ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Schemele de ajutor de stat pentru susţinerea producţiei, operaţionale din luna mai

01 Martie 2024   |   AGERPRES

De asemenea, este în pregătire şi pus în dezbatere publică noul program pentru acordarea de garanţii în Programul IMM Invest, care are o valoare de 11,5 miliarde de lei.

 
 
Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a declarat vineri, la Oradea, că cele trei scheme de ajutor de stat aflate în pregătire pentru dezvoltarea economică şi susţinerea producţiei industriale, din care una pentru exploatarea minereurilor neferoase, precum cupru, argint, aur ş.a., vor fi operaţionale, probabil, în luna mai.

"Guvernul României este interesat de dezvoltarea economică. Fiecare stat îşi gândeşte propriile scheme de ajutor de stat. Noi ne-am orientat spre activităţile de producţie şi de exploatare de minereuri neferoase tocmai pentru că este nevoie de susţinerea producţiei industriale. Deja am pus în dezbatere publică şi sper să fie aprobat cât de curând, de către guvern, o schemă de ajutor de stat pentru activităţile de producţie. Ne orientăm spre proiecte de anvergură, cu impact pentru dezvoltarea economică a României, proiecte de minim 10 milioane de euro, destinate activităţii de producţie. Cu o valoare de 2,2 miliarde de lei", a afirmat Boloş.


De asemenea, este în pregătire şi pus în dezbatere publică noul program pentru acordarea de garanţii în Programul IMM Invest, care are o valoare de 11,5 miliarde de lei.

Şi tot în pregătire este o schemă de ajutor de stat pentru exploatarea minereurilor neferoase, România având zăcăminte bogate de minereuri neferoase pe care le poate exploata şi ca "o formă de sprijin pentru producţia industrială care, trimestru de trimestru, nu înregistrează un trend prea bun pentru dezvoltarea pe viitor".

Întrebat când vor fi operaţionale aceste scheme de ajutor de stat, ministrul Marcel Boloş a răspuns că, întâi de toate, vor trebui să fie aprobate de Guvern.

"După aceea, apreciez că undeva ghidul solicitantului, lansarea apelului de proiecte, iar pentru unele scheme de ajutor de stat, obţinerea avizului din partea Comisiei Europene, în al doilea trimestru, respectiv până undeva la începutul lunii mai să avem aceste scheme de ajutor de stat operaţionale. E nevoie de investiţii în economie şi mai ales la valorile acestea care dau un boost pentru creşterea economică a României", a afirmat ministrul.

În acest context, a precizat el, proiectele municipiului Oradea, cum sunt Centrul de transfer intermodal (rutier/feroviar), la finalizarea căruia a asistat vineri sau parcurile industriale, fac parte din demersurile pe care Guvernul le face pentru a sprijini mediul de afaceri şi IMM-urile.

Marcel Boloş, fost ministru al Fondurilor Europene, a îndemnat autorităţile locale să aibă acelaşi apetit în vederea accesării de fonduri europene pentru perioada 2021-2027, unde la nivelul Regiunii de Dezvoltare Nord-Vest bugetul este de peste 1,4 miliarde de euro, "deci o perspectivă de dezvoltare în continuare foarte bună pentru comunităţile locale".

"Să profităm din plin de descentralizarea fondurilor europene la nivel regional, mai ales că avem un buget record pentru dezvoltarea regională şi locală de peste 11 miliarde de euro, alocată pentru perioada de programare 2021 - 2027", a spus Boloş.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 138 / 8632
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Reff & Asociații și Deloitte România au asistat proprietarii Expo Market Doraly în vânzarea integrală a parcului comercial către dezvoltatorul imobiliar WDP
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihai Rotaru, Deputy legal director – head of legal consultancy department - Banca Transilvania: ”În zilele noastre nu prea mai există domenii în care să poți crește un business ignorând latura juridică a afacerii. La modul general, cred că vom vedea din ce în ce mai mulți juriști în ipostaze diferite decât cele uzuale, de tehnicieni ai dreptului, în postura de antreprenori și fondatori în business-uri diverse, în echipe de design thinking, în echipe de dezvoltare produse și aplicații IT și, de ce nu, chiar cumulând toate aceste calități”
MPR|Partners asistă cu succes Verde Magnesium într-un important proiect minier. Trei parteneri în echipa de proiect coordonată de Dana Rădulescu
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
LegiTeam: Mitel & Asociații recrutează avocați definitivi pentru Departamentul de Real Estate & Construction
Efervescență în activitatea avocaților specializați în fuziuni și achiziții de la Stratulat Albulescu, cu 15 proiecte de M&A aflate în lucru. Firma a acordat consultanță în peste 40 de tranzacții anul trecut și își îmbunătățește constant poziția în directoarele internaționale pe această arie de practică | Silviu Stratulat, Managing Partner: ”Peste 50% dintre proiectele noastre de M&A provin din colaborarea cu firme internaționale de top, cu care avem deja o relație sudată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Minerva Ioniță, Head of Legal & Compliance Department în cadrul Arctic: În postura de avocat intern, respectul față de colegi și angajator, onestitatea, sunt principii care te definesc și te recomandă. Activitatea juridică nu este doar un job, ci este o vocație care implică o responsabilitate profundă față de sistemul juridic și client
Clifford Chance Badea a asistat PIB Group Europa în tranzacția care marchează debutul companiei britanice pe piața de brokeraj de asigurări din România. Ce avocați au făcut parte din echipa coordonată de Nadia Badea, Partener Clifford Chance
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează asistent ̸ ă | secretar ̸ ă recepție
Zamfirescu Racoți Vasile & Partners primește la Londra premiul Firma Anului în România pentru litigii de brevete, acordat de Managing IP. Alina Tugearu (partener): “Suntem mândri că proiectele pe care le-am derulat sunt remarcate de comunitatea internațională a profesioniștilor în proprietate intelectuală și că munca noastră primește o recunoaștere de un asemenea calibru. Premiul aparține în primul rând echipei care stă în spatele acestor rezultate remarcabile”
SIMION & BACIU câștigă distincțiile Firma Anului în Domeniul Mărcilor și Firma Anului în Domeniul Drepturilor de Autor și Desene în România în cadrul prestigioasei gale Managing IP EMEA. Ana-Maria Baciu (managing partner) a fost desemnată Practicianul Anului în România
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...