ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Tanczos: România alocă 41% din banii primiţi în PNRR pentru tranziţia verde

04 Octombrie 2022   |   Agerpres

În ceea ce priveşte problemele cu care se confruntă omenirea, în prezent, oficialul român a vorbit despre tripla criză planetară, schimbările climatice, poluarea şi pierderea biodiversităţii.

 
 
Creşterea rezilienţei ecosistemelor şi reducerea riscului de degradare şi dispariţie a acestora este viziunea pe care România a integrat-o în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), unde 41% din cele 29 de miliarde de euro alocate se îndreaptă către tranziţia verde, a afirmat, marţi, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Barna Tanczos.
 
"În România, credem că impactul negativ al schimbărilor climatice ar trebui atenuat cu măsuri adaptate, iar această adaptare să însemne creşterea rezilienţei ecosistemelor şi reducerea riscului de degradare şi dispariţie a acestora. Ca parte a eforturilor noastre, am integrat această viziunea în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, iar rezultatul este că, din cele 29 de miliarde de euro alocate, 41% merg către tranziţia verde. Din acest fonduri, 1,3 miliarde de euro vor merge către campania noastră emblematică de reîmpădurire, recuperarea pierderii biodiversităţii şi combaterea exploatării forestiere ilegale. Mai mult de 1,2 miliarde de euro vor fi investite în managementul deşeurilor şi economia circulară, în timp ce peste un miliard de euro este alocat în investiţii pentru combaterea solului şi a apei şi în accesabilitatea apelor uzate în toate comunităţile din România. Ca stat-membru al Uniunii Europene, România recunoaşte în mod imperativ plasarea managementului de mediu în centrul politicilor noastre relevante pentru a realiza tranziţia către o societate sustenabilă şi incluzivă. Totodată, România va rămâne solidară cu celelalte state în lupta împotriva schimbărilor climatice şi va oferi întregul suport în implementarea priorităţilor asumate la nivel regional, internaţional şi global", a punctat Tanczos la conferinţa anuală a Reţelei Europene de Dezvoltare Durabilă (ESDN) de la Bucureşti.
 
În ceea ce priveşte problemele cu care se confruntă omenirea, în prezent, oficialul român a vorbit despre tripla criză planetară, schimbările climatice, poluarea şi pierderea biodiversităţii.
 
"Tripla criză planetară se referă la trei probleme principale cu care omenirea se confruntă: schimbările climatice, poluarea şi pierderea biodiversităţii. Fiecare dintre aceste probleme are propriile cauze şi efecte, iar fiecare problemă trebuie rezolvată dacă vrem să avem un viitor viabil pe această planetă. Oamenii de ştiinţă au ajuns la concluzia că, aşa cum am menţionat mai înainte, toate aceste trei probleme planetare sunt interconectate şi va trebui să fie abordate în consecinţă. Schimbările climatice afectează ecosistemele pe de-a întregul, generând o presiune uriaşă asupra biodiversităţii, resursei de apă şi solului. Efectele schimbărilor climatice împiedică eforturile generale de asigurare a disponibilităţii resurselor de apă şi conservarea solurilor, afectând astfel în mod direct biodiversitatea. În acelaşi timp, poluarea este cea mai răspândită cauză a apariţiei bolilor şi a morţii premature. Criza globală de sănătate, precum pandemia COVID-19, ne-a reamintit de legăturile puternice care există între mediu şi sănătate, dar şi de necesitatea de a aborda astfel de legături în mod sistematic. Pierderea biodiversităţii din cauza schimbărilor climatice face referire la declinul sau dispariţia diversităţii biologice, unde sunt incluse animalele, plantele şi întregul ecosistem. Ca o consecinţă, impactul este unul puternic şi se simte în aprovizionarea cu alimente şi accesul la resursele de apă. În acest sens, restaurarea naturii şi a soluţiilor bazate pe natură trebuie să reprezinte acţiuni eficiente şi urgente pentru a opri pierderea biodiversităţii şi să asigurăm ecosisteme reziliente", a declarat ministrul Mediului.
 
Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă din cadrul Guvernului României organizează, în perioada 4-5 octombrie, conferinţa anuală a Reţelei Europene de Dezvoltare Durabilă (ESDN).
 
Potrivit organizatorilor, tema din acest an a evenimentului este "Poziţia Europei ca agent principal de schimbare împotriva triplei crize planetare - Schimbările climatice, pierderea biodiversităţii şi poluarea".
 
