ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

ANPC a publicat proiectul de ordin privind unele măsuri de informare a consumatorilor şi consiliere a operatorilor economici

11 Mai 2021   |   Agerpres

Potrivit unui comunicat remis AGERRES, prin acest demers, preşedintele ANPC, Claudiu Dolot, doreşte ca atât comercianţii, dar mai ales consumatorii să fie informaţi complet, corect şi precis.

 
 
Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), prin Direcţia Generală Control, Supraveghere Piaţă şi Armonizare Europeană din cadrul instituţiei, a publicat marţi proiectul ordinului preşedintelui ANPC privind unele măsuri de informare a consumatorilor precum şi de consiliere a operatorilor economici, la intrarea în pieţe.
 
Potrivit unui comunicat remis AGERRES, prin acest demers, preşedintele ANPC, Claudiu Dolot, doreşte ca atât comercianţii, dar mai ales consumatorii să fie informaţi complet, corect şi precis.
 
Astfel, pentru corecta informare a consumatorilor şi pentru a facilita accesul la informaţii, administratorul pieţei va afişa, la loc vizibil, lângă orarul de funcţionare, la punctele principale de acces, un afiş care are rolul de informare a consumatorului, respectiv consiliere a comerciantului.
 
În acest context, afişul va cuprinde unele informaţii în atenţia operatorilor economici şi a consumatorilor. Potrivit ANPC, este important ca aceştia să se asigure că "mijloacele de măsurare sunt verificate metrologic, potrivit reglementărilor legale" şi să se asigure că "preţul produselor este afişat, este vizibil şi înscris într-o formă clară".
 
Totodată, reprezentanţii ANPC consideră că este de asemenea important ca operatorii economici şi consumatorii să se asigure că denumirea produselor ce se comercializează este în limba română, iar produsele se comercializează în cadrul datei durabilităţii minimale.
 
"Este important să ştiţi că laptele, produsele lactate, carnea, produsele din carne, peştele, ouăle se comercializează în structuri de vânzare special amenajate, dotate astfel încât să fie asigurate normele de igienă în vigoare şi condiţiile de depozitare stabilite de producător", se mai spune în document.
 
De asemenea, reprezentanţii ANPC susţin că este important să se ştie că vinul se comercializează exclusiv în spaţii comerciale autorizate în acest scop, care să asigure menţinerea caracteristicilor fizico-chimice şi organoleptice ale vinului.
 
Pe de altă parte, potrivit documentului, este important să se adreseze pentru consiliere în domeniul protecţiei consumatorilor, structurii teritoriale pentru protecţia consumatorilor de pe raza de funcţionare a pieţei.
 
Potrivit ANPC, persoanele interesate pot studia documentul şi pot transmite propunerile şi sugestiile cu privire la conţinut, argumentate, pe adresa de e-mail indicată în anunţul de transparenţă decizională. Astfel, propunerile, sugestiile şi opiniile persoanelor interesate pot fi transmise în perioada 14 - 24 mai, pe adresa de e-mail.
 
"Dorim emiterea acestui ordin şi pentru a preîntâmpina situaţii existente în trecut, atunci când comercianţii au oferit consumatorilor produse depozitate în condiţii improprii, fără a asigura condiţii optime de perisabilitate şi trasabilitate, conform legislaţiei în vigoare, precum şi produse care prezentau informări incomplete sau incorecte, în raport cu denumirea, originea, respectiv traducerea în limba română pe etichetele de prezentare şi de produs", se mai spune în comunicat.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 2069 / 5130
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihai Rotaru, Deputy legal director – head of legal consultancy department - Banca Transilvania: ”În zilele noastre nu prea mai există domenii în care să poți crește un business ignorând latura juridică a afacerii. La modul general, cred că vom vedea din ce în ce mai mulți juriști în ipostaze diferite decât cele uzuale, de tehnicieni ai dreptului, în postura de antreprenori și fondatori în business-uri diverse, în echipe de design thinking, în echipe de dezvoltare produse și aplicații IT și, de ce nu, chiar cumulând toate aceste calități”
MPR|Partners asistă cu succes Verde Magnesium într-un important proiect minier. Trei parteneri în echipa de proiect coordonată de Dana Rădulescu
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
LegiTeam: Mitel & Asociații recrutează avocați definitivi pentru Departamentul de Real Estate & Construction
Efervescență în activitatea avocaților specializați în fuziuni și achiziții de la Stratulat Albulescu, cu 15 proiecte de M&A aflate în lucru. Firma a acordat consultanță în peste 40 de tranzacții anul trecut și își îmbunătățește constant poziția în directoarele internaționale pe această arie de practică | Silviu Stratulat, Managing Partner: ”Peste 50% dintre proiectele noastre de M&A provin din colaborarea cu firme internaționale de top, cu care avem deja o relație sudată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Minerva Ioniță, Head of Legal & Compliance Department în cadrul Arctic: În postura de avocat intern, respectul față de colegi și angajator, onestitatea, sunt principii care te definesc și te recomandă. Activitatea juridică nu este doar un job, ci este o vocație care implică o responsabilitate profundă față de sistemul juridic și client
Clifford Chance Badea a asistat PIB Group Europa în tranzacția care marchează debutul companiei britanice pe piața de brokeraj de asigurări din România. Ce avocați au făcut parte din echipa coordonată de Nadia Badea, Partener Clifford Chance
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează asistent ̸ ă | secretar ̸ ă recepție
Zamfirescu Racoți Vasile & Partners primește la Londra premiul Firma Anului în România pentru litigii de brevete, acordat de Managing IP. Alina Tugearu (partener): “Suntem mândri că proiectele pe care le-am derulat sunt remarcate de comunitatea internațională a profesioniștilor în proprietate intelectuală și că munca noastră primește o recunoaștere de un asemenea calibru. Premiul aparține în primul rând echipei care stă în spatele acestor rezultate remarcabile”
SIMION & BACIU câștigă distincțiile Firma Anului în Domeniul Mărcilor și Firma Anului în Domeniul Drepturilor de Autor și Desene în România în cadrul prestigioasei gale Managing IP EMEA. Ana-Maria Baciu (managing partner) a fost desemnată Practicianul Anului în România
Avocații firmei Mitel & Asociații au lucrat anul trecut în 10 tranzacții de M&A, principalele mandate venind din sectorul medical, domeniul securității și managementul riscului și energie | Interesul pentru ținte de achiziții din România se menține ridicat din partea unor investitori cu profil mixt – fonduri de investiții ̸ private equity și investitori strategici. Sorin Mitel, Senior Partner: Se poate remarca și un interes crescut din partea companiilor din Asia, care își fac tot mai mult simțită prezența în România
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...