ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Ministrul Transporturilor: Vom simplifica judecarea contestaţiilor la licitaţii; se blochează ani de zile proiecte

03 Iulie 2020   |   AGERPRES

Lucian Bode a spus că ministerul va lua "măsuri de capacitate administrativă" pentru a se putea implementa proiecte de modernizare a infrastructurii de transport.

 
 
Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a declarat, vineri, în timpul unei vizite la Fabrica de Vagoane Călători Astra Arad, că Guvernul va modifica legislaţia privind judecarea în instanţă a contestaţiilor depuse la licitaţii, în condiţiile în care mari proiecte de infrastructură rămân blocate ani de zile şi nu se pot obţine fonduri europene.

Lucian Bode a spus că ministerul va lua "măsuri de capacitate administrativă" pentru a se putea implementa proiecte de modernizare a infrastructurii de transport.

"Dacă vom sta ani de zile în contestaţii, cu siguranţă vom pierde bani europeni şi nu îmi doresc acest lucru. Vom trece la modificarea legislaţiei, la simplificarea modului în care sunt judecate aceste contestaţii, cum se judecă aceste contestaţii în instanţă, astfel încât să putem să accesăm aceşti bani gratis, bani europeni (...) Avem 250 de milioane de euro bani europeni disponibili pentru a achiziţiona material rulant nou şi, din păcate, şi cu primul lot de 40 de rame, şi cu cel de-al doilea lot, de 20 de rame, suntem blocaţi în instanţă", a spus ministrul.


Ministrul a văzut, la Astra, cum se construiesc vagoane de tren şi tramvaie şi a felicitat compania, care are aproximativ 600 de salariaţi, "pentru calitatea materialului rulant pe care îl produce şi pentru calitatea lucrărilor de reparaţii pe care le realizează la materialul rulant".

"Am reuşit să vizităm unul dintre cei mai mari producători de material din România şi din Europa (...) În urmă cu câteva luni am vizitat un producător român de material rulant, de la Craiova, ce a mai rămas din Electroputere Craiova, practic inteligenţa Electroputere Craiova s-a conexat într-o companie care se încăpăţânează să investească milioane de euro în cercetare. Dacă vă puteţi imagina că mai există companii care produc material rulant şi investesc milioane de euro în cercetare... În urmă cu câteva luni am vizitat o companie din Cluj, producătoare de material rulant, care repară material rulant. Astăzi sunt la Astra şi îmi propun ca în cel mai scurt timp să ajung la toţi producătorii de material rulant, toţi cei care repară material rulant, pentru că viitorul transportului, viitorul mobilităţii persoanelor este cel pe cale ferată", a spus ministrul Transporturilor.

El a adăugat că pleacă de la Astra "cu un sentiment de mândrie că mai sunt companii de această dimensiune care se încăpăţânează să producă în România pentru România".

Preşedintele Grupului de companii Astra, Valer Blidar, a spus că a reuşit să treacă de starea de urgenţă cu doar 25% dintre angajaţi în şomaj tehnic.

"Problema numărul unu astăzi este licitaţia de la Bucureşti, Curtea de Apel ne-a dat câştig de cauză şi sperăm că se va finaliza într-un termen scurt, aşa cum a decis Consiliul naţional de soluţionare a contestaţiilor", a spus Blidar, referindu-se la licitaţia privind achiziţia a 100 de tramvaie noi pentru Capitală.

El a mai spus că oraşele mari din România au nevoie de circa 1.000 - 1.200 de tramvaie noi pentru a le înlocui pe cele foarte vechi.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 7807 / 8644
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: Reff & Associates is looking for an 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Reff & Associates is looking for an 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Dinuță, Legal and Administrative Manager - Amromco Energy: ” Cred că un grup profesional atât de important nu poate evolua cu adevărat doar în virtutea inerției, ci trebuie să existe o coeziune reală. Competiția și concurența în anumite limite sunt clar productive, dar în final noi toți trebuie să fim, în primul rând, colegi de breaslă și nu adversari, chiar dacă lucrăm pentru un concurent de pe piață”
Dorsey & Whitney (Europe) LLP și Schoenherr România, alături de cumpărator în tranzacția prin care Eleco plc, firmă listată pe bursa londoneză, preia două companii de software locale. Ce consultanți au lucrat pentru vânzător
Avocații ZRVP au în derulare, de la începutul anului, cinci proiecte de M&A în domeniul energiei regenerabile şi alte câteva tranzacţii în alte sectoare economice | Anca Danilescu, Partener Senior: Nu doar profitabilitatea sau perspectivele de business ale societăţii – ţintă decid soarta unei tranzacţii, ci şi „sănătatea” juridică a acesteia, ceea ce face ca profesionalismul avocaţilor implicaţi în tranzacţie să încline semnificativ balanţa spre un final sau altul al respectivului proiect
BONDOC ȘI ASOCIAȚII anunță 5 noi promovări în cadrul echipei sale de avocați, inclusiv un nou partener | Lucian Bondoc, Managing Partner: Continuă recunoașterea meritocratică și echitabilă a atingerii unor praguri de experiență și a unor contribuții speciale la succesul nostru comun
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Alexia Rizoiu, 85 de puncte la examenul organizat de Facultatea de Drept în anul 2022: ”Cuvântul-cheie în jurul căruia îmi concentrez activitatea de student este echilibrul. Satisfacția pe care o obții după ce ai reușit să înțelegi încă un concept sau o instituție a dreptului nu se compară cu nimic altceva; simți că ai mai făcut un pas spre a deveni profesionistul care îți dorești să fii”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihai Rotaru, Deputy legal director – head of legal consultancy department - Banca Transilvania: ”În zilele noastre nu prea mai există domenii în care să poți crește un business ignorând latura juridică a afacerii. La modul general, cred că vom vedea din ce în ce mai mulți juriști în ipostaze diferite decât cele uzuale, de tehnicieni ai dreptului, în postura de antreprenori și fondatori în business-uri diverse, în echipe de design thinking, în echipe de dezvoltare produse și aplicații IT și, de ce nu, chiar cumulând toate aceste calități”
Efervescență în activitatea avocaților specializați în fuziuni și achiziții de la Stratulat Albulescu, cu 15 proiecte de M&A aflate în lucru. Firma a acordat consultanță în peste 40 de tranzacții anul trecut și își îmbunătățește constant poziția în directoarele internaționale pe această arie de practică | Silviu Stratulat, Managing Partner: ”Peste 50% dintre proiectele noastre de M&A provin din colaborarea cu firme internaționale de top, cu care avem deja o relație sudată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Minerva Ioniță, Head of Legal & Compliance Department în cadrul Arctic: În postura de avocat intern, respectul față de colegi și angajator, onestitatea, sunt principii care te definesc și te recomandă. Activitatea juridică nu este doar un job, ci este o vocație care implică o responsabilitate profundă față de sistemul juridic și client
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...