Conferinţa se desfăşoară pe parcursul a două zile şi aduce la aceeaşi masă lideri şi experţi din toată lumea: Austria, Finlanda, Germania, Luxemburg, Elveţia, Olanda, Franţa. 
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 2336 / 8583
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
De vorbă cu Anne Marie Mateeas, Country Legal Head Novartis, profesionistul pentru care integritatea reprezintă valoarea fundamentală, despre profesia juridică, experiențele acumulate și provocările abordate | “În sfera carierei mele, dezvoltarea unor valori precum respectul profund pentru lege, promovarea transparenței și adoptarea unei abordări centrate pe identificarea și implementarea de soluții eficiente sunt aspecte esențiale care îmi ghidează fiecare decizie și acțiune. Chiar și momentele dificile sau deciziile care s-au dovedit a fi mai puțin potrivite au avut un impact valoros, învățându-mă lecții esențiale”
NNDKP obține poziții de top în clasamentele The Legal 500 EMEA 2024
CMS asistă PPC în achiziția unui parc eolian operațional de 84 MW în România. Mircea Moraru (Corporate M&A) a coordonat echipa, cu sprijinul lui Horea Popescu (Corporate M&A)
Vlad Peligrad s-a desprins din asocierea cu KPMG Legal, unde era partener și lansează o firmă proiectată să asigure întreg spectrul de servicii juridice | Vlad Peligrad, Managing Partner & Founder PeligradLaw: ”Suntem la început, în procesul de formare a echipei. Până la sfârșitul anului firma va avea 8-10 avocați”
LegiTeam: Experienced Lawyer Employment | Reff & Associates
Noi Avocați Colaboratori Seniori în cadrul PNSA. Andra Vieriu și Maria Dima fac un pas înainte în carieră
Stratulat Albulescu obține în prima instanță amendarea Primarului General al Municipiului București pentru neexecutarea unei hotărâri judecătorești definitive. Partenerul Adriana Dobre a coordonat echipa care a obținut una dintre primele decizii judecătorești de acest fel: amendă de 20% din salariul minim brut pe economie pe zi de întârziere, la care se adaugă penalități de 500 lei ̸ zi de întârziere
Rundă amplă de promovări în mai multe arii de practică din cadrul biroului Kinstellar din București. Opt avocați au făcut un pas înainte în carieră | Victor Constantinescu (Managing Partner): ”Recunoaștem în mod oficial contribuțiile colegilor prin aceste promovări. Împărtășesc valorile pe care le avem, s-au dovedit a fi membri de valoare pentru echipa locală și așteptăm cu nerăbdare să îi vedem acumulând noi realizări”
Studiul CMS European M&A 2024 | Piața de fuziuni și achiziții s-a dovedit rezistentă în 2023, CMS acordând consultanță într-un număr record de tranzacții. Horea Popescu, coordonator al practicii Corporate M&A în CEE și Managing Partner al CMS România: “În ciuda unui context plin de provocări, CMS a oferit consultanță în 68 de tranzacții de fuziuni și achiziții în regiune, dintre care peste 50% au fost determinate de intrarea unor investitori strategici pe noi piețe, demonstrând soliditatea practicii noastre în întreaga regiune”
Stratulat Albulescu & Asociații estimează pentru anul 2024 un nivel de activitate, în practica de Real Estate, cel puțin egal cu cel de anul trecut, marcat însă de o anumită expectativă din partea dezvoltatorilor, prudența fiind cuvântul cheie auzit cel mai frecvent de la clienți. Vor exista însă și ferestre de oportunitate care în mod cert vor fi accesate de jucătorii cu un apetit crescut la risc | “Cel mai probabil vom asista, în cursul acestui an, la o deblocare a situației și la o creștere a numărului de tranzacții, chiar și timidă”, spun avocații
O soluție reper a ÎCCJ obținută de D&B David și Baias clarifică modalitatea de calcul a cifrei de afaceri la care se aplică amenzile Consiliului Concurenței
Creștere de doi digiți, anul trecut, pentru Milcev Burbea, firmă recunoscută de ghidurile juridice internaționale pentru practica de proprietate intelectuală | Despre mandatele provocatoare și numeroasele proiecte cu grad ridicat de complexitate, într-o discuție cu Gabriela Milcev (Managing Partner): ”Forța biroului nostru constă într-o abordare echilibrată, croită pe nevoile cazului, combinând, ca într-o rețetă care nu este niciodată aceeași, consultanța și litigiul, precum și persoanele și abordările potrivite pentru apărarea intereselor clientului. Adesea ne confruntăm cu necesitatea de a opera în alte jurisdicții, la nivel internațional”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...