ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Şefa Companiei Naţionale de Investiţii: În prezent, avem 580 de şantiere la nivel naţional

09 Aprilie 2021   |   Agerpres

Reprezentanta CNI a menţionat, totodată, că, în perioada următoare, se are în plan reabilitarea Universităţii din Bucureşti, a Academiei de Studii Economice, precum şi a unor spitale judeţene pentru care vor fi demarate procedurile de licitaţie.

 
 
Compania Naţională de Investiţii (CNI) are în derulare, la ora actuală, 580 de şantiere şi câteva sute de proceduri care se vor concretiza în contracte de investiţii în infrastructura sanitară, educaţională, sportivă, culturală şi în cea a monumentelor istorice, a declarat, vineri, în cadrul unei dezbateri online, Manuela Irina Pătrăşcoiu, preşedintele companiei.
 
"Lucrăm la demararea Variantei ocolitoare DN1, Valea Doftanei - Săcele - Braşov. În curând, vom intra cu studiul de fezabilitate în aprobare prin Hotărâre de Guvern şi vom demara licitaţie de proiectare şi execuţie. Sperăm ca undeva la sfârşitul anului să începem lucrările de execuţie. În acest moment, Compania Naţională de Investiţii are în derulare 580 de şantiere, câteva sute de proceduri care se vor concretiza în contracte pe toate zonele. Investiţii în infrastructura sanitară, în educaţie, sportivă, culturală, monumente istorice. Anual, cu sau fără pandemie, reuşim să recepţionăm în jur de 80 de investiţii şi contractăm în jur de 200-300 de lucrări. Bugetul pe care îl avem asigurat anul acesta este cel mai mare pe care l-am avut şi care ne asigură continuarea finanţării lucrărilor noastre, precum şi demararea lucrărilor noi. Avem investiţiile mari, precum Cazinoul din Constanţa, care va fi finalizat la sfârşitul anului 2022. Am reuşit să finalizăm stadionul Steaua şi Arcul de Triumf, vom finaliza în scurt timp şi stadionul Rapid. Avem în execuţie 19 spitale, opt cămine studenţeşti, în licitaţie alte şase cămine studenţeşti, din cele 30 pe care ni le-am asumat în toate centrele universitare din ţară. Avem aproape 140 de investiţii în infrastructura sportivă şi peste 150 de investiţii în infrastructura culturală", a menţionat Pătrăşcoiu.
 
Reprezentanta CNI a menţionat, totodată, că, în perioada următoare, se are în plan reabilitarea Universităţii din Bucureşti, a Academiei de Studii Economice, precum şi a unor spitale judeţene pentru care vor fi demarate procedurile de licitaţie.
 
"Pentru exerciţiul financiar 2021 - 2017 am pregătit în PNRR (Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, n.r.) o sinteză a proiectelor mature pe care le avem. Vom vedea cu câte proiecte va fi implicată şi Compania Naţională de Investiţii. Este anul în care, odată cu modificările legislative, implementăm şi foarte multe proiecte. Până în anul 2016 aveam câteva axe, pe zona sportivă, culturală, monumente, intervenţii în primă urgenţă. Odată cu modificarea actelor normative şi lărgirea obiectului nostru de activitate e clar că şi bugetul primit este mai generos. În perioada următoare, mai avem reabilitarea Universităţii din Bucureşti, Academiei de Studii Economice şi a câtorva spitale judeţene pentru care vom demara licitaţiile", a subliniat şefa CNI.
 
DC News Media Group organizează, vineri, dezbaterea online cu tema "Upgrade România: Investiţiile, "Colacul de salvare" al economiei ?". 
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 6191 / 8667
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Kinstellar a asistat BIG Mega Renewable Energy cu privire la finanțarea de 92 mil. € cu BERD și OTP Bank pentru construcția și operarea Parcului Eolian Urleasca
Răzvan Gheorghiu-Testa, fondator al Țuca Zbârcea & Asociații, inclus în „Top 50 Cei Mai Influenți Oameni de pe Piața Imobiliară din România”
Wolf Theiss a asistat AIRSOL în legătură cu achiziția MedAir Oxygen Solution | Emanuele Lainati, Legal Affair Manager SOL Group: “Expertiza, dedicarea și abordarea proactivă a avocaţilor Wolf Theiss au fost esențiale pentru încheierea cu succes a tranzacției”
Filip & Company a asistat Centrokinetic, în parteneriat cu Agista, în achiziția pachetului majoritar de părți sociale ale clinicii Socrates din Timișoara
Arbitrajul ICSID cerut de Nova Group Investments a ajuns la final | Statul român așteaptă decizia, după ce tribunalul a declarat închisă procedura în litigiul în care pretențiile se ridică la 345 mil. E. Ce onorarii au fost plătite firmelor de avocați care au asigurat apărarea
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
După un an plin, în care s-au implicat în peste 20 de tranzacții, avocații de M&A de la PNSA au acum în lucru peste zece mandate „cu greutate” | Silviu Stoica, partener: ”Există un interes crescut al fondurilor de private equity, dar și al investitorilor strategici și instituționali. Avem proiecte în cele mai variate domenii”
D&B David şi Baias o cooptează în echipă pe Adina Guțiu, care va coordona departamentul de Energie și Resurse Naturale
Provocarile legislative actuale ale companiilor într-un mediu de afaceri dinamic și inovator | De vorbă cu cu Alexandra Pădurariu, Head of Legal, Compliance and Public Affairs – Samsung Electronics România & Bulgaria, despre cum reușește compania să implementeze practicile și politicile care sprijină guvernanța corporativă responsabilă și adaptarea la tendințele ESG
Echipa integrată a KPMG Legal & Tax obține în fața Curții de Apel Ploiești anularea măsurii nelegale de stabilire a sediului fix în România a unui important jucător în industria fashion, precum și obligațiile fiscale aferente în valoare de 1,5 mil. €
RTPR a fost desemnată „Firma de avocatură a anului în România” la Chambers Europe Awards 2024. Costin Tărăcilă, Managing Partner: Premiul are o semnificație și mai mare în contextul în care sărbătorim 20 de ani de activitate și este o mărturie a muncii de echipă impecabile și a abilităților excepționale ale avocaților noștri
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...