ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

ANAF publică documentaţia tehnică SAF-T

22 Aprilie 2021   |   Agerpres

Potrivit unui comunicat al ANAF remis joi AGERPRES, demersul se derulează în contextul angajamentului instituţional de transparentizare a deciziilor cu impact asupra modului de raportare a contribuabilului la ANAF.

 
 
Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) supune atenţiei, în scopul asigurării pregătirii pentru conformarea cu cerinţele de export ale fişierului standard de control fiscal, un set de documente ce detaliază elementele obligatorii şi opţionale încorporabile la nivelul noului model declarativ SAF-T.
 
Potrivit unui comunicat al ANAF, demersul se derulează în contextul angajamentului instituţional de transparentizare a deciziilor cu impact asupra modului de raportare a contribuabilului la ANAF.
 
Reprezentanţii ANAF precizează că documentele care pot fi descărcate pentru o analiză aprofundată, sunt: 'SAF-T_Romania_SchemaDefinitionCodes.xlsx' - descrie într-un format de organizare tabelară care este structura schemei SAF-T ce urmează a fi utilizată în România pentru raportările fiscale SAF-T;
 
De asemenea, un alt document care poate fi descărcat este 'Romanian_SAF-T_Financial_Schema.xsd' - descrie schema SAF-T ce urmează a fi utilizată în România pentru raportările SAF-T.
 
Totodată, formatul de descriere este 'XML Schema Definition (XSD)' şi este utilă companiilor care dezvoltă aplicaţii pentru generarea automată a rapoartelor SAF-T. Pe de altă parte, Anexa SAF-T - 'Structura_D.docx' - conţine anexa Declaraţiei şi descrie toate regulile de validare în formatul propriu ANAF, iar 'SAF-T OECD Schema version 2.0' - formatul standard OECD.
 
Reprezentanţii instituţiei precizează că setul de documente publicat pe portalul www.anaf.ro/Transparenta decizională, este unul tehnic, iar formatul de expunere a informaţiilor la nivelul documentelor elaborate a urmat linia prevăzută de standardul OECD 2.0., datorită faptului că acesta se adresează, în această etapă, dezvoltatorilor de sisteme informatice.
 
Potrivit sursei citate, ANAF va organiza, în etapa următoare, reuniuni online pentru o mai bună diseminare a informaţiilor legate de stadiul de dezvoltare a SAF-T.
 
Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, în calitate de Beneficiar, implementează cu sprijinul Ministerului Finanţelor proiectul intitulat "Consolidarea capacităţii Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală de a susţine iniţiativele de modernizare" - cod SIPOCA 604, ce presupune implementarea unui fişier standard internaţional de audit pentru toţi contribuabilii (SAF-T).
 
SAF-T reprezintă un pas important în procesul de transformare digitală, ce va contribui împreună cu celelalte iniţiative de digitalizare ale ANAF la o reducere semnificativă a decalajului fiscal la TVA. "Ne bazăm pe deschiderea şi colaborarea mediului de afaceri pentru implementarea cu succes a acestui proiect precum şi a celorlalte iniţiative de digitalizare ale ANAF.", se mai preciează în comunicat.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 2119 / 5130
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
MPR|Partners asistă cu succes Verde Magnesium într-un important proiect minier. Trei parteneri în echipa de proiect coordonată de Dana Rădulescu
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
LegiTeam: Mitel & Asociații recrutează avocați definitivi pentru Departamentul de Real Estate & Construction
Efervescență în activitatea avocaților specializați în fuziuni și achiziții de la Stratulat Albulescu, cu 15 proiecte de M&A aflate în lucru. Firma a acordat consultanță în peste 40 de tranzacții anul trecut și își îmbunătățește constant poziția în directoarele internaționale pe această arie de practică | Silviu Stratulat, Managing Partner: ”Peste 50% dintre proiectele noastre de M&A provin din colaborarea cu firme internaționale de top, cu care avem deja o relație sudată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Minerva Ioniță, Head of Legal & Compliance Department în cadrul Arctic: În postura de avocat intern, respectul față de colegi și angajator, onestitatea, sunt principii care te definesc și te recomandă. Activitatea juridică nu este doar un job, ci este o vocație care implică o responsabilitate profundă față de sistemul juridic și client
Clifford Chance Badea a asistat PIB Group Europa în tranzacția care marchează debutul companiei britanice pe piața de brokeraj de asigurări din România. Ce avocați au făcut parte din echipa coordonată de Nadia Badea, Partener Clifford Chance
CMS alături de PPC în încheierea unui acord strategic cu MYTILINEOS Energy & Metals pentru dezvoltarea unui portofoliu de proiecte fotovoltaice de până la 2GW, în patru țări | Horea Popescu și Mircea Moraru (CMS România) au coordonat echipa internațională care a asistat compania elenă de utilităţi electrice pe parcursul acestei proiect complex
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează asistent ̸ ă | secretar ̸ ă recepție
Zamfirescu Racoți Vasile & Partners primește la Londra premiul Firma Anului în România pentru litigii de brevete, acordat de Managing IP. Alina Tugearu (partener): “Suntem mândri că proiectele pe care le-am derulat sunt remarcate de comunitatea internațională a profesioniștilor în proprietate intelectuală și că munca noastră primește o recunoaștere de un asemenea calibru. Premiul aparține în primul rând echipei care stă în spatele acestor rezultate remarcabile”
SIMION & BACIU câștigă distincțiile Firma Anului în Domeniul Mărcilor și Firma Anului în Domeniul Drepturilor de Autor și Desene în România în cadrul prestigioasei gale Managing IP EMEA. Ana-Maria Baciu (managing partner) a fost desemnată Practicianul Anului în România
Avocații firmei Mitel & Asociații au lucrat anul trecut în 10 tranzacții de M&A, principalele mandate venind din sectorul medical, domeniul securității și managementul riscului și energie | Interesul pentru ținte de achiziții din România se menține ridicat din partea unor investitori cu profil mixt – fonduri de investiții ̸ private equity și investitori strategici. Sorin Mitel, Senior Partner: Se poate remarca și un interes crescut din partea companiilor din Asia, care își fac tot mai mult simțită prezența în România
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...