinerea păcii şi securităţii internaţionale - conflict şi securitate alimentară". El i-a răspuns, în acest context, ambasadorului Federaţiei Ruse la ONU, Vasili Nebenzia.
 
"În ceea ce priveşte acuzaţiile Rusiei pe care tocmai le-am auzit în această sală că există o aşa-zisă 'înţelegere' între Occident şi Ucraina pentru a livra arme în schimbul cerealelor, permiteţi-mi să vă amintesc că nu este prima dată când Rusia face asemenea acuzaţii complet false. De exemplu, pe 1 mai, Ministerul Apărării rus a declarat că Ucraina exportă masiv cereale, folosindu-se de infrastructura rutieră, feroviară şi de transportul pe Dunăre din România, pentru a primi la schimb arme şi muniţie. Ministerul român al Apărării a negat prompt aceste declaraţii, calificându-le a fi o falsă şi grosolană manipulare a realităţii", a arătat Bogdan Aurescu.
 
Nebenzia vorbise anterior la dezbatere despre un aşa-zis schimb între Occident şi Ucraina.
 
"Faptul că am văzut cauza susţinută de oficialii occidentali de a creşte exporturile din Ucraina ne-a nedumerit. Este clar că situaţia privind foametea în Ucraina trebuie pusă între paranteze. Este o problemă care ar trebui să preocupe autorităţile de la Kiev, dar există o altă întrebare logică - anume unde merg aceste transporturi şi care este legătura lor cu nesiguranţa alimentară mondială? Din nou, aş vrea să îl întreb pe David Beasley (directorul executiv al UN World Food Programme - n.r.) dacă transporturile umanitare de cereale din Ucraina au trecut prin sistemul 'World Food' din februarie. Din câte ştim noi, răspunsul este nu, dar cerealele, dacă este să credeţi declaraţiile politicienilor occidentali şi relatări din media, sunt transportate din Ucraina prin sistemul feroviar şi pe Dunăre. Dar unde sunt transportate aceste cereale? Avem motive să bănuim că aceste cereale nu sunt folosite pentru a-i hrăni pe cei flămânzi din sud, ci sunt depozitate în diferite ţări europene. Astfel, din ce înţelegem noi, aşa plăteşte Ucraina pentru livrarea de arme", a susţinut diplomatul rus.
 
El a adăugat că ar exista un precedent în acest sens din 1918 şi le-a cerut oficialilor să comenteze "privind această versiune legată de cereale şi armament despre care mulţi experţi vorbesc, dacă pot respinge public această variantă şi dacă pot, în acelaşi timp, să explice cum aceste transporturi ajută în crearea securităţii alimentare".
 
La rândul său, ambasadorul Uniunii Europene la ONU, Olof Skoog, a reacţionat la declaraţia părţii ruse.
 
"Ce am auzit azi din partea Rusiei legat de o schemă a Occidentului, de schimb de tip 'cereale pentru arme' este încă un element pe o lungă listă de dezinformări", a spus Skoog. 
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 3202 / 8632
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Reff & Asociații și Deloitte România au asistat proprietarii Expo Market Doraly în vânzarea integrală a parcului comercial către dezvoltatorul imobiliar WDP
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihai Rotaru, Deputy legal director – head of legal consultancy department - Banca Transilvania: ”În zilele noastre nu prea mai există domenii în care să poți crește un business ignorând latura juridică a afacerii. La modul general, cred că vom vedea din ce în ce mai mulți juriști în ipostaze diferite decât cele uzuale, de tehnicieni ai dreptului, în postura de antreprenori și fondatori în business-uri diverse, în echipe de design thinking, în echipe de dezvoltare produse și aplicații IT și, de ce nu, chiar cumulând toate aceste calități”
MPR|Partners asistă cu succes Verde Magnesium într-un important proiect minier. Trei parteneri în echipa de proiect coordonată de Dana Rădulescu
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
LegiTeam: Mitel & Asociații recrutează avocați definitivi pentru Departamentul de Real Estate & Construction
Efervescență în activitatea avocaților specializați în fuziuni și achiziții de la Stratulat Albulescu, cu 15 proiecte de M&A aflate în lucru. Firma a acordat consultanță în peste 40 de tranzacții anul trecut și își îmbunătățește constant poziția în directoarele internaționale pe această arie de practică | Silviu Stratulat, Managing Partner: ”Peste 50% dintre proiectele noastre de M&A provin din colaborarea cu firme internaționale de top, cu care avem deja o relație sudată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Minerva Ioniță, Head of Legal & Compliance Department în cadrul Arctic: În postura de avocat intern, respectul față de colegi și angajator, onestitatea, sunt principii care te definesc și te recomandă. Activitatea juridică nu este doar un job, ci este o vocație care implică o responsabilitate profundă față de sistemul juridic și client
Clifford Chance Badea a asistat PIB Group Europa în tranzacția care marchează debutul companiei britanice pe piața de brokeraj de asigurări din România. Ce avocați au făcut parte din echipa coordonată de Nadia Badea, Partener Clifford Chance
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează asistent ̸ ă | secretar ̸ ă recepție
Zamfirescu Racoți Vasile & Partners primește la Londra premiul Firma Anului în România pentru litigii de brevete, acordat de Managing IP. Alina Tugearu (partener): “Suntem mândri că proiectele pe care le-am derulat sunt remarcate de comunitatea internațională a profesioniștilor în proprietate intelectuală și că munca noastră primește o recunoaștere de un asemenea calibru. Premiul aparține în primul rând echipei care stă în spatele acestor rezultate remarcabile”
SIMION & BACIU câștigă distincțiile Firma Anului în Domeniul Mărcilor și Firma Anului în Domeniul Drepturilor de Autor și Desene în România în cadrul prestigioasei gale Managing IP EMEA. Ana-Maria Baciu (managing partner) a fost desemnată Practicianul Anului în România
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